Inzulinová rezistence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.4.18 13:07

Inzulinova rezistence

Zdravim, chcem sa opytat, ci ma niektora z vas diagnozu s nazvom inzulinova rezistencia.
Mam zvysene hodnoty enzymov v pankrease, planujem ist na odborne vysetrenie ku diabetologovi.
Nemam nadvahu ani pco, len pankreas ma zlobi a vraj to moze sposobit neplodnost resp neuchytenie sa embrya pri ivf.
Mala som dve neuspesne.
Mate s takou diagnozou skusenosti alebo ste o nej poculi? Dakujem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5178
5.4.18 13:58

Inzulínová rezistence se dává do souvislosti s neplodností hlavně z toho důvodu, že jejím důsledkem často bývá právě PCOS a v jeho důsledku je porušena hormonální rovnováha. Díky ní nejen že nemusí docházet k ovulaci, ale je problém i s přijetím embrya při IVF.
Dává se na to Metformin, který by měl zvyšovat citlivost k inzulínu a tím rezistenci tlumit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.18 14:27

@histep
Dakujem za odpoved.
Ja prave pco nemam, hormony sa zdaju byt v poriadku.. Som zvedava, ci mi nieco zistia. Rada by som sa po rokoch konecne dozvedela diagnozu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.19 18:30

Inzulinova rezistence

Zdravím holky, chtěla bych se zeptat ohledně inzulínové rezistence, mate někdo tuto diagnózu? Jak jste měnily stravu, aby se diagnóza nevyvíjela třeba v cukrovku? :oops: Znamená to ze si třeba přes Vánoce nemohu dat ani nic sladkého, nebo stačí jen zlepšení zivotospravy? Dekuju za odpovědi :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
26.11.19 18:34
@Anonymní píše:
Zdravím holky, chtěla bych se zeptat ohledně inzulínové rezistence, mate někdo tuto diagnózu? Jak jste měnily stravu, aby se diagnóza nevyvíjela třeba v cukrovku? :oops: Znamená to ze si třeba přes Vánoce nemohu dat ani nic sladkého, nebo stačí jen zlepšení zivotospravy? Dekuju za odpovědi :srdce:

Potřebuješ radikálně na nějakou dobu omezit sacharidy jako takové, vynechat špatné tuky, mít dostatek zdravých tuků a bílkovin a hlavně dostatek vlákniny. Nejenom nejíst sladké sladké. Může pomoci i třeba pár týdnů přirozené ketogenní diety.

Výhodou je, že když to vydržíš v přísném režimu řekněme půl roku, že se funkce slinivky obnoví a budeš moci se vrátit k běžnější stravě - teda bez toho, abys vyloženě prasila…

Mrkni do téhle knihy - je to dost praktický návod na první měsíc takové změny režimu a právě na metabolický syndrom to pomáhá.

https://www.melvil.cz/…rvnim-miste/

Je super, že se na to přišlo dostatečně včas, jen je potřeba být na sebe chvíli přísná a opravdu si špatným jídlem, jakkoliv je chutné, dál neubližovat. POkud by ti tohle hodně nešlo, zvaž pár návštěv psychoterapeuta/ky - pomůže pročistit motivace a vztah k sobě samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
26.11.19 19:04
@Anonymní píše:
Zdravím holky, chtěla bych se zeptat ohledně inzulínové rezistence, mate někdo tuto diagnózu? Jak jste měnily stravu, aby se diagnóza nevyvíjela třeba v cukrovku? :oops: Znamená to ze si třeba přes Vánoce nemohu dat ani nic sladkého, nebo stačí jen zlepšení zivotospravy? Dekuju za odpovědi :srdce:

Ještě doporučuju hormonální jógu, se kterou mám dobré zkušenosti. A taky bych zašla na gyndu a endokrinologii, často to u žen bývá spojeno se syndromem polycystických ovarií. Není se čeho bát, jen je potřeba vědět, co ti je a česká medicína bohužel často věci neřeší komplexně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.19 19:08

@Ou děkuji za tipy :th @DeeSocialWorker umbsup:
@DeeSocialWorker joo, přes pco jsem byla diagnostikována, respektive prave na gynde mi to lékařka oznámila, pco i tu rezistenci :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.19 19:10

Lékařka mi ale rekla pouze ať omezim sacharidy a změním životospravu, hubeňour nejsem ale obézní rozhodne také ne

• Citovat
  • Upravit
929
26.11.19 19:21
@Anonymní píše:
Lékařka mi ale rekla pouze ať omezim sacharidy a změním životospravu, hubeňour nejsem ale obézní rozhodne také ne

Ono je to vlastně projev té jedné věci - PCO je metabolický syndrom. Pokud umíš anglicky tak kouknu na zahraniční zdroje (vygoogli si třeba PCOS cysters), u nás mi to fakt přijde i mezi lékaři takové neznámé a moc neví co s tím. Existuje několik typů pco podle příčiny, je fajn zjistit, jaký máš ty (zase v aj se dají najít různé zdroje a testy k tomu) a následně k tomu pak různé přístupy jak to zvládnout. Hodně se doporučuje vysadit lepek a laktózu, snížit sacharidy (i když ne nutně keto) a nasadit výživové doplňky - doporučuju hlavně inositol (koukni na myprotein kde ho mají ve velkém balení) a vitamin D, fakt to u mě udělalo hodně plus ta hormonální jóga podle Dinah Rodriguez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí