Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Invia je cestovní agentura a pouze přeprodává zájezdy cestovních kanceláří typu Čedok. Takže je dost možné, že se díváš na identickou nabídku.
Invia jenom zprostředkovává zájezdy, takže to nakonec může být klidně přes Čedok (jestli mají teda smlouvu, to nevím). My jezdíme přes invii skoro pokaždé a někdy je to Exim Tours, pantour… Prostě různé kanceláře. A jsem s invii spokojená, když je problém, tak to řeší hned.
Ještě dodám, že bych si u nabídky invue dohledala, která cestovní kancelář zájezd pořádá a podle toho se rozhodla. Jen je to tam dost dobře schované…
tak jsem koukala a je to od Čedoku, ale divné je, že na čedoku tento termín a místo odletu vůbec v nabídce nemají.
poletíme rodina poprvé jinak jsme byli vždy autem v Chorvatsku.
@Mar80 Pokud to na Čedoku nemají, ale na Invii ano, tak doporučuji si na Čedok zavolat a zeptat se. Invie nemusí mít aktualizovánou stránku třeba ![]()
@dickys píše:
Invia jenom zprostředkovává zájezdy, takže to nakonec může být klidně přes Čedok (jestli mají teda smlouvu, to nevím). My jezdíme přes invii skoro pokaždé a někdy je to Exim Tours, pantour… Prostě různé kanceláře. A jsem s invii spokojená, když je problém, tak to řeší hned.
Mohu poprosit o informace k CK Pantour? Četla jsem hodně negativní recenze a bojím se, že jsem udělala chybu, když jsem přes Invii, ale CK Pantour zaplatila zájezd.
@misa.859 píše:
Mohu poprosit o informace k CK Pantour? Četla jsem hodně negativní recenze a bojím se, že jsem udělala chybu, když jsem přes Invii, ale CK Pantour zaplatila zájezd.
Je to tak, pantour byla katastrofa, s nimi už nikdy… Ztratily se nám na letišti zavazadla, respektive se „opozdily“ a přiletěly s 8h zpožděním a CK nám nebyla schopna je dovézt na hotel v nějakém rozumném čase, pořád slibovali a nakonec bysme bývali byli bez kufrů 2 dny, takže jsme si pro ně zajeli na letiště sami taxíkem… Opravdu děsná cestovka.
@dickys achjo, tak teď mám fakt strach. A vy jste letěli přímý let nebo na přestupy, že se vám opozdily? V Invii mi trvrdili, že Pantour je kvalitní CK, že s ní nejsou problémy
@misa.859
Letěli jsme normálně přímým letem. Z toho problému s kufry je nevinim, za to mohlo letiště, dělali tam kontrolu, asi jim přišel na rentgenu podezřelý balík plin
Ale to, jak nás nechali ve štychu v Řecku bez čehokoliv, to mě hoodne namichlo.
@dickys tomu rozumím, ale četla jsem i horší věci, nevím, jak se případně proti tomu bránit, kdyby mi zavolali, že mi změní hotel, tak bych chtěla odstoupit od smlouvy a vrátit všechny peníze, což teda nevím, zda bych se vůbec dočkala. Měla jsem jít pod Fischera, ted toho lituji
@dickys ještě bych se chtěla zeptat, přišli vám pokyny k odjezdu i letenky?
@misa.859 píše:
@dickys tomu rozumím, ale četla jsem i horší věci, nevím, jak se případně proti tomu bránit, kdyby mi zavolali, že mi změní hotel, tak bych chtěla odstoupit od smlouvy a vrátit všechny peníze, což teda nevím, zda bych se vůbec dočkala. Měla jsem jít pod Fischera, ted toho lituji
hele ale hotel ti může změnit jakákoliv cestovka a můžeš se to dozvědět až na místě. Toto není až tak neobvyklé, v plné sezoně se to občas stane. A jinak je velmi naivní očekávat, že ti prodejce bude tvrdit cokoliv jiného než že jím nabízený produkt (rozuměj CK) je super, kvalitní a v pohodě. Oni jsou placeni podle toho, kolik zájezdů prodají ![]()
@nozu je mi to jasný, budu doufat, že vše bude bez problémů, že k žádné změně hotelu nedojde. Ale dozvědět se až na místě, že změnili hotel, to je hrozný jednání
@misa.859 píše:
@dickys ještě bych se chtěla zeptat, přišli vám pokyny k odjezdu i letenky?
Přišly nám klasicky pokyny k odjezdu, letenky se už snad ani nedávají.
Obnovuji - vyjde zajezd pres invii draz nez primo pres cestovku? Jen abych vedela kde hledat, jestli tam ci tam..