Intervaly mezi krmením

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14
17.11.21 20:02

@jaia00 Děkuju za podporu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
17.11.21 20:10

@jaia00 Děkuju za podporu :srdce: @NicknackEK Jasný..je to náročné, ale jak jsem psala…po týdnu kdy jsem krmila co půl hodiny, jsem přešla na dokrm s UM..Ale, odsávám když zrovna nekojim..a někdy neodsaju ani 20 ml!!A to třeba hodinu po kojení..Malý má dopito za cca 15 min z obou prsou a neteče nic..Tahá on, zkouším masírovat a tahat já, odsávat..nic..Další až za třeba hodinu, ale zase max 20 ml..Ráno je to lepší, to nakrmím malého..a za hodinu odsaju i 90 ml..když malý nepije..ale to je jen ráno..V noci se budí po 3 hodinách a naštěstí usíná po kojení..Už jsem začala brát i přírodní šafrán na uklidnění :D no prostě, nemyslím si, že bych to jen tak hodila za hlavu..Proč taky, je to drahé, nedobré pro dítě a náročné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.11.21 20:20
@Evis27 píše:
@jaia00 Děkuju za podporu :srdce: @NicknackEK Jasný..je to náročné, ale jak jsem psala…po týdnu kdy jsem krmila co půl hodiny, jsem přešla na dokrm s UM..Ale, odsávám když zrovna nekojim..a někdy neodsaju ani 20 ml!!A to třeba hodinu po kojení..Malý má dopito za cca 15 min z obou prsou a neteče nic..Tahá on, zkouším masírovat a tahat já, odsávat..nic..Další až za třeba hodinu, ale zase max 20 ml..Ráno je to lepší, to nakrmím malého..a za hodinu odsaju i 90 ml..když malý nepije..ale to je jen ráno..V noci se budí po 3 hodinách a naštěstí usíná po kojení..Už jsem začala brát i přírodní šafrán na uklidnění :D no prostě, nemyslím si, že bych to jen tak hodila za hlavu..Proč taky, je to drahé, nedobré pro dítě a náročné

Odkojila jsem tri deti a nikdy jsem nic neodsala.
To opravdu neni meritko.
Jestli UM fakt nechces, tak ho nedavej. Maly se ti rychle nauci na flasku a mas po kojeni.

15 minut na prsu je hromada casu, kojila bych klidne po te hodine. Ze breci je normalni, nemusi to byt vubec hlad, staci nespokojenost s tim, jak se meni sila proudu mleka.
Ve 3 mesicich je to opravdu typicky spurt a je potreba to proste vydrzet.

Dostatecne meritko jsou treba pocurane pleny, pokud se tohle nezmenilo, mleka je dost a bude to ok.

Jestli chces kojit, tak fakt vydrz, stoji to za to.

Jo a doktorky kojeni prd rozumi, tou bych se neridila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
17.11.21 20:25

@Evis27 Úplně tě chápu. Já u první dcery troska. Sebevědomí na nule, furt jen stres, absolutně jsem to miminkovský období nesnášela… prostě jsem furt jen odsávala, snažila se kojit, řešila její jidlo :roll:. Když jsme přešli plně na UM, tak jsem měla dojem, že jsem selhala. Jasně - objektivně jsem nasekala asi bambilion laktačních chyb, ale měla jsem dojem, že se v rámci svých možností snažím na maximum.
U druhé dcery jsem si od začátku řekla, že budu ráda za kojení, ale tohle už zažít nechci a že při prvním náznaku stresu se na to vykašlu rovnou. A… světe div se…jsou jí dva roky a kojím stále. Nikdy neměla UM…a co já pro to udělala? NIC. Jen byla v klidu, nic si z kojení nedělala a dávala prso kdykoliv si řekla (v noci doposud po 2 hodinách, v prvních týdnech prakticky nonstop i v noci :roll: )…ale vůbec jsem u toho nestresila a její miminkovský období bylo skvělý…
Co tím chci říct? První dcera je teď v první třídě a to, jak dlouho a jestli byla kojená, je najednou tak bezpředmětný a vzdálený, že vím, že nemá cenu to lámat přes koleno. Přes nepohodlí to cenu určitě má, ale přes pocit temnoty a nonstop sevřenej žaludek fakt ne ;)
Takže klid, hlavně že se nají a zkuste si najít pro oba tu NEJ cestu bez ohledu na to, co je nej cesta někoho jinýho :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
17.11.21 20:29
@Lucie_Sx píše:
Maly se ti rychle nauci na flasku a mas po kojeni.

Vcelku suhlasim so vsetkym, co si napisala, ale zrovna toto je zbytocne strasenie. Moze to tak samozrejme byt, ale nemusi…

Jo a ako tu niekto pisal, ze deti su chytre a vedia, ze ak sa budu vztekat, tak dostanu UM, tak to je z mojej skusenosti pravda :lol: ale uz niekolko mesiacov nezvysujem davku umeleho. Ako maly rastie, vypije si viac materskeho. Zavedenim umeleho mi moje kojenie do kopru nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
17.11.21 20:31
@Freya10 píše:
@Evis27 Úplně tě chápu. Já u první dcery troska. Sebevědomí na nule, furt jen stres, absolutně jsem to miminkovský období nesnášela… prostě jsem furt jen odsávala, snažila se kojit, řešila její jidlo :roll:. Když jsme přešli plně na UM, tak jsem měla dojem, že jsem selhala. Jasně - objektivně jsem nasekala asi bambilion laktačních chyb, ale měla jsem dojem, že se v rámci svých možností snažím na maximum.
U druhé dcery jsem si od začátku řekla, že budu ráda za kojení, ale tohle už zažít nechci a že při prvním náznaku stresu se na to vykašlu rovnou. A… světe div se…jsou jí dva roky a kojím stále. Nikdy neměla UM…a co já pro to udělala? NIC. Jen byla v klidu, nic si z kojení nedělala a dávala prso kdykoliv si řekla (v noci doposud po 2 hodinách, v prvních týdnech prakticky nonstop i v noci :roll: )…ale vůbec jsem u toho nestresila a její miminkovský období bylo skvělý…
Co tím chci říct? První dcera je teď v první třídě a to, jak dlouho a jestli byla kojená, je najednou tak bezpředmětný a vzdálený, že vím, že nemá cenu to lámat přes koleno. Přes nepohodlí to cenu určitě má, ale přes pocit temnoty a nonstop sevřenej žaludek fakt ne ;)
Takže klid, hlavně že se nají a zkuste si najít pro oba tu NEJ cestu bez ohledu na to, co je nej cesta někoho jinýho :kytka: :srdce:
:srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

Jedno srdce nestaci :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
18.11.21 04:32
@Evis27 píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat..mám syna 3 měsíce a cca 10 dnů přikrmuje mě UM.. Tabulkově nejedeme, vždy nakojim a cca do hodiny dám UM..dopoledne sní 90 ml odpoledne a večer psaných 180 ml.. poté jej ale musím zabavit, protože se mi zdá, že má stále hlad.Tak po dvou hodinách zase kojím..intervaly mezi UM se snažím dodržet 3 hod. a déle, ale někdy je to těžké..Je tady nějaká maminka, která také kombinuje MM a UM a jak? Moc děkuju..krmim Naše mlíko..malý má alergii na kravskou bílkovinu..a tohle mu sedloe :srdce:
Díky

Ahoj, ty rady neber vážně. Evidentně ti píší holky, co s tím problém nemají. Řeším to samé, co ty, mam málo mléka. A to jsem měla doma i laktační poradkyni. Malý nám jen hubnul a vůbec nerostl a to jsem mohla kojit co hodinu a stavět se na hlavu. Teď vždycky kojím a potom mu dám UM množství podle návodu. Když už nechce, pít přestane (vydrží mi intervaly na jídlo minimálně 3 hodiny a v noci i více). Někdy vypije celou dávku, jindy ne, zbytek vylevam. Laktační mi říkala, že někdy to prostě nestačí a není to tva chyba. Ale je dobré kojit aspoň po troskách, je to dobré na imunitu mimca (to mám také od laktační poradkyně). :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.11.21 07:40

@Umík Děkuju za milou odpověď a rady :srdce: Samozřejmě dělám vše proto abych kojila co nejvíc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.11.21 07:43

@Freya10 Děkuju :srdce: Právě, stres ničemu nepomůže..a chci si to s malým užít, né být na nervy.. Takže, se budu snažit kojit co to půjde..a když to nepůjde, Svět se nezboří :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.11.21 07:45

@Lucie_Sx Kojila jsem přes týden co půl hodiny..to je i na spur dlouho..Pak až sem začala přikrmovat..Ale díky za rady..Zkusím ještě vydržet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.11.21 10:57

Ještě se tedy dodatečně doptám..když tedy dítě po nějaké chvilce kdy u prsu pije, se začne odtrhávat, vytékat a následně pláče..i když utisujo v náručí..a při masírování prsu mléko neteče, pak co dělat aby mimčo neplakalo, než se zvýší tok mléka? Střídám obě prsa..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
18.11.21 11:08

@Evis27 Já (když takhle ve 3,5 měsících blbla mladší dcera) jsem ji vždycky než se spustilo mlíko musela zabavit (jakože ona na prsu, cucala a já (protože jsem cítila, že se ještě nenahodil vypuzovací reflex) jsem ji mezitím třeba jemně okusovala její ruku…jako zní to fakt ujetě, ale fungovalo to - ona se zabývala pocitama na své ruce a ne tím, že tahá a skoro nic neteče :lol:. Když se reflex spustil, tak jsem přestala a ona se najedla 8) :lol:. Ono je blbý, že cca do těch 3 měsíců mlíko teče (a často stříká) samo od začátku kojení (dělají to hormony), kolem těch 3 měsíců prsa najíždějí na režim, kdy je tam mlíka trocha a proud se spustí až po chvilce sání miminka (opět hormonální reakce, ale tentokrát už na sání mimča, ne sama od sebe). Stres ale tu reakci blokuje a tak čím víc se bojíme, že nic neteče a minčo se mezitím vztekne, tím déle to trvá…na palici… :lol:. A mimčo je z toho naštvaný, neb doteď to teklo samo a teď tahá a ze začátku nic- musí se naučit, že musí prostě chvilku počkat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.11.21 11:18

Ještě se tedy dodatečně doptám..když tedy dítě po nějaké chvilce kdy u prsu pije, se začne odtrhávat, vytékat a následně pláče..i když utisujo v náručí..a při masírování prsu mléko neteče, pak co dělat aby mimčo neplakalo, než se zvýší tok mléka? Střídám obě prsa..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.11.21 11:21

@Freya10 No,jen on netahá..po tom co dopije a neteče..a ještě chce jíst..Prostě se jen vzteká..sem tam zatáhne..a když neteče, tak spustí šílený pláč..Sem tam pomůže odejít a chvíli dělat něco jiného..ale když se vrátím třeba za 15 min. a pořád neteče, tak jedeme pláčem nanovo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
18.11.21 14:26

@Evis27 Je to těžký no. On nechápe, proč by měl tahat, když teče málo, nebo nic…asi fakt leda zkusit zaměstnat, než se začne vztekat a nebo tu cévku. Dá se koupit ve zdravotnických potřebách za pár korun jen cévka a k tomu stříkačka a nebo celej set od Medely. Ale řekla bych, že už je na to velkej a pozná, že má v puse i něco dalšího :think:.
Jako je fakt, že kdyby byl člověk to dítě a měl hlad (či chuť),tak co bude dělat spíš- tahat a snažit se u něčeho, co skoro neteče, nebo si dá lahvičku, kde to teče krásně a plynule? No taky bych se vztekala, kde mám tu lahev :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová