Inteligentni diskuze o mouchách

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5635
20.7.13 14:33
@Mirii píše:
Tak madlo teda zklamalo :nevim:
a co ti ticnaci, proc jim to neklouza? :mrgreen: maji drsne a chlupate nohy? :P

ne, neklouzou:-).Ale nemrznou. V knize to vysvetluji tak, ze je maji minimalne prokrvene a proto je v podstate neciti :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
20.7.13 14:47
@Cuarentena píše:
Ta plácačka je něco jako prodloužená ruka. Když pak uděláš pohyb, má větší rozsah, a tudíž větší rychlost, švuňk, řekla bych. A tím pádem je snazší tu mouchu zasáhnout, protože máš větší rychlost než holá ruka. To je moje teorie. :nevim:

Tak tohle je podle mě přímo k jádru věci (nic proti ostatním diskutujícím… :oops: ) V úderu proti nepřátelské taktické jednotce „Moucha“ hraje roli úder, který v podstatě vyvozují svaly, upnuté pomocí svalových úponů buď na kosti loketního nebo ramenního kloubu (záleží na charakteru momentálně vedeného úderu). Už z biomechanické podstaty lidského těla vyplývá, že úhlové rychlosti pohybu kloubů jsou něčím limitovány. čím to je vedlejší; podstatné je tam slovo „limitovány“. Takže když je limitována úhlová rychlost, potřebujeme co nejvyšší obvodovou rychlost na konci oné „páky“, kterou ten kloub uvádí do kruhového pohybu. Absolutní hodnoty rychlostí jsou opět podružné, obvodová rychlost je součinem úhlové rychlosti a délky „páky“ (krát ještě nějaké koeficienty, opět nedůležité). Takže když jeden z činitelů je limitován, tak se snažíme o co nejvyšší hodnotu druhého činitele. Ergo kladívko - na mouchy berte zásadně plácačku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
20.7.13 17:33
@RyBANA píše:
Je to zábava i při dotknutí - není to taková pecka, nesloží to ani včelu - jen omráčí 8)

tu co mam doma ja, tak ta spolehlive uskvari i srsne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
20.7.13 19:00

@Chupita ptaci maji protiproudovy mechanismus vymeny tepna - pritekajici tepenna krev se ochlazuje od odtekajici zilni, ta se naopak ohriva od te pritekajici tepenny. protiproudovy mechanismus zajistuje, ze ztraty tepla jsou uplne minimalni. na tom principu je napriklad rekuperace v baracich. alespon tak nas to ucili na gymplu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
20.7.13 19:34

@Pudloslava Nejen vzduchotechnická rekuperace - pokud máte někdo plynový kotel s turboodtahem, tak v té hliníkové rouře se vzduch ke spalování ohřívá od spalin úplně stejným způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
20.7.13 19:45
@Mirii píše:
tu co mam doma ja, tak ta spolehlive uskvari i srsne ;-)

Ta naše taky, ale na vícekrát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
20.7.13 20:15
@RyBANA píše:
Ta naše taky, ale na vícekrát :mrgreen:

joo nooo :mrgreen: zbesile mackam cudlik…a toho smradu potom :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
20.7.13 20:27

Já mám taky chytrej dotaz :lol: proč jsou na elektrickym drátu, vysoké napětí takové ty žluté balony? :mrgreen:
Nikdy mě nenapadlo se na to nikde zeptat, ale napadlo mě že je tam bud spoj, tak je chráněn tym balonem :mrgreen: a nebo je to aby do toho nenarazil třeba vrtulník :mrgreen:?
je mi až hamba se ptát, ale :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
20.7.13 20:29

Ja myslela ze kvuli ptactvu :think: :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
20.7.13 20:31
@Mirii píše:
Ja myslela ze kvuli ptactvu :think: :think: :nevim:
:lol: no jsem zvědavá na co to je :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
20.7.13 20:31

Tam jsou nějaký balóny? 8o :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
20.7.13 20:36

@Kamča.dalmatinka
Vim presne co myslis a moje domnenka je, ze je to kvuli prehlednosti pro letadla a parasutisty :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
20.7.13 20:39

Tak googlim a koukam ze to neni bezna vec, ale jedno ilustracni foto jsem nasla ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
20.7.13 20:39

http://elektrika.cz/…eni-vvn/view
Tak je to kvuli nizko leticim sportovnim letadlum a vrtulnikum :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
20.7.13 20:42
@sara1000 píše:
http://elektrika.cz/…eni-vvn/view
Tak je to kvuli nizko leticim sportovnim letadlum a vrtulnikum :-)

a me by zajimalo proc je to jen nekde, vygooglit foto na kterem ty balony jsou je temer nemozne :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný