Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To je moc líto. Interupce to určitě nebude. Myslím, že ti v tomto stadiu vyvolají porod. Drzte se ![]()
Je mi to líto. V tomto stádiu těhotenství se vyvolává porod.
Bože tak tohohle jsem se bála nejvíc.
Já se v ten den na nic nezmohla na žádné otázky ohledně toho co mě čeká. Tak teď už to vím.
Budeš muset normálně porodit. Dají ti tabletku na vyvolání. Drž se.
![]()
@Anonymní píše:
Bože tak tohohle jsem se bála nejvíc.![]()
Já se v ten den na nic nezmohla na žádné otázky ohledně toho co mě čeká. Tak teď už to vím.
A to je tak moc postižené? Pokud by dítě bylo životaschopné, já bych na to jít nedokázala. To už není interrupce. Takové děti se zachraňují.
@Kipa22 bohužel ano i sám genetik to doporučil i gynekolog plod má dost závažné nálezy. Věř mi kdyby to šlo tak to neudělám. Ale proč přivést na svět dítě které by mělo že života prakticky nic.
Je mi líto, co vás potkalo
Funguje tu skupina Prázdná náruč. Jsou mezi námi ženy, které prožily podobný příběh
Skupina je soukromá, můžeš se zeptat na cokoli
https://www.emimino.cz/…kovani/5930/?…
@Kipa22 píše:
A to je tak moc postižené? Pokud by dítě bylo životaschopné, já bych na to jít nedokázala. To už není interrupce. Takové děti se zachraňují.
„Bych“ Takových „bych“ jsem musela v životě přehodnotit… Dokud jsi tu situaci neprožila, tak nehodnoť. Tady není vhodný prostor pro podobná moudra, věř mi. Zakladatelka má naloženo až dost a tohle fakt nepotřebuje.
Děkuji všem za podporu. Zatím mi to asi nedochází snažím se nějak zaměstnávat abych na to nemyslela. Ale myslím že středa a další dny budou pro mě asi dost těžké. Nevím proč zrovna my ale stalo se. Já jsem docela silný člověk a jen tak mě nic nerozhodi ale tohle je moc i na mě. Teď to chci mít vše za sebou a vrátit se zpátky do práce a na to zlý nemyslet.
@Janli píše:
„Bych“ Takových „bych“ jsem musela v životě přehodnotit… Dokud jsi tu situaci neprožila, tak nehodnoť. Tady není vhodný prostor pro podobná moudra, věř mi. Zakladatelka má naloženo až dost a tohle fakt nepotřebuje.
A ty jsi to prožila?
@Kipa22 píše:
A ty jsi to prožila?
I kdyby to neprožila, na rozdíl od tebe má to, čemu se říká empatie ![]()
Porod ti pomocí tabletky vyvolají. Před šesti lety jsme museli také ukončit těhotenství. Vady nebyly slučitelné se životem. Bylo to první těhotenství. Drž se.
Je mi to moc lito. Budes muset porodit. Mej u sebe nekoho blizkeho a vyber si dobrou porodnici, at jsou tam empaticti lide a muzes se, pokud budes chtit, rozloučit. Známa mi rekla, ze ji to hodne pomohlo. Taky tomu miminku napsala pred porodem dopis a pry to diky tomu ze sebe mohla vsechno pustit ven. Každopádně at uz si to budes potrebovat odtruchlit jakkoliv, všechno je správně a nenech se tlacit do pocitu, ze to prozivas moc ci malo. Drz se ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj při druhém screeningu byla zjištěna vada. Po odebrání plodové vody plus různá genetická vyšetření u mě i přítele která stále probíhají aby se zjistilo co bude do budoucna. Bylo doporučeno těhotenství ukončit miminko by se narodilo postižené. Zákrok mám podstoupit 30.6. Jsem z celé situace úplně mimo. Miminko jsme si přály ale bohužel osud k nám byl takový. Jen se chci zeptat jak tahle interrupce ve 23 týdnů probíhá chci být aspoň trochu připravená na to co mě čeká??