Internetový pravěk

18305
14.2.13 22:50

Internetový pravěk

Dobrý večer…
Tak si někdy u komplu s nostalgií vzpomenu na „internetový pravěk“, na dobu, kdy jsme si vyměňovali tak maximálně e-mailem fotky a soubory napsané ve WORDu… Existovalo pár internetových rozcestníků, sem tam nějaké stránky firem a neuměli jsme si ani představit, že jednou se budou pařit po síti virtuální bitvy v několika desítkách lidí najednou nebo že si v e-shopech objednáme cokoliv od papíru do tiskárny až po dům na klíč.
Taky někdy na tu dobu zavzpomínáte? Na co konkrétně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
14.2.13 22:52

Hned bych s dovolením přidal první dva „objekty“ - stará dobrá Seznamka a jeden z prvních vyhledávačů, na který jsem kdy narazil - Altavista
Jojo, to už je tak dávno… :think: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545

Hmmm… ráda bych :mrgreen: Ale asi jsem tou dobou tahala kačera :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima

To je pěkné téma - já se k i-netu dostala cca v roce 1996 na střední škole v hodinách informatiky. Celá učebna jsme byli nalezlí na chatu na seznamce s očima navrch hlavy a fotka se otevírala deset minut - většinou nám dřív net spadnul :lol:

• Citovat
  • Upravit
31594
14.2.13 22:55

Škvrrrr éééé uíííí kvííííííííííí - připojování vytáčeného modemu :mrgreen: A poměrně vysoké sazby za připojení :jazyk: Kdybych teď měla platit podle času stráveného na netu, tak se můžem jít pást :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
14.2.13 22:56

@Naima Já jsem se k netu dostal o rok a půl později - a taky chat na Seznamce. Tak třeba jsme se tam někde potkali… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
14.2.13 23:01
@Jura007 píše:
@Naima Já jsem se k netu dostal o rok a půl později - a taky chat na Seznamce. Tak třeba jsme se tam někde potkali… ;)

Možné je všechno, tenkrát nás tam taková kvanta přeci jen nebyla ;)

• Citovat
  • Upravit
704
14.2.13 23:03

A přepojování kabelu na pevné lince na internet a zpátky :) a pak se lidi nemohli dovolat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
essmy(neprihlasena)
14.2.13 23:06

Já s láskou vzpomínám na windowsy 3.11, jak nepadaly :-))

• Citovat
  • Upravit
23847
14.2.13 23:07

No jaksně, že vzpomínám a ještě na větší pravěk - počítač Ikvéčko, Atárko, Didaktik, programovací jazyk Basic a můj první napsaný program:
10 PRINT Karas je debil
20 GO TO 10
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jestlipak dnešní mlaďoši vůbec chápou pointu :think: :nevim:
Karas byl náš učitel na informatiku, tedy IVT. Jo to byly časy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
14.2.13 23:10
@Gladys píše: Škvrrrr éééé uíííí kvííííííííííí - připojování vytáčeného modemu :mrgreen: A poměrně vysoké sazby za připojení :jazyk: Kdybych teď měla platit podle času stráveného na netu, tak se můžem jít pást :andel:

Joo, to byl můj sen, mít připojení na net zadarmo nebo skoro zadarmo, proto jsem taky šmelila koleje a jednu dobu bydlela i na Strahově :dance: :mrgreen:
A později, když chodili podomní prodejci s připojením za litr měsíčně, tak jsem je posílala do riti s tím, že maj přijím, až to bude za 500,– 8o :mrgreen: A dneska…pětikilo bych za to nedala. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
14.2.13 23:16
@Evelynka82 píše:
A přepojování kabelu na pevné lince na internet a zpátky :) a pak se lidi nemohli dovolat :mrgreen:

Jo, vypni internet, potřebuju si zavolat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
14.2.13 23:19
@essmy(neprihlasena) píše:
Já s láskou vzpomínám na windowsy 3.11, jak nepadaly :-))

Tak Windows 3.11 jsem měl ještě minulý rok v listopadu jako systém na řídicí jednotce jednoho ze strojů v práci… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
14.2.13 23:25
@essmy(neprihlasena) píše:
Já s láskou vzpomínám na windowsy 3.11, jak nepadaly :-))

Windows 3.11 a t602, taktéž s láskou vzpomínám :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
14.2.13 23:27

Nam zavedli internet az v roce 2003, zato po kabelu, rychle a inovatorsky :) Ehm, nasi ho maji dodnes, je to tragicky, sdilena rychlost, zkuste se pripojit vecer… :):) Internet v mobilu, to bylo scifi hodny 100+1, rubriky o hudbe budoucnosti. S internetem jsem se zacala potkavat nekdy kolem roku 2000 v mistnim dome deti a kradeze, kde jsem potkavala brachovo kamarady, kteri mi pak posilali z internetu sms ve zneni „miluju te, chci te su*at.“ a jmeno libovolneho nicnetusiciho kamarada.
Jinak nostalgicky rada zavzpominam v archivu libimseti, ktery zverejnuje svou historii v jakemsi internetovem muzeu s funkcnimi klikatky :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová