Inzulínová pumpa X Kojení

26569
11.12.18 18:18

A cemu by to melo jako diteti vadit :D Vsichni mame v tele insulin. Kojeni je prospesne pro vsechny deti, vcetne deti matek s T1. Jedina slozitejsi vec bude jak zmenit basal insulin, protoze kojeni v tomhle funguje jako sport, snizuje glykemku, ale to at si poradi se svou doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26569
11.12.18 18:19
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.18 18:24

@Lenka_Hal prý jim dělali rozbor mlíka v porodnici a údajně 70% mléka tvoří inzulín…něco mi říká, že to snad ani nemůže být možné aby ji budík pouštěl do těla tolik inzulínu aby nedostala šok a zároveň ho bylo tolik v mléce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
11.12.18 18:29

Já si myslím,, že je to úplně jedno. Dotyčná zřejmě kojit nechce, ať je důvodem opravdu inzulin, či něco jiného. Sama nevím, jestli bych s takovou nemocí chtěla kojit, jde i o její zdraví. Tohle rozhodnutí by kamarád měl nechat na ní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
11.12.18 18:33
@Anci.kolarova píše:
@Lenka_Hal prý jim dělali rozbor mlíka v porodnici a údajně 70% mléka tvoří inzulín…něco mi říká, že to snad ani nemůže být možné aby ji budík pouštěl do těla tolik inzulínu aby nedostala šok a zároveň ho bylo tolik v mléce.

To muselo dojit k nejakemu omylu:) 70% ceho? Vzdyt je to hormon, funguje ve velmi malych koncentracich. A hlavne, jde to pres zaludek. Kdyby clovek s diabetem mohl polknout tabletu s insulinem, nepicha se do krve. Je to peptid, v zaludku se nakouskuje…a nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
11.12.18 18:36

@Aduš8 Taky mi prijde, ze nechce kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
11.12.18 19:01

@Lenka_Hal možná je to pro ni jednodušší výmluva, než každému vysvětlovat, proč kojit nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27659
11.12.18 19:14

@Anci.kolarova to že nebude kojit at má jakýkoliv důvod není žádná katastrofa ne? kamarád by si to měl srovnat v hlavě a ty se přestat starat o to proč ona nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
11.12.18 19:40

Diabetes je pro matku už tak dost závažné onemocnění, navíc kojení samozřejmě na produkci inzulínu/glukagonu velmi závisí. Jestli lékaři kojení nedoporučili nebo se na to matka necítí, rozhodně bych se do toho nepletla, už tak má dost starostí se svým zdravotním stavem. Tohle fakt není sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.18 19:43

Teď budu asi hnusná, ale nedá mi to. Názor je ten, že je to věc dotyčné a zkušenost taková, že se na diabetes a jeho komplikace dá zemřít i v 21. století, pokud má paní inzulinovou pumpu, asi to není nic banálního. Kamarád může kojit sám, údajně to v některých kulturách šlo, najmout si kojnou, popř. je zde možnost adoptivního kojení - můžeš kojit i ty:)
Promiň tu ironii, ale myslím, že by to kamarád měl řešit především se svou paní, která teď má co dělat s miminem, a ne se sebelepší kamarádkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí