Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Od kud jsi, dala bych ti kontakt. A zkusila by ses zeptat jestli ti jsou schopni pomoct
No ono to tak jednoduché není. Většina firem Vám žádost vypapíruje, což ještě neznamená že to bude ještě schváleno. Nebo si dojdete na soud v místě trvalého pobytu a tam vám poradí s tiskopisem a taktéž se to tam podává - takže to už máte pár tisíc ušetřených. Jukněte na http://insolvencni-zakon.justice.cz/…-otazky.html. Jinak pokud to podáte a bude Vám insolvence schválena jste na 5 let splácení a dalších 5 let poté na veřejně dostupném insolvenční rejstříku a aby Vám byly splátky schváleny potřebujete potvrzení z práce tudíž mzdová účtárna to vědět bohužel bude taky. Insolvenci neznám, ale občas koukám do rejstříku na netu a nestačím se divit co někteří lidé nasekaj za dluhy a jiným se naoko smějou do socek - nebo se tam koukněte taky a hned Vám bude jasné co vše je k insolvenci třeba…
@Anonymní píše:
Ahoj holky omlouvám se za anonimitu, ale protože sem chodí někdo z rodiny nechci, aby tověděl..Situace je taková, že jsem před 4 lety žadála o nebankovní půjčkl od LSD direct, jenže jsou to podvodníci žádnou nedali a ještě chtěli platit za vyřízení jenže mi přišlo 12000 já to minulý rok zaplatila s tím, že mi dali papír, že s tou firmou mám vše vyrovnané ikdyž mi nic nepůjčili a daj mi pokoj jenže mi pořád drželi účet a ja nesplacela pujcku a kartu takze mi to vyletelo na dluh 200 000 a maj to uz nejake vymahaci exekucni kancelare k tomu predevcirem zvonek a LSD s papirama v ruce ze jim dluzim 43 000 a jdou delat exekuci majetku nechápala jsem volali jsme policii jenže i oni říkali, že exekutor Vrána je na janě zákona a, že budu muset se všemi papíry na policii přítel jim dal peníze a další den jsme je žalovali a protože by po mě mohli jít z tech dvou půjček co jsem měla rozhodla jsem se pro insolvenci firma Euron prijemna rikali, ze podminky splnuju mela bych platit 1800 ze na soud vsechno pripravi pise jim tam hodne spokojenych lidi i s tel cislama premyslim, ze nekomu z okoli zavolam.Jak to probiha jsme u toho soudu??dozvi se o tom v praci?? a nemate nekdu zkusenosti s tou firmou??
Obrátila bych se na občanskou poradnu, fungují v každém větším městě. Poskytují poradenství zdarma, včetně sepsání návrhu, vysvětlení atd…
Na povolení insolvence musíte mít dluh u více věřitelů, ne jen u jednoho, jak jsem pochopila.
@Anonymní píše:
dozvi se o tom v praci??
O insolvenčním řízení se může dozvěděl každý, poněvadž insolvenční rejstřík je veřejný: http://isir.justice.cz.
Tamtéž si může zakladatelka počíst, když si namátkou pár insolvenčních řízení vyjede, jak takové insolvenční řízení probíhá.
Tak to, že to budou vědět v práci to jste mě nepotěšili
Mám u dvou Gy a home kredit a přestala jsme splácet kvůli tý nebakovní sračce co ze mě sedřeli kůži, ale bohužel v čr nedělaj nic protizákonýho všechno maj očistěný i přesto, že policie řekla, že jsou na hraně zákona, ale budu splácet jednu částku a budu mít klid ne??
@vejisek píše:
Tak to, že to budou vědět v práci to jste mě nepotěšiliMám u dvou Gy a home kredit a přestala jsme splácet kvůli tý nebakovní sračce co ze mě sedřeli kůži, ale bohužel v čr nedělaj nic protizákonýho všechno maj očistěný i přesto, že policie řekla, že jsou na hraně zákona, ale budu splácet jednu částku a budu mít klid ne??
Zhruba : Do insolvenčního řízení musíš přihlásit všechny pohledávky. Mimoto všichni tito věřitelé, inkasní společnosti, atd. si pravidelně porovnvají insolvenční rejstřík proti svým současným i potenciálním smluvním partnerům, takže se to samozřejmě dozví (a i kdyby jsi to nepřihlásila ty, tak to přihlásí oni).
To, že někdo figuruje v insolvenčním rejstříku, se utajit nedá.
Přečti si insolvenční zákon. Aby bylo povoleno oddlužení, musíš mít dluh vůči více věřitelům, dluh nesmí být z podnikání a ten dluh musíš být schopna ze svých předpokládaných příjmů, po odečtení životního minima, schopna splatit přinejmenším z 30 %. Podrobnosti neznám, ale během oddlužení(a možná už během zahájení ISIR) nejsou prováděny exekuce a nenaskakují úroky z prodlení.
Po úspěšném oddlužení tě soud prohlásí za bezdlužnou, ale projít oddlužení může každý nejvýš jednou.
Tuto problematiku znám dokonale, živí mě to
, jít se zeptat na soud je dost odvážné, v našem kraji soud žádné info neposkytuje, pouze dá kontakt na bezplatnou poradnu, kde jsou schopní lidem vysvětlit co a jak, ovšem s vyplněním a samotným podáním návrhu je to horší, dají ti formulář a označí políčka, která se mají vyplnit a na papíře dají seznam, co k tomu formuláři přiložit, jenže ono to zas tak jednoduché není, rozhodně bych se tedy obrátila na tzv. sepisovače, na vyhledávači na internetu jich určo vyjede spousta, oni ti i poradí, jestli splňuješ podmínky a vyplní za tebe ten návrh atd., je to sice za peníz, ale aspoň je jistota, že to nebudeš mít celé špatně, jen je třeba je vybírat podle ceny (někdy to jsou fakt šílené pálky) a nějaké reference by se taky hodily (ne každý sepisovač tomu fakt rozumí)
jinak samotné oddlužení bude trvat 5 let a po tu dobu ti budou prováděny srážky z příjmu (v práci se o tom tedy rozhodně dovědí), teď se podle tvého průměrného příjmu a celkových dluhů vypočte, jestli za tu dobu jsi schopná zaplatit min. 30 %, po pěti letech splácení, kdy ti zůstává jen minimum, pokud zaplatíš skutečně min. těch 30 % jsi osvobozena od placení toho zbytku, prostě se ty zbylé dluhy vypaří
, doufám že to píšu trochu srozumitelně ![]()
Doporučil bych začít třeba v nějaké občanské poradně. Myslím, že jsou v každém okresním městě, vede je Charita, organizace Člověk v tísni, apod.
Když se podíváš zkusmo do Insolvenčního rejstříku na nějakě úspěšně podané návrhy na prohlášení úpadku s povolením oddlužení, tak uvidíš, jak se ty formuláře vyplňují.
@Kverčice píše:
jinak samotné oddlužení bude trvat 5 let …
Nemusí to trvat 5 let. Pokud zaplatí 100 % dluhů dřív, tak oddlužení může skončit dřív. Diskutoval jsem před pár týdny s jednou insolvenční dlužnicí (ale přes SZ), která - pokud to půjde tak, jak to jde, splatí všechny své dluhy za 2,5 roku.
@eumedon ano toto je samozřejmě možné, nicméně je se to v naprosté většině případů nestává
, proto jsem to nezmiňovala
@eumedon píše:Když se podíváš zkusmo do Insolvenčního rejstříku na nějakě úspěšně podané návrhy na prohlášení úpadku s povolením oddlužení, tak uvidíš, jak se ty formuláře vyplňují.
Domnívám se, že pro člověka, který neví o co jde, je toto zcela nereálné. Riskuje tím, že návrh bude vykazovat v uričtých částech takové vady, že se jím ani nebude nikdo zabývat.
Ahoj. prosim vas chtel bych se zeptat, jak dlouho to tak trva kdyz vsechny papiry jsou schvaleny a je to u soudu? melo by to prijit postou od soudu termin kdy se mam dostavit k soudu kde mi pry reknou jestli ano nebo ne.tak jak dlouho to tak zhruba trva. predem moc dekuju za odpovedi.
Oživují tuto diskuzi tímto dotazem.
Mám byt v hodnotě 1 200 00. Závazky v hodnotě 360 000. Když se bude insolvence řešit prodejem majetku do čí rukou se dostanou peníze navíc? Děkuji.
Ahoj holky omlouvám se za anonimitu, ale protože sem chodí někdo z rodiny nechci, aby tověděl..Situace je taková, že jsem před 4 lety žadála o nebankovní půjčkl od LSD direct, jenže jsou to podvodníci žádnou nedali a ještě chtěli platit za vyřízení jenže mi přišlo 12000 já to minulý rok zaplatila s tím, že mi dali papír, že s tou firmou mám vše vyrovnané ikdyž mi nic nepůjčili a daj mi pokoj jenže mi pořád drželi účet a ja nesplacela pujcku a kartu takze mi to vyletelo na dluh 200 000 a maj to uz nejake vymahaci exekucni kancelare k tomu predevcirem zvonek a LSD s papirama v ruce ze jim dluzim 43 000 a jdou delat exekuci majetku nechápala jsem volali jsme policii jenže i oni říkali, že exekutor Vrána je na janě zákona a, že budu muset se všemi papíry na policii přítel jim dal peníze a další den jsme je žalovali a protože by po mě mohli jít z tech dvou půjček co jsem měla rozhodla jsem se pro insolvenci firma Euron prijemna rikali, ze podminky splnuju mela bych platit 1800 ze na soud vsechno pripravi pise jim tam hodne spokojenych lidi i s tel cislama premyslim, ze nekomu z okoli zavolam.Jak to probiha jsme u toho soudu??dozvi se o tom v praci?? a nemate nekdu zkusenosti s tou firmou??