Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Chtěla bych se zeptat jestli nemáte někdo zkušenost s internetem v Německu. Nastoupila jsem tam do práce a chtěla bych si tam pořídit internet, ale tady z Čech to vychází dost draze. Máte někdo nějaký tip? Děkuju
@Jitulinaja píše:
Ahoj. Chtěla bych se zeptat jestli nemáte někdo zkušenost s internetem v Německu. Nastoupila jsem tam do práce a chtěla bych si tam pořídit internet, ale tady z Čech to vychází dost draze. Máte někdo nějaký tip? Děkuju
Přes tamější operátory jsi zkoušela??
Zkoušela, v bytě mám přípojku na telefon, měli jsme to ještě se sousedkou domluvené, ale domácí nám ho nepovolil. Prý si máme udělat internet jako mají kamioňáci. Ale ani jedna nevíme o co jde.
Myslis internet v mobilu?
ja ho mela snad jen u Vodafonu a zadarmo, bohuzel si uz nepamatuju jakej jsem mela tarif, nejakej uplne obycejnej, ale moc sem nepochopila system dobiti - chodila jsem za typkem do prodejny a on mi to nabil…prislo mi to volani i celkem drahy - kdyz jsem potrebovala volat do cr.
jinak mame pevny pres kabel deutschland, nic moc jinyho u nas na vyber nebylo ![]()
snad nekdo poradi lip ![]()
Asi mysli mobilni internet, ne pevny. to chces k pc nebo notebooku, telefonu? Podivej se co mate zs mobilni operatory, urcite budou neco nabizet.
@Jitulinaja proc nedovolil?
no po nasich zkusenostech mam pocit, ze net v nemecku neni tak samozrejmej jako v cr. ![]()
Chtěla bych ho do notebooku. Přes mobil mi vycházel na 2000 měsíčně. Já teda přesně nevím co domlouvala sousedka, já zatím v němčině dost plavu, ale říkala, že na jednom operátorovi musíme mít trvalé bydliště v Německu a druhý nám domácí nepovolil.
Nevím. Ale měli jsme problém i s televizí a to v bytě je přípojka na satelit. Internet razantně odmítl. jediné co dovolil je nějaký internet, který si prý dělají kamioňáci, jenže ani jedn anevíme co máme vlastně hledat
Tak si kup takovou tu placicku do notebooku, to urcite budou mit. Trvale mit nemusis, mela by stacit adresa kde jsi. Ja teda nejsem v nemecku, ale tak mdlo by to byt podobne. A nespolehej se na sousedku a koukni na stranky operatora.uz mas nemecky mobil?
http://www.t-mobile.de/…NC-0,00.html?… treba neco takoveho
Jakou placičku, to je něco jako flashka?? Právě že já na sousedku spoléhám, je to taky češka a pomáhala mi vyřizovat pojišťovnu, docela fajn holka. Bydlí tam dýl než já a myslely jsme, že když budeme dvě tak nám v bytech internet povolí. Já si asi německý mobil zařizovat nebudu. Do čech jezdím jednou týdně a potřebuji hlavně skype, protože přítel odjíždí pracovat do Irska, to bysme se přeas telefon nedoplatili.
@Jitulinaja tyjo tak to fakt nevim, mobil ale muzes mit jen kartu dobijeci, at muzes volat se znamymi a do prace. Ja mam taky dva telefony. Treba blau.de ma docela dobrej tarif a dobiji se pres net.
pan je teda fakt divnej, on si asi mysli, ze tam proudi permonici, ne?
a co tim teda myslel nevim, tipla bych si neco pres mobilniho operatora.
Teď jsem mluvila s kamarádem, který kdysi jezdíval s kamionem a ten říkal, že se nechá koupit nějaký internet v aldi.
Domácí je tak trochu šáhlej, přitom mladej kluk 32let. ale jsou to takový zbohatlíci co by si nechali pro korunu vrtat koleno, tak se asi bojí aby náhodou neměl nějaký výdaje nebo nevim. přitom on v tom samém domě má firmu a internet tam má.