Latinská gramatika

190
25.10.13 08:03

Latinská gramatika

Ahoj, není tady někdo, kdo by mi mohl aspoň trochu pomoct s latinou? Mám z toho zápočet a nějak tomu nerozumím a nemám se koho zeptat. Např. bych potřebovala vědět, jak od sebe když dostanu nějaké lat. slovo rozeznám, jestli je to podle vzoru musculus (2. deklinace např. aegrotus) nebo podle vzoru casus (4. dekl. - vomitus), byla bych moc vděčná za pomoc:) snad jsem to vysvětlila srozumitelně. Děkuju:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25.10.13 08:10

Ahoj poznas to podle 2. padu:-))) uz je to dlouho, ale slovicka se maji ucit i s tvarem v 2. padu. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
25.10.13 08:15

Aha, takže se musím naučit ty slovíčka, ale když třeba dostanu slovo, které neznám, tak to prostě nepoznám? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
25.10.13 08:17

No a nevíš náhodou, jestli se dá někde na internetu sehnat knížka Latina od Kábrta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
25.10.13 08:19

Jj, musíš se to učit s druhým pádem a nejlepe i s tím jaka to je deklinace a rod (ten je většinou jasný, ale né vždy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
25.10.13 10:56

Už si to moc nepamatuji, jen vím, že se musíš naučit slovíčka na zpaměti i s dalším tvarem a ještě si zapamatovat vyjímky. Vím, že toho bylo fakt šíleně moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
11.11.13 17:24

Ahoj, prosím Vás nevíte někdo, jaký je 2. pád j. č. u slova albinismus? Je to vzor musculus, takže by to měl být albinismi? Nějak se mi to nezdá a nemůžu to nikde najít. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová