Jak probíhá insolvence?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
32079
26.7.18 18:37

@eumedon Ale on píše, že má i cosi důchodového, kde má 400 tisíc, tak to může vzít i odtamtud,ne? Na netu jsem našla, že o tom rozhodují i věřitelé :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
26.7.18 18:38
@Monchichik píše:
@eumedon Ale on píše, že má i cosi důchodového, kde má 400 tisíc, tak to může vzít i odtamtud,ne? Na netu jsem našla, že o tom rozhodují i věřitelé :think: .

kde jsi našla, že o tom rozhodují věřitelé,

Věřitelé můžou navrhnout, rozhoduje soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
26.7.18 18:42

@eumedon na předešlé stránce je odkaz, ale vzhledem k tomu, že on by dluhy splatil v plné výši, tak by se byt prodávat nemusel, ale asi když řeknou věřitelé, že to chtějí najednou a ne x let měsíčně po nějakých částkách, tak se k tomu přihlíží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
26.7.18 18:43
@Monchichik píše:
@eumedon na předešlé stránce je odkaz, ale vzhledem k tomu, že on by dluhy splatil v plné výši, tak by se byt prodávat nemusel, ale asi když řeknou věřitelé, že to chtějí najednou a ne x let měsíčně po nějakých částkách, tak se k tomu přihlíží

Jestli má na důchodovém 400 tisíc a na stavebním 100 tisíc, tak to věřitelé mohou dostat najednou i bez prodeje bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
26.7.18 18:46

@eumedon No vždyť jsem mu psala, proč to nevyplatí odtamtud a už neodpověděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.7.18 18:51

@Monchichik
Teď jsem vzal telefon do ruky. Nešlo to že stejného důvodu jako prodat byt, exekuce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
26.7.18 18:54

@TThomas Exekuce na důchodovém pojištění? Proč ne na platu? Takže ty si měl někde na účtech peníze, přesto sis vzal půjčky, které si neplatil? Chápu to dobře? A proč exekuce na bytě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.7.18 18:55

@Monchichik Ze stejného důvodu. Prostě jsem se nadělal blbostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
26.7.18 18:57

@TThomas No jo, tomu rozumím, ale proč nemáš exekuci na mzdě, proč jí máš na bytě? Vždyť těhc 360 tisíc není částka, která se nedá splatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
26.7.18 18:59
@TThomas píše:
@Monchichik O tom rozhodují věřitelé. Ale jestli jsem správně počítal tak správce by měl za prodej mého bytu odměnu přes 200 000.
A tohle máš odkud? Odměna insolvenčního správce se u zpeněžení majetku myslím neodvíjí od ceny majetku, ale od částky, kterou z toho dostanou věřitelé. Čili ne od ceny prodaného bytu, ale od toho, kolik z toho dostanou věřitelé. Když máš dluh 360 tisíc Kč, tak odměna insolvenčního správce nemůže být 200 tisíc Kč.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.7.18 19:02

@Monchichik Strhávali mi ze mzdy, následně jsem měl obstaveo důchodový a stavební, pak měla následovat exekuce prodejem bytu. V tu chvíli jsem podal to oddlužení. Já vždy myslel že ta exekuce skončí a bude klid a ono to furt naskakovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.7.18 19:03

@eumedon To jsem četl na netu. Ale článek byl z roku 2014.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
26.7.18 19:07

@eumedon tady máš o odměnách, mě to nebaví číst ;) , odměna správce může být přes 200 tisíc, když by při konkurzu prodal ten byt, je to tam od 1-5 milionů, tak odměna je 225 tisíc + procenta , záleží, jestli jde o konkurs nebo oddlužení, no to by chtělo dojít do bezplatné poradny, v tomhle se vyznat je těžký :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
26.7.18 19:08
@TThomas píše:
@eumedon To jsem četl na netu. Ale článek byl z roku 2014.

Já jsem četl na NETu spoustu blbostí. „Četl jsem to na netu“ je asi takové uvedení zdroje, jako „jedna paní to povídala“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
26.7.18 19:08

@TThomas no neříkej mi, že kvůli takový částce ti obestaví mzdu, důchodový a ještě byt, to je blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová