Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer…
Tak si někdy u komplu s nostalgií vzpomenu na „internetový pravěk“, na dobu, kdy jsme si vyměňovali tak maximálně e-mailem fotky a soubory napsané ve WORDu… Existovalo pár internetových rozcestníků, sem tam nějaké stránky firem a neuměli jsme si ani představit, že jednou se budou pařit po síti virtuální bitvy v několika desítkách lidí najednou nebo že si v e-shopech objednáme cokoliv od papíru do tiskárny až po dům na klíč.
Taky někdy na tu dobu zavzpomínáte? Na co konkrétně?
Hned bych s dovolením přidal první dva „objekty“ - stará dobrá Seznamka a jeden z prvních vyhledávačů, na který jsem kdy narazil - Altavista
Jojo, to už je tak dávno…
![]()
To je pěkné téma - já se k i-netu dostala cca v roce 1996 na střední škole v hodinách informatiky. Celá učebna jsme byli nalezlí na chatu na seznamce s očima navrch hlavy a fotka se otevírala deset minut - většinou nám dřív net spadnul ![]()
Škvrrrr éééé uíííí kvííííííííííí - připojování vytáčeného modemu
A poměrně vysoké sazby za připojení
Kdybych teď měla platit podle času stráveného na netu, tak se můžem jít pást ![]()
@Naima Já jsem se k netu dostal o rok a půl později - a taky chat na Seznamce. Tak třeba jsme se tam někde potkali… ![]()
A přepojování kabelu na pevné lince na internet a zpátky
a pak se lidi nemohli dovolat ![]()
No jaksně, že vzpomínám a ještě na větší pravěk - počítač Ikvéčko, Atárko, Didaktik, programovací jazyk Basic a můj první napsaný program:
10 PRINT Karas je debil
20 GO TO 10
Jestlipak dnešní mlaďoši vůbec chápou pointu
![]()
Karas byl náš učitel na informatiku, tedy IVT. Jo to byly časy.
@Gladys píše: Škvrrrr éééé uíííí kvííííííííííí - připojování vytáčeného modemuA poměrně vysoké sazby za připojení
Kdybych teď měla platit podle času stráveného na netu, tak se můžem jít pást
Joo, to byl můj sen, mít připojení na net zadarmo nebo skoro zadarmo, proto jsem taky šmelila koleje a jednu dobu bydlela i na Strahově
![]()
A později, když chodili podomní prodejci s připojením za litr měsíčně, tak jsem je posílala do riti s tím, že maj přijím, až to bude za 500,–
A dneska…pětikilo bych za to nedala. ![]()
@Evelynka82 píše:
A přepojování kabelu na pevné lince na internet a zpátkya pak se lidi nemohli dovolat
Jo, vypni internet, potřebuju si zavolat ![]()
@essmy(neprihlasena) píše:
Já s láskou vzpomínám na windowsy 3.11, jak nepadaly
Tak Windows 3.11 jsem měl ještě minulý rok v listopadu jako systém na řídicí jednotce jednoho ze strojů v práci… ![]()
@essmy(neprihlasena) píše:
Já s láskou vzpomínám na windowsy 3.11, jak nepadaly
Windows 3.11 a t602, taktéž s láskou vzpomínám ![]()
Nam zavedli internet az v roce 2003, zato po kabelu, rychle a inovatorsky
Ehm, nasi ho maji dodnes, je to tragicky, sdilena rychlost, zkuste se pripojit vecer… ![]()
Internet v mobilu, to bylo scifi hodny 100+1, rubriky o hudbe budoucnosti. S internetem jsem se zacala potkavat nekdy kolem roku 2000 v mistnim dome deti a kradeze, kde jsem potkavala brachovo kamarady, kteri mi pak posilali z internetu sms ve zneni „miluju te, chci te su*at.“ a jmeno libovolneho nicnetusiciho kamarada.
Jinak nostalgicky rada zavzpominam v archivu libimseti, ktery zverejnuje svou historii v jakemsi internetovem muzeu s funkcnimi klikatky ![]()