Jste tady, vychovatelky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lama Lama píše:
Co je to za blbost. Tak snad si zaměstnance může vybírat podle svých kritérií, když má na výběr. Nebo podle čeho by měl vybírat, když ne podle rozdílné kvalifikace… Pokud má šéf zkušenost, že lepší jsou absolventi Univerzity Karlovy, než Palatskeho, tak si prostě vybere podle zkušeností. Furt lepší, než vybírat podle velikosti prsou.
Nebo co by ti přišlo jako to spravne kritérium?
Ale nerekne, ze ty mas pouze kvalifikacni kurz vychovatele, takze nejsi kvalifikovana. Vybirat si muze. Kolikrat jsou vdecni, ze vubec najdou zodpovednou a spolehlivou osobu, tak to myslim.
Proste momentalne je to nastaveno, ze je fuk, jestli ma uchazec kvalifikacni kurz nebo vysokou. Maji stejnou kvalifikaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama
Nerikam, ze je to dobre. Ze s tim souhlasim. Ale my jsme mali pani a velci pani resi/ neresi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Ale nerekne, ze ty mas pouze kvalifikacni kurz vychovatele, takze nejsi kvalifikovana. Vybirat si muze. Kolikrat jsou vdecni, ze vubec najdou zodpovednou a spolehlivou osobu, tak to myslim.
Proste momentalne je to nastaveno, ze je fuk, jestli ma uchazec kvalifikacni kurz nebo vysokou. Maji stejnou kvalifikaci.
Kvalifikaci pro práci vychovatelky obecně mají. Ale pro tu konkrétní práci, skolu ji zkrátka má nižší.
U nas taky třeba hledá sestru, dají přednost tě z vyšší kvalifikaci, protože pokud se osvědčí, je tam potenciál na obsazení vedoucí pozice
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey Tak jasně, že napíše, ze vybrali vhodnějšího uchazeče
Kvalifikaci maji stejnou, ale zamestnavatel si vybere podle svých aktuálních potřeb. Tak jsem to myslela. A mít VS je vetsinou výhoda, i na lepší místo casem. Treba ve speckach školkách, některých, mají asistenti delší pracovní dobu než učitelé a do tříd pro děti s kombinovanymi vadami, kde mohou být i deti nechodici a na plenach, je taky nekdy problém asistenty sehnat, berou ty méně kvalifikované. Znám specku školku, kde nejsou pro asistenty kracene uvazky, aby se u nich nestridalo tolik lidí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama Podle nejnovějších doporučení vznikají na ZS školní poradenská pracoviště. Povinné je to jen pro skoly nad určitý počet žáků, ale zrizuji i ty s menším počtem. A na školního speciálního pedagoga je potreba VS a casto se tam dostane nekdo, kdo pracoval v té skole jako asistent a tu VS specku si udelal. Takže moznost toho růstu tam taky je. Mít kvalifikaci je výhoda.
Ve školách, aspoň u nás, má většina asistentů kratší uvazek, nekdy se navyšuje tou družinou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 píše:
@Lama Lama Podle nejnovějších doporučení vznikají na ZS školní poradenská pracoviště. Povinné je to jen pro skoly nad určitý počet žáků, ale zrizuji i ty s menším počtem. A na školního speciálního pedagoga je potreba VS a casto se tam dostane nekdo, kdo pracoval v té skole jako asistent a tu VS specku si udelal. Takže moznost toho růstu tam taky je. Mít kvalifikaci je výhoda.Ve školách, aspoň u nás, má většina asistentů kratší uvazek, nekdy se navyšuje tou družinou.
Ano, s tím souhlasím a tak jsem to myslela. Podle mě požadavek na vyšší kvalifikaci, než danna zákonem, je zcela legitimni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodně lidí se vydává cestou kurzu nebo celoživotního studia proto, že se bojí, ze by uz nezvladlo(nebo skutečně nezvládlo) vysokoskolskou angličtinu, případně jiný jazyk.Na celozivotku cizí jazyk není. UPOL je snad jediná skola, která dává na Pdf a Ff na výběr i rustinu, takže dává šanci si školu udelat i starším ročníkům.
Na Muni v Brně je angličtina v každém semestru a sance obejít to není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Ano, s tím souhlasím a tak jsem to myslela. Podle mě požadavek na vyšší kvalifikaci, než danna zákonem, je zcela legitimni
Ano, obecně ve vsech oborech podle mě instituce spíš povýši své pracovníky než brát na kvalifikované místo nekoho nového
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Kvalifikaci pro práci vychovatelky obecně mají. Ale pro tu konkrétní práci, skolu ji zkrátka má nižší.
U nas taky třeba hledá sestru, dají přednost tě z vyšší kvalifikaci, protože pokud se osvědčí, je tam potenciál na obsazení vedoucí pozice
to ve školství moc nehrozí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz vezmu kolegyne na kurzu, tak vsechny braly kvalifikacni kurz pro AP, ze jde o docasne splneni kvalifikace, kratkodobe reseni a vsechny pokracuji dal. Nektere si dodelaly dva roky stredni, at muzou do skolky, nektere delaji rovnou VOS.
My mame vsechny plny uvazek ve skole a ani jedna nema pouze kurz. Vsechny jsme si ho udelaly, ale je to spis doplneni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
to ve školství moc nehrozí
Už jsem psala, že školní poradenská pracoviště se rozrůstající jako houby po dešti a zatím to nevypadá, že by se to mělo zastavit. Na pozici školního speciálního pedagoga se snaze dostane asistent, který dostudoval specku, nez někdo jiný. Na tuto pozici je dostačující Bc. Vede individuální intervence a taky je to práce s papíry z PPP a SPC.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Kdyz vezmu kolegyne na kurzu, tak vsechny braly kvalifikacni kurz pro AP, ze jde o docasne splneni kvalifikace, kratkodobe reseni a vsechny pokracuji dal. Nektere si dodelaly dva roky stredni, at muzou do skolky, nektere delaji rovnou VOS.
My mame vsechny plny uvazek ve skole a ani jedna nema pouze kurz. Vsechny jsme si ho udelaly, ale je to spis doplneni.
U nás ten kurz asi tři neudelaly a u těch nevím, co je s nimi dal. Další termín byl totiž az za půl roku. Vetsina těch, o kterých vím, nastoupila nekam jako AP, nekdy do menší skoly, malotridky. Na VS jsem se hlásila z té naší skupiny sama, ale ještě tam byly paralelní skupiny. Některé si to delaly do budoucna, až je prestane bavit jejich práce nebo pri RD jako uplatnění potom.
I s námi delaly druhý pokus ty, které kurz delaly v předchozím semestru, ale neudelaly zkousky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 píše:
Už jsem psala, že školní poradenská pracoviště se rozrůstající jako houby po dešti a zatím to nevypadá, že by se to mělo zastavit. Na pozici školního speciálního pedagoga se snaze dostane asistent, který dostudoval specku, nez někdo jiný. Na tuto pozici je dostačující Bc. Vede individuální intervence a taky je to práce s papíry z PPP a SPC.
jo, já jen reagovala na to, že vyšší vzdělání může zajistit řídící pozici, to fakt ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
jo, já jen reagovala na to, že vyšší vzdělání může zajistit řídící pozici, to fakt ne.
Ja nevím, my tam nějakou vedoucí sodruzku vychovatelku máme. Ale spíš jsem reálné myslela postup na jinou pozici, řídící pozice je fakt asi ve školství malá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 píše:
U nas to dela zastupce a uc. specialni pedagog a k ruce je skolni asistent za prvni a druhy za druhy stupen. Dalsi lidi neprijimaji. Spis vse resi, at mame vsichni plne vazky, takze se kombinuje. Zvazovala jsem, ze si pozdeji na celozivotku pridam doplnujici studium pro uc. - spec. pedagogiku, ale asi nepridam. Ze ve skole ji maji ctyri ucitelky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit