Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@bertoldina píše:
Tak to buď v klidu, v těhotenství ještě něco uhradíš, ale i tak už teď máš tu stěžejní hranici za sebou. Hlavně hradit toho správce. Po porodu se Ti o prcka zvedne nezabavitelná částka, pokud byste se vzali, tak se zvedne ještě víc. Detaily tu neřeš, to řeš se správcem, popř. se můžeš jít poradit i do některé občanské poradny.
Spáíš jde o to, že přítel má nějaké dluhy, ne moc, ale přemýšleli jsem právě o tom, že bychom vzali nějaké větší uvěr, ty jeho zaplatili a ten zbytek použili na bydlení. tzn kauce na byt, stěhování, popřípadě nějaký nábytek a vybavení. To jsme chtěli začít řešit po novém roce, ale teď je tady tahle situace..Tak vůbec nevím..mám strach, že by mu tu půjčku nedali, a navíc mám strach z toho, že pokud ano, poplatili bychom nájem, poplatky a potřebné výdaje, že by nám toho moc nezbylo ![]()
@NoeBi píše:
Spáíš jde o to, že přítel má nějaké dluhy, ne moc, ale přemýšleli jsem právě o tom, že bychom vzali nějaké větší uvěr, ty jeho zaplatili a ten zbytek použili na bydlení. tzn kauce na byt, stěhování, popřípadě nějaký nábytek a vybavení. To jsme chtěli začít řešit po novém roce, ale teď je tady tahle situace..Tak vůbec nevím..mám strach, že by mu tu půjčku nedali, a navíc mám strach z toho, že pokud ano, poplatili bychom nájem, poplatky a potřebné výdaje, že by nám toho moc nezbylo
Půjčku v insolvenči ti nikdo nedá. A je to důvod ke zrušení insolvence
@Anonymní píše:
Půjčku v insolvenči ti nikdo nedá. A je to důvod ke zrušení insolvence
Ale já nepíšu že bych si ji vzala já, ale přítel
@NoeBi píše:
Ale já nepíšu že bych si ji vzala já, ale přítel
Fakt nenapravitelna
ty jo, jsi v insolvenci a stejne se dal chcete zadluzovat. Nechapu. To jsi jeste nepochopila, ze dluhy vedou do pekel?
Nechapu ze kdyz uz platis insolvenci ze vubec premyslis ze by jste si s pritelem vzali dalsi pujcku? A do toho chcete dalsi dite? Ja tady to chovani moc nechapu. Platit pujcku pujckou a jeste platit insolvenci. ![]()
@NoeBi Dojdi si do tý občanský poradny, tohle bude chtít všechno pořádně promyslet a propočítat. To se bez konkrétnějších údajů nedá a emimino není vhodné místo, kde to řešit.
@NoeBi
Další půjčku? Nebylo by lepší splatit to co máte a mít klid?
@bertoldina píše:
@NoeBi Dojdi si do tý občanský poradny, tohle bude chtít všechno pořádně promyslet a propočítat. To se bez konkrétnějších údajů nedá a emimino není vhodné místo, kde to řešit.
Koukám, kdybych napsala hypotéku, tak by mě tu nikdo z holke tak nepoučoval. Zajímalo co by dělaly ony, kdyby potřeboval nějak jít bydlet a visela jim nad hlavou hrozba, že už další děti nebudou moci mít. Holky, zamyslete se než někomu budete cpát svou moudra, a dávat rady na které se nikdo neptá. On je rozdíl platit půjček třeba 10 a nebo jednu, ze který ještě poplatím a zařídim co je třeba. Navíc to byla jenom uvaha. Jste někdy vážně hnusné…
@NoeBi
Hypotéka a půjčka je nakladove trošku rozdíl, to zaprvé.
Za druhé myslím, že to nikdo nenapsal nijak hnusně, jen pravdivě. Jestli si musíte půjčovat na kauci, pak je půjčka fakt cesta do horší situace, to se nezlob.
A u konsolidace úvěrů he třeba taky spočítat, jestli se to vůbec vyplatí - ne jen výše splátky, ale taky kolik jsem už preplatila a ještě preplatim, že?
@NinaU. píše:Říkáš tyto rady i lidem co chtějí hypotéku? nebo půjčku na rekonstrukci, renovaci apod? Nebo na auto?
@NoeBi
Další půjčku? Nebylo by lepší splatit to co máte a mít klid?
@NinaU. píše:
@NoeBi
Hypotéka a půjčka je nakladove trošku rozdíl, to zaprvé.
Za druhé myslím, že to nikdo nenapsal nijak hnusně, jen pravdivě. Jestli si musíte půjčovat na kauci, pak je půjčka fakt cesta do horší situace, to se nezlob.
A u konsolidace úvěrů he třeba taky spočítat, jestli se to vůbec vyplatí - ne jen výše splátky, ale taky kolik jsem už preplatila a ještě preplatim, že?
Tak asi těžko budeme za sebou dojíždět třeba dalších 5 let, než se to všechno splatí. Tohle by byl uvěr od jedné jediné banky, kde by rozdíl mezi zaplacením uvěrů zvlášt, bez financí navíc a zaplacením uvěrů najednou s financemi navíc, byl v celkové splatné částce o cca 25000 vyšší než to platit zvlášt.
@NoeBi
Nechápu jak půjčka na kauci a stěhování souvisí s hypotékou ![]()
@NoeBi píše: Říkáš tyto rady i lidem co chtějí hypotéku? nebo půjčku na rekonstrukci, renovaci apod? Nebo na auto?
No, pokud by si chtěl tu hypotéku brát někdo, kde jeden z páru nemá splacenou insolvenci, tak jo, řeknu mu to samý.
@NinaU. píše:
@NoeBi
Nechápu jak půjčka na kauci a stěhování souvisí s hypotékou
A co to třeba neřešit? Byl to jenom příklad. Já se navíc ptala na úplně jiné věci. Děkuji za péči a rady…
@NoeBi píše:
Tak asi těžko budeme za sebou dojíždět třeba dalších 5 let, než se to všechno splatí. Tohle by byl uvěr od jedné jediné banky, kde by rozdíl mezi zaplacením uvěrů zvlášt, bez financí navíc a zaplacením uvěrů najednou s financemi navíc, byl v celkové splatné částce o cca 25000 vyšší než to platit zvlášt.
No, evidentně oba někde bydlíte, takže místo přemýšlení nad další půjčkou by se to chtělo uskromnit a bydlet u jednoho z vás.