Integrace dítěte s ADHD do MŠ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10142
24.10.14 17:00

integrace dítěte s ADHD do MŠ

Ahoj,

dcerka (4r) má ADHD (diagnoza stanovena klinickým psychologem v lednu 2014). Letos v září jsme nastoupili do státní „normální“ MŠ, kde o ADHD věděli a dcerku přijali. NIcméně učitelky mají s dcerkou nějaké „problémy“, dcerka zvládá v poho sociální potřeby, agresivní není, ale „je to divoch“ a hůře mluví (možná VD). Na základě tohoto jsem kontaktovala naší PPP a psycholog se byl na dceru podívat, ted nám vypracuje zprávu o integraci do MŠ. A na to se chci zeptat, co to je, co mám od toho očekávat?
Problém ze strany učitelek je takový, že dcerce samozřejmě hůře rozumí (jsme domluvena s naší DR na doporučení na logopedii), a nedokáží ji mnohdy zaujmout, něco jí říkají a ona jakoby nereaguje, furt běhá, odbíhá, venku už teda chodí v pohodě, ale moc se nezapojuje do kolektivních her, krom pohybovek, ty ji samozřejmě baví…to je tak cca vše, jinak žádný jiný problém mě učitelka ani psycholog neřekl.
Ale zajímá mě, co je ta zpráva o integraci, co následuje apod. Dohodli jsme se zatím na obtýdenní docházce a dcerku si vyzvedávám před spaním.
děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25123
24.10.14 17:24

Do integrační zprávy se píše vpodstatě to, co je třeba udělat pro to, aby tvá dcerka mohla být integrována do běžného kolektivu třídy - jestli chceš přidej se k nám do uzavřené diskuze… https://www.emimino.cz/…e-dal-98769/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
24.10.14 17:26

Je to vlastně „individuální vzdelavaci plán“ Budou k tvému dítěti přistupovat jinak, než k ostatním dětem. Syn má integraci od 3 let, ale chodil do speciální mateřské školy, určené pro tyto děti ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
24.10.14 17:30

@brumdinka děkuji, zažádala jsem.

Neznamená to tedy, že pokud tento plán nebude chtít školka splnit, nevím, jestli může nesouhlasit či tak, že mi dcerku vyhodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
24.10.14 17:41

@Petttruše mě syna z normální ms vyhodili, ale to už je 9 let zpátky, nevím jak je to teď :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
24.10.14 17:48

@Ivaneska a mohu se zeptat proč ho vyhodili? to bylo na základě nějakého dporučení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
24.10.14 17:54

@Petttruše protože byl nezvladatelny, nechtěl se zařadit do kolektivních her a vůbec pracovat v kolektivu, má také ADHD, ale to záleží na každé školce, zda je schopno takové dítě zvládnout a přizpůsobit se mu. V normální školce je to trošku problém, když mají 20 dětí na starost. Všechno se to řešilo s psycholožka a pedagogickopsychologickou poradnou, dostali jsme doporučení do speciální školky a tam neměli se synem jediny problém, protože tam jsou úplně jiné podmínky a učitelka má na starost max. 12 dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
24.10.14 18:10

@Ivaneska aha. mě teda řekla psycholožka, že doporučuje zatím aspon do jara zachovat tu obtýdenní docházku a že vypíše tu zprávu, jinak nic. Samozřejmě mi říkala, co viděla, ale jinak nic a ve školce mi taky nic neřekli..trošku jsme o místo museli bojovat, tak mám furt strach, jestli mi prostě můžou říct ve školce, že ji tam nechtí a vyloučí ji… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
24.10.14 18:16

@Petttruše tak vpodstatě ten plán by měli vypracovat oni v součinnosti s pedagogicko-psychologickou poradnou..je to podobné jako ve škole individuální vzdělávací plán…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
24.10.14 19:52

@Petttruše PPP do zprávy napíše, jak se dcerka chová a co dělat, aby se co nejlépe mohla zařadit do kolektivu a programu. Dost možná navrhnou asistenta pedagoga, což by mi přišlo ideální - ve třídě by byla navíc paní, která by pomáhala holčičce a zároveň byla k ruce i učitelkám.
Jestli máte kromě PPP někde poblíž i SPC (speciálně pedagogické centrum), tak se můžete obrátit i na ně, oni mají právě s integrací i s asistenty hodně zkušeností.

dceru ti jen tak vyloučit nemůžou, to by PPP muselo navrhnout ve zprávě a ty bys s tím musela souhlasit. Pokud ti ji s tou diagnozou přijali, tak si myslím, že se pokusí najít cestu, jak to zvládnout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
24.10.14 20:04

@Etcetera78 za asistenta bych líbala ruce, ale to mi ve školce řekli asi po prvním dni, aniž bych se vůbec zmínila, že na něj nemají rezervy a nechtí ho…ani o něm nebyla řeč ted s psycholožkou.
Tak děkuji, jak jsme se museli v začátku trošku o místo poprat, tak mám furt strach, aby tam mohla chodit. Prý není moc kolektivní. Právě proto tam přeci je, já ji doma kolektivnost nenaučím (jen s malou sestřičkou). Ted je to celkem v pohodě, učitelka nic krom toho, že je divoch, neříká, ale i tak, člověku když o něco jde, musí se furt ptát :)
děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect