Insolvenční splátky

Anonymní
30.1.18 12:30

Insolvenční splátky

Jdu se zeptat jsem v insolvenci a můžu posílat splátky že mzdy trvalým příkazem sama aniž by to věděla mzdová účetní, protože v zaměstnání kde jsem se každý pomlouvá, kdo kde co dluží, komu, no prostě strašná drbarna.mohu ó tomto informovat insolvenční správce, Jestli to lze? nemáte zkušenosti někdo? když, vím že by mě majitelé snad i výpověď mohli dát, bojím se v práci přiznat, ale víc se mi tam ani nechce pracovat s takovou pověstí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26923
30.1.18 12:34

Nejak nechapu, na co se ptas?
Mas podanou zadost o povoleni oddluzeni? A zajima te, kdyz ti to soud povoli, jak to probiha? Muzes to upresnit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
30.1.18 12:40

Takže už ti soud schválil povolení oddlužení, a jakým konkrétním způsobem má být majetek zpeněžován.
Máš v ruce už konkrétní soudní rozhodnutí?
Podle mě nezabráníš tomu, aby insolvenční správce kontaktoval tvého plátce příjmu s tím, že máš povolené oddlužení v rámci insolvence. Protože se nemusí spoléhat na nějaké tvé výpočty splátek, prostě se posílá maximum co lze, po odpočtu zákonných nezabavitelných částek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.18 12:45

Insolvenční správce mi poslal zprávu žemám posílat 4200 Kč měsíčně abych splatila za pět let 30% věřiteli. platce mzdy nikdo neinformoval.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.18 12:49

Ne, pokud jde o splátkový kalendář, tak tam je příkaz plátci mzdy ke srážkám součástí rozhodnutí o schválení oddlužení plněním splátkového kalendáře, je to přímo v §406 Insolvenčního zákona. Zároveň to podle tohoto paragrafu plátci mzdy i doručuje do vlastních rukou.

• Citovat
  • Upravit
1079
30.1.18 13:44

Tak u nas v praci zaměstnavatele informovali a pozadali o zasílání kopie vyplatni pasky toho zamestnance (citlivé informace začerněné).
Asi kvůli tomu, ze kdyby si vydelal nektery mesic vic, tak by musel take vic poslat ins. spravci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
30.1.18 13:47

Přečti si rozhodnutí soudu. Příkaz plátci mzdy ke srážkám je jeho součástí. Řešit teď nějakou drbárnu a pověst je už pozdě. Insolvenční rejstřík je veřejně dostupný i se všemi průvodními dokumenty, takže se s tvojí finanční situací může detailně seznámit kdokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
30.1.18 19:19

No hlavně, pokud si v ty práci vydelas vic - premie atd, účetní to pošle správci. O tom preci ty nemuzes rozhodovat, vzdy ti zbyde pouze to minimum, na ktery mas nárok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel