Inteligentni diskuze o mouchách

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22590
21.7.13 10:53
@Larr píše:
Takže v čem je lepší - v aerodynamice :roll:. Máchnout a plácnout musím tak jako tak nebo to udělá za mě :?:

lepsi je v tom ze je vetsi a zarucene se trefis, navic nikam neodketi, pac ji to hned omraci ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
22.7.13 17:43

A mě taky :mrgreen:.

@Mirii píše:
lepsi je v tom ze je vetsi a zarucene se trefis, navic nikam neodketi, pac ji to hned omraci ;-)
  • Citovat
  • Upravit
22590
22.7.13 17:47
@Larr píše:
A mě taky :mrgreen:.

riziko povolani :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
22.7.13 19:35

Hloupy dotaz, jaktoze je diskuze prejmenovana? Nevite nekdo, cim to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
22.7.13 20:59
@sara1000 píše:
Hloupy dotaz, jaktoze je diskuze prejmenovana? Nevite nekdo, cim to?

taky jsem rano koukala, asi admin :roll:
predtim mi nazev prisel srandovni, ted si pripadam jak v diskuzi pro tupouny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
22.7.13 21:11

@Mirii
Taky asi prestanu prispivat :-D.
Nechci rejpat, ale to si tu nemuzu svou vlastni diskuzi pojmenovat sama? Nazev preci nikoho neurazel, ani nebyl vulgarni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
23.7.13 00:08
@beruska9 píše:
@harpyje : no ale proc to neni nastavene tak, aby se bod na schodech (clovek) pohyboval paralelne s bodem na madle (ruka)? Prece nedava smysl, aby madlo (delsi obvod) ujelo tu drahu za stejny cas a tim padem ruka furt „odjizdela“?
Ale vzhledem k tomu, ze to tak neni vsude, tak tipuji, ze se s tim jen nekomu nechtelo nastavovat :cert:

beruško, no jo, ale jak bys to udělala? - to že má madlo větší obvod se projevuje přeci jen na koncích- tj. tam kde jsou schody rovné a madlo taky, tam by měly jet stejně rychle, pak se nakonci asi má madlo zrychlit a ten oblouk ujet rychleji nebo jak :mrgreen:??

ale i tak máš pravdu, že některé se předbíhají víc, některé míň- tak ty další argumenty beru taky. dokonce mám pocit, že dlouhé schody jezdí rychleji a madlo se předbíhá víc- to hraje pro ten argument se stabilitou při předklonu. Bo u dlouhých schodů by rozdíl v obvodu mezi madlem a schody téměř stíral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
23.7.13 15:01

@harpyje : ja nevim, na to uz jsem moc blondyna :mrgreen: Ale mela jsem pocit, ze kdysi to tak nebylo, bud to madlo neodjizdelo, nebo aspon ne o tak moc… :think:

Příspěvek upraven 24.07.13 v 01:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
23.7.13 21:24

K pohyblivým schodům: to bude tím, že madlo a nosný řetěz (který nese jednotlivé stupně schodů) mají každý svůj vlastní pohon. Pokud by pohon byl jen jeden a pohyb jednoho byl přes převod odvozený od toho primárního, rozdíl v rychlosti by nemusel být. (Pokud by byl, tak bylo bylo vinou konstruktéra, který je v takovém případě asi pěkná jitrnice… :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
24.7.13 01:13

@Jura007 : Juro, cti poradne, uz se to tady resilo na strane 3 ;) Nejde o „technicky“ duvod, jako ze jsou tam dva motory, otazka je, proc to proste neni synchronizovane. V zasade jestli a)to technicky nejde b)konstrukter je jitrnice c)je to tak schvalne, treba kvuli te stabilite, jak jsem vygooglila (ale nasla jsem to jen v nejake diskusi, zadne „oficialni“ vyjadreni to nebylo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
24.7.13 16:14

Já myslím - tedy co se týče Prahy - že jde o to - že Dopravní podnik chce abychom v co nejkratší době vyklidili prostory - eskalátorů - ad 1) - ad 2) - Dopravní podnik má smlouvu s úrazovou ambulancí - kde se cestujícím hromadně opravují nosy - a DP Praha z toho profituje.

• Citovat
  • Upravit
22590
24.7.13 16:15
@Larr píše:
Já myslím - tedy co se týče Prahy - že jde o to - že Dopravní podnik chce abychom v co nejkratší době vyklidili prostory - eskalátorů - ad 1) - ad 2) - Dopravní podnik má smlouvu s úrazovou ambulancí - kde se cestujícím hromadně opravují nosy - a DP Praha z toho profituje.
:pankac: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný