Interrupce ve 23 týdnů těhotenství

Anonymní
28.6.21 09:03

Interrupce ve 23 týdnů těhotenství

Ahoj při druhém screeningu byla zjištěna vada. Po odebrání plodové vody plus různá genetická vyšetření u mě i přítele která stále probíhají aby se zjistilo co bude do budoucna. Bylo doporučeno těhotenství ukončit miminko by se narodilo postižené. Zákrok mám podstoupit 30.6. Jsem z celé situace úplně mimo. Miminko jsme si přály ale bohužel osud k nám byl takový. Jen se chci zeptat jak tahle interrupce ve 23 týdnů probíhá chci být aspoň trochu připravená na to co mě čeká??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37062
28.6.21 09:05

To je moc líto. Interupce to určitě nebude. Myslím, že ti v tomto stadiu vyvolají porod. Drzte se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.6.21 09:06

Je mi to líto. V tomto stádiu těhotenství se vyvolává porod.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.21 09:09

Bože tak tohohle jsem se bála nejvíc. :( :( Já se v ten den na nic nezmohla na žádné otázky ohledně toho co mě čeká. Tak teď už to vím.

• Citovat
  • Upravit
3008
28.6.21 09:10

Budeš muset normálně porodit. Dají ti tabletku na vyvolání. Drž se. :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6049
28.6.21 09:25
@Anonymní píše:
Bože tak tohohle jsem se bála nejvíc. :( :( Já se v ten den na nic nezmohla na žádné otázky ohledně toho co mě čeká. Tak teď už to vím.

A to je tak moc postižené? Pokud by dítě bylo životaschopné, já bych na to jít nedokázala. To už není interrupce. Takové děti se zachraňují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.21 09:28

@Kipa22 bohužel ano i sám genetik to doporučil i gynekolog plod má dost závažné nálezy. Věř mi kdyby to šlo tak to neudělám. Ale proč přivést na svět dítě které by mělo že života prakticky nic.

• Citovat
  • Upravit
35431
28.6.21 09:30

Je mi líto, co vás potkalo :,( Funguje tu skupina Prázdná náruč. Jsou mezi námi ženy, které prožily podobný příběh :andel: Skupina je soukromá, můžeš se zeptat na cokoli
 https://www.emimino.cz/…kovani/5930/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.6.21 09:34
@Kipa22 píše:
A to je tak moc postižené? Pokud by dítě bylo životaschopné, já bych na to jít nedokázala. To už není interrupce. Takové děti se zachraňují.

„Bych“ Takových „bych“ jsem musela v životě přehodnotit… Dokud jsi tu situaci neprožila, tak nehodnoť. Tady není vhodný prostor pro podobná moudra, věř mi. Zakladatelka má naloženo až dost a tohle fakt nepotřebuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.21 09:57

Děkuji všem za podporu. Zatím mi to asi nedochází snažím se nějak zaměstnávat abych na to nemyslela. Ale myslím že středa a další dny budou pro mě asi dost těžké. Nevím proč zrovna my ale stalo se. Já jsem docela silný člověk a jen tak mě nic nerozhodi ale tohle je moc i na mě. Teď to chci mít vše za sebou a vrátit se zpátky do práce a na to zlý nemyslet.

• Citovat
  • Upravit
6049
28.6.21 09:59
@Janli píše:
„Bych“ Takových „bych“ jsem musela v životě přehodnotit… Dokud jsi tu situaci neprožila, tak nehodnoť. Tady není vhodný prostor pro podobná moudra, věř mi. Zakladatelka má naloženo až dost a tohle fakt nepotřebuje.

A ty jsi to prožila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.6.21 10:03
@Kipa22 píše:
A ty jsi to prožila?

Ano.

• Citovat
  • Upravit
3796
28.6.21 10:03
@Kipa22 píše:
A ty jsi to prožila?

I kdyby to neprožila, na rozdíl od tebe má to, čemu se říká empatie :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
28.6.21 10:04

Porod ti pomocí tabletky vyvolají. Před šesti lety jsme museli také ukončit těhotenství. Vady nebyly slučitelné se životem. Bylo to první těhotenství. Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
28.6.21 10:13

Je mi to moc lito. Budes muset porodit. Mej u sebe nekoho blizkeho a vyber si dobrou porodnici, at jsou tam empaticti lide a muzes se, pokud budes chtit, rozloučit. Známa mi rekla, ze ji to hodne pomohlo. Taky tomu miminku napsala pred porodem dopis a pry to diky tomu ze sebe mohla vsechno pustit ven. Každopádně at uz si to budes potrebovat odtruchlit jakkoliv, všechno je správně a nenech se tlacit do pocitu, ze to prozivas moc ci malo. Drz se :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty