Jste tady, vychovatelky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
A kde by sis ho dělala? Já na to koukala a někde je to tak, že je to pro absolventy VOS a VS.
Já VOS mám a snad by mi neuznali pro práci vychovatelky ve školní druzine.
Od září chci na VS, na specku. A potom uvidím.
Určitě do toho jdi. Ty máš tedy VS? VOS?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si ho dělala, mám gympl. Ale bylo to na vysoké škole, v rámci celoživotního vzdělávání. Trvalo to rok a půl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na institutu celoživotního vzdělávání UPOL v Olomouci to jde i jen s maturitou, studuje to kamarádka, uz bude koncit. Studium trvá déle, protože pro maturanty jsou jiné podmínky, co se týče delky studia a praxe než pro ty, co mají vyšší vzdělání. Ceny kolem 12 tisíc za semestr. Záleží ale, jestli to budou otvírat, každý rok to neoteviraji.
Kamaradka má vzdělání pro asistenty pedagoga a práci, toto si dělá, aby mohla casem zvýšit úvazek a přibrat si družinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nojo, na VS. To nabízí myslím jeste UJEP, možná Hradec Kr.
Koukala jsem, že mají hodně i soubehy, to se týkalo specky a předškolního vzdělávání. Kurz je pouze pro ty, co udělají prijimacky, ale z kapacitních důvodů se nedostanou. Potom je možnost přejít na Bc. studium.
Ta vychovatelka by měla jít.
Odkud jsi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, toto jsem vystudovala a dokončila ted v září na Karlovce v Praze. Studium trvalo rok a stálo to 10.000,–. Klasicky se dělaly zkoušky i zápočty a na konci byly závěrečné zkoušky z obhajoby práce, a 3 předmětů. Docela těžké, ale dá se…Kdybys něco potřebovala vědět, napiš SZ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ametyst gratuluji. Klidně se rozepis. Jaký byl rozsah práce?
Jak často jsi jezdila?
Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Palestera v Praze ma kvalifikacni kurz pro vychvatele. Jeste se da prihlasit. Kurz je na pul roku.
Jeste se da prihlasit na Palesteru.
Zvazovala jsem ho. Proto o nem vim
. Pak jsem to zavrhla, ze kaslu na kurz a sla jsem rovnou na VS. Delam si pajdu pro SS. Kdyz jsem byla v prvaku, tak jsem si udelala kurz asistenta, ktery je mi aktualne do poctu, uz mam vyssi kvalifikaci, kterou a doplnuji. Ale udelala jsem si ho, abych mohla bez nervu pracovat, nez dostuduji.
Vim, ze v Praze maji neskutecnou nouzi ve skolstvi, ze na pozici vychovatelek maji Ukrajinky, ktere maji prave kval. kurz
. Takze stacit musi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě by zakladatelko nebylo od věci napsat, odkud si. Nabídka kurzů, ceny i podmínky se trochu liší. Stejně tak pracovní příležitosti a plat. Ještě ho občas vypisuje VOS pedagogická v Kroměříži, tam trvá 9 měsíců a je jen pro absolventy VOS nebo bakalářského studia VŠ.
U nás si ve školství bez VOS nebo VS ani neskrtnes, bez titulu jsou uz opravdu jen staré učitelky ve skolce nebo vychovatelky v družině, které mají treba 30 let praxe. Každá mladá ma Dis nebo Bc titul nebo studuje. Tituly na dveřích a vyveskach přibývají jako houby po dešti. Asistentky pedagoga jen s maturitou a kurzem jsou jen ve speciální skolce. Kurzy AP pro lidi bez maturity u nás v okolí(ne mesto, ale dojezdiva vzdalenost, kde toto pořádají) snad ani nejsou(opět delší délka studia, praxe).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 píše:
Ještě by zakladatelko nebylo od věci napsat, odkud si. Nabídka kurzů, ceny i podmínky se trochu liší. Stejně tak pracovní příležitosti a plat. Ještě ho občas vypisuje VOS pedagogická v Kroměříži, tam trvá 9 měsíců a je jen pro absolventy VOS nebo bakalářského studia VŠ.
U nás si ve školství bez VOS nebo VS ani neskrtnes, bez titulu jsou uz opravdu jen staré učitelky ve skolce nebo vychovatelky v družině, které mají treba 30 let praxe. Každá mladá ma Dis nebo Bc titul nebo studuje. Tituly na dveřích a vyveskach přibývají jako houby po dešti. Asistentky pedagoga jen s maturitou a kurzem jsou jen ve speciální skolce. Kurzy AP pro lidi bez maturity u nás v okolí(ne mesto, ale dojezdiva vzdalenost, kde toto pořádají) snad ani nejsou(opět delší délka studia, praxe).
Nemam titul a mam cerstve vychovatele v celozivotku. Bylo nas tam 40,titul mel jen jeden. A mame to vzdelani naprosto dostacujici pro vychovatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 píše:
Ale tohle je napadnutelne. Nemaji pravo, ze diskriminuji napr. kurz nebo SS. Jestlize ma platnou kvalifikaci, tak je jedno, jestli ma kurz, SS nebo VS. Pokud si reditel dela sve podminky a urcuje, ktere kvalifikaci da prednost, tak to jde napadnout a obrati se to proti nemu
. Pro vsechny reditele plati stejna legislativa.
Ja si kurz pro vychovatelky rozmyslela, protoze je mi k nicemu. Zbytecna ztrata casu. Morava ma druziny zasekane. Zeny si drzi sve misto a jsou na jednom miste od stredni po duchod. Nase vychovatelky maji 10r. do duchodu a nepusti to. Na tohle nemam cas cekat.
Praha to ma jine. Znama hleda kazdy rok nekolik, ze damy to nevydrzi nebo je vyhodi, ze nejsou spolehlive. Ma pod sebou 15 vychovatelek, ktere organizuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Nemam titul a mam cerstve vychovatele v celozivotku. Bylo nas tam 40,titul mel jen jeden. A mame to vzdelani naprosto dostacujici pro vychovatele.
Jsem nekde psala, ze je ta kvalifikace nedostatečná?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey Nejsem si tak jistá, ze by to bylo napadnutelne. Podle mě má reditel právo vybrat si kvalifikovanejsi pracovní sílu, když ty nabídky má. Na vychovatelku stačí mít klidně střední pajdu, předškolní a mimoškolní pedagogika, ale i tam je tlak si kvalifikaci zvysovat, studenti jsou pripravovani tak, aby se po maturitě dostali na pedagogické fakulty. Kvalifikace je dostatečná, uplatnění jiná věc. Zakladatelka ani nepíše, odkud přibližně je. Situace u nás na Morave a v Praze je trochu jiná.
U nas je to momentálně v druzinach bída, uz nekolik let. Pořád hledají nekoho na zaskok. Studuji specku zamerenou na školní poradenství. Ale mám AP a zkousku profesní kvalifikace pro chůvy. Tento kurz bych si chtela udělat příští rok, právě v té zkrácené a levnější verzi, která je urcena pro absolventy s titulem. Kvalifikaci budu mít sice vyšší, ale v oblasti speciální pedagogiky. Pro mě to smysl určitě má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206
Treba do skolky nebude 100% v nejblizsich letech vyzadovana VS pro vychovatelky a skolky. Je moznost, ale nemuzou ji vyzadovat a diskriminovat. Nejsou schopni sehnat kvalifikovane ucitelky a vychovatelky, ktere maji SS predskolni a mimoakolni ped., ale budou vyzadovat VS. To je scifi v tomhle state.
Mi dva roky zpet volala reditelka skolky a brecela mi do telefonu. Ja jsem tehdy byla nastvana na nasi reditelku, takze jsem ji rekla, ze toho mam dost, ze pujdu pryc a dala jsem si inzerat na net. Na zaklade toho mi volala a zacala premlouvat, at si dodelam stredni pro skolky, ze je zoufala, ze nemuze sehnat ucitelky. Ja jsem ji tehda odmitla, ze mam rozdelanou skolu pro SS, ze to potrebuji dodelat. Az dodelam jedno, tak jsem ochotna se pustit do dalsi a ona mi povida, ze ji staci, ze jsem ochotna udelat dalsi SS.
Zustala jsem u nas, ze mi dala nabidku, ktera se neodmita. Musela jsem si teda dupnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PROSIM ANONYM, NEBO SMAZAT.
Premyslim, ze bych si udelala na Institutu vzdelavani „kurz“ vychovatelstvi.
Jsem zdravotni sestra, ale vzhledem ke trem detem, bych skolstvi prijala.
Budu jeste rok na rodicovske..tak bych ten cas trochu vyuzila.
Je tady nekdo, kdo si tento kurz delal? Zajimali by mne zkusenosti, plat..dekuji.