Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Co znamená někomu rucit na insolovenci
Příspěvek upraven 25.06.18 v 16:07
no pokud přestanou platit tak budeš platit za ně , do toho bych nikdy nešla
@Anny20 Manzel si v insolvenci zadnou pujcku brat nemuze. Mas kolem sebe samy zadluzeny lidi, ale sama se zenes do tehoz
.
jako že vám dají novomanželskou půjčku, když je tvůj drahý v insolvenci? no to asi ne
, nedostanete žádnou půjčku
@Anny20 nedělej to, nakonec Tě zadluží a budeš to splácet ty
, do svatby bych se teda nehrnula ![]()
@Monchichik píše:
jako že vám dají novomanželskou půjčku, když je tvůj drahý v insolvenci? no to asi ne, nedostanete žádnou půjčku
Tak bych si ji vzala jen já to je fuk. Ale jedna se mi o to kdybych byla jako rucitel Tak jestli by mi to někdo dal
@Anny20 píše:
Tak bych si ji vzala jen já to je fuk. Ale jedna se mi o to kdybych byla jako rucitel Tak jestli by mi to někdo dal
A co by to obnaselo jako rucitel
@Anny20 nemůžeš si vzít sama novomanželskou půjčku ne? budou se muset dokládat příjmy obou manželů , jak je to s tím ručením netuším, protože já bych nikdy nikomu neručila a už vůbec ne na dluh 1,5 milionu.
@Anny20 Nikdy jsem neslyšela o ručiteli u insolvence. Asi to rodiče nějak popletli. Není to spíš tak, že mají málo peněz na splátky a potřebují tedy nekoho, kdo s nima uzavře smlouvu do daru nebo smlouvu o důchodu? Pokud chtějí toto, tak pro tebe z toho prakticky nic neplyne. Obvykle to chodí tak, že je smlouva psána jen na oko a ti lidé v insolvenci si to tu částku na víc platí sami ze svého. A lze od této smlouvy odstouout. Spíš aby po tobě rodiče ty peníze opravdu nechtěli a aby jim to oddlužení vůbec zdárně dopadlo, když ho mají takhle na tesno.
Poslední dobou to tady vypadá co diskuze to perla
. Buď lidé nemají mozek nebo je erupce na slunci
.
@Anny20 píše:
Ahojte holky potřebovala bych poradit.
Maminka a táta jdou do insolovence ale potřebuji rucitele mají dluh okolo 1,5mil. A zeptali se mě jestli bych jim šla rucit. Má otázka zní: když bych byla jako rucitel co to všechno obnáší. (navíc mám svatbu v září a po svatbě si chceme s „manzelem“ vzít novomanzelskou půjčku na bydlení tak jestli mi to vůbec někdo dá když bych byla jako rucitel mamce a taťkovi. Navíc je i přítel v insolovenci ještě 1,5roku
U insolvence není žádný ručitel,ale i tak bych na takovou částku nikdy neručila.
@Doe_Jane píše:
vy jste teda rodina…
ho si zatím neber a ty nikomu neruč