Introvert a práce mezi lidmi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.9.19 11:04

Introvert a práce mezi lidmi

Skončila jsem v jedné fabrice a moje sestrenka (o které jsem zjistila pár měsíců zpět, že je to má sestřenice) mi nabídla práci u nich v restauraci. Já, jako vyučená cukrářka neměla vůbec ponětí do čeho jdu a navíc jsem trochu introvert a s kombinací práce servírky to není moc dobré.
Tak jsem si ale řekla, že to zkusím. Byla jsem pátek 13 hodin a sobotu 12 hodin. A musím říct že je to docela psychicky náročné a nevím, jestli takovou práci zvládnu nebo spíš, jestli se na ni hodím. Dnes mám volno a rozmýšlím se celý den, že napíšu, že prostě končím a že se na to nehodim. Nejsem komunikativní typ, nemám ráda velkou masu lidí, a to se mám zaucovat na vrchní servírku, když nemám ani sebemenší zkušenost a je to pro mě stresující.
Dostála jsem nabídku na práci v oboru, mám jít ve čtvrtek na pohovor.

Teď nevím co v této situaci dělat a jak slušně sestřenici sdělit, že nejspíš dal pokračovat nebudu. Bojím se reakce, že bude třeba naštvaná, že domluví do restaurace svoji pribuznou ke všemu a já se na to po dvou dnech vybodnu. První den jsem ji říkala, že se budu snažit a že to zvládnu no, ale po té sobotě, kdy restaurace byla narvana, nestíhalo se, byl frmol a rozbila jsem několik skleniček, tak jsem změnila trošku názor. Zkrátka introvert se na práci mezi lidmi nehodí. A nevím jak se teď z toho slušně vykroutit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26854
30.9.19 11:18

Ten introvert mi prijde spise jako vymluva. Bud uprimna alespon k sobe, a uznej, ze prace v hospode je hodne narocna bez ohledu, zda je clovek introvert nebo extrovert.
Sestrenici proste rekni, ze to nezvladnes. Proc si neco vymyslet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
30.9.19 11:28

Byla bych k ní upřímná a řekla to co nejdřív. Škoda, že jsi začínala zrovna o víkendu, kdy je to fakt peklo. Já jsem taky introvert, taky jsem šla do služeb /ne hospoda apod., ale jsem ve službách/ a musím říct, že mě to opravdu vyléčilo. Nebylo hned první den, ale bylo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.19 11:48

Ano práce v hospodě je náročná, a pro mě jako introvert ještě víc, protože komunikace s lidmi v tomto oboru je docela základ.
Zkrátka se na to nehodím.
Ale mám strach, že ji zklamu a bude na má naštvaná.

• Citovat
  • Upravit
31278
30.9.19 11:53

Neber to tak, že ji zklameš nebo že bude naštvaná. Pokud bude, tak to bude spíš vypovídat něco o ní než o tobě ;)
Nikdy si na hospodě nedělala a v praxi si zjistila, že to nedáváš. Jednoduché. Řekni jí, že jí ještě třeba pár dní budeš chodit (krom toho čtvrtka), než si sežene někoho jiného, aby si jí v tom úplně nenechala viset, ale že to prostě není práce pro tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat