Jak probíhá insolvence?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31272
26.7.18 14:47

@TThomas majiteli, komu asi jinému, ne? ;) Přes správce insolvence samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
26.7.18 14:51

Já tam vidím 120 tisíc, takže bys byl ještě 240 tisíc v mínusu ;) . Jestli je to milion dvěstětisíc, tak proč si neprodáš ten byt sám a nezaplatíš svoje dluhy? Proč insolvence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.7.18 14:57

@Monchichik Už to jaksi není možné.Jinak bych to udělal velice rád. Žádost o insolvenci už jsem podal. Advokátka mi to sepsala a zaškrtla tam doporučené řešení splátkami ze mzdy. A správce mě straší, že pravděpodobně dojde k prodeji bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
26.7.18 14:59

@TThomas Tak 360 tisíc zase není tolik peněz, abys to nemohl splatit srážkami ze mzdy, to se mi zdá prodej bytu zbytečný. Ale asi to bude záležet na tom správci. Kdo o tom rozhoduje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.18 15:02

Máš hypo na byt? Nejlepší by bylo, kdyby jsi stihla byt prodat sama, a dluhy pak z toho zaplatila. My máme baráček na hypo a před pár lety jsme řešili velký dluhy. Mimo milion hypo ještě půl, co nadělal manžel. Taky jsem si myslela, že budem muset barák prodat, ale nakonec se to podařilo splatit. Penízae navíc z prodeje by ti měli dát, ale znám tady nedaleko případ, že to p. spávkyně prodala tak pod cenou, že se nezaplatil ani dluh. Bylo to i v tv.A její známý si tam v klidu bydlí a lidi neměli ten dluh zaplacený.

• Citovat
  • Upravit
18219
26.7.18 15:03
@Monchichik píše:
@TThomas Tak 360 tisíc zase není tolik peněz, abys to nemohl splatit srážkami ze mzdy, to se mi zdá prodej bytu zbytečný. Ale asi to bude záležet na tom správci. Kdo o tom rozhoduje?

Nezajištění věřitelé (vycházím z toho, že byt není zastaven). V praxi insolvenční soudce, věřitelé se málokdy dostaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079

Tak pokud budeš schopný to splatit, tak by ti byt mohl zůstat : https://www.bezplatnapravniporadna.cz/…olvence.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9

@Monchichik O tom rozhodují věřitelé. Ale jestli jsem správně počítal tak správce by měl za prodej mého bytu odměnu přes 200 000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
26.7.18 15:06

@TThomas To jako vážně? Tak kam se hrabe realitka, to přece nemůže být možné :think: . Věřitelé ale dostanou všechny svoje peníze zpět, když to budeš splácet,ne? Tak asi záleží na nich, jestli chtějí čekat, než to splatíš a nebo to dostat z prodeje bytu hned. No je mi jasné, která varianta je pro věřitele lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
26.7.18 15:10

@TThomas To musíš splatit jako nic. Kamarádka měla 400tisíc, a za tři roky splatila všechno a je v pohodě. Tolik se toho bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.7.18 15:16

@kačka39 Já jsem se uklidnil když jsem tu žádost podal, nastal konec exekucí…Zítra mám schůzku se správcem a už tři dny nespím. Takhle, mám totiž ještě 400 tisíc na důchodku a 100 tisíc na stavební. On po mě bude chtít racionální vysvětlení proč jsem si bral půjčky kdy jsem měl k dispozici tyto prostředky. Já si ani sám sobě nedokážu racionálně zdůvodnit proč jsem byl tak hloupý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
26.7.18 15:29

@TThomas A těch 400 tisíc na důchodovým nemůžeš vyzvednout a zaplatit to celý hned? Pak by byl ze hry prodej bytu,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
26.7.18 15:33

@TThomas To ti asi ty prachy co máš našetřený vezmou a zaplatí tím ten dluh, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
26.7.18 18:31
@TThomas píše:
Oživují tuto diskuzi tímto dotazem.
Mám byt v hodnotě 1 200 00. Závazky v hodnotě 360 000. Když se bude insolvence řešit prodejem majetku do čí rukou se dostanou peníze navíc? Děkuji.

Podle mne přetěžek (tedy výtěžek z prodeje majetku mínus pohledávky mínus náklady řízení) by měly jít tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
26.7.18 18:34
@Monchichik píše:

Podle mne soud, ne správce. 360 tisíc není žádná závratná pálka. Záleží na tom, jaká je ta mzda. a jestli má 400 tisíc na důchodovém pojištění, tak se nabízí to spíš, než sebrat byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová