Iphone za vysvědčení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
978
31.5.23 12:36
@aleba píše:
Teda ve 40 se dozvím, že jsem dětem podělala život a neměli hezké dětství :mrgreen: 8o

Hele taky mě to napadlo :mrgreen: Nekoupíš dětem „ajfouna“ = nemají hezké dětství ani na co vzpomínat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
31.5.23 12:46
@aleba píše:
Teda ve 40 se dozvím, že jsem dětem podělala život a neměli hezké dětství :mrgreen: 8o
Řekl toto někdo?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
31.5.23 12:57

Nemyslím si, že by mezi dětmi v 5./6. třídě bylo běžné, aby měly Iphone (a to žijeme v centru Prahy). Ano, některé ho určitě mají, častokrát starší po rodičích. A u syna na ZŠ se tedy takové věci neřeší, jaký kdo má mobil. Navíc ho ani ve škole používat nesmí. Pro syna je důležité, že může sledovat YT a že se mu tam vejdou všechny hry, které chce. Jestli to je Iphone nebo ne, to neřeší. A já bych si mobil za 15t nekoupila ani pro sebe, natož dítěti.

Jo a rodičovskou kontrolu má, ale víceméně přístup omezený nemá, jen večerku a případně občas ten telefon zablokuju, aby si šel udělat úkoly nebo tak něco. A pak se taky občas kouknu na jeho polohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
31.5.23 13:08

Nemám Iphony. Mám dražší telefon Cc 20 tis ale není to Apple. A dítěti rozhodně nebudu žádnej iPhone kupovat. Pokud bude chtít jednou si ho koupí sama.

• Citovat
  • Upravit
2499
31.5.23 13:10

Drahé mobily nekupuji a už vůbec ne dětem do školy. Hrozí krádež, rozbití, ztracení. Coz už se nám bohuzel stalo.Na co potřebují konkrétně tuhle značku? Aby hráli hry a koukali na you tube? To se může i se Samsungem ne? Takže asi machrovat se značkou. Ja bych řekla, že si každý může svému dítěti koupit co chce.To,že to mám já jinak je můj problém. Ale asi bych nekoupila za vysvědčení, spíše k narozeninám, Vánocům.
A hlavne vysvětlit dítěti, ať se neposmiva ostatním, pokud nemají jablko mobil či značkové oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.23 14:06
@unuděná píše:
U syna ve třídě (5.třída) ho mají dvě děti typicky sociálně slabších rodin, paradox co? Koupí Iphone, aby bylo dítě cool a zapadlo do kolektivu :roll: Já děti odmala učím, že telefon je spíš spotřební zboží, že je hlavně na volání a komunikaci s námi a kamarády, nic k chlubení. Zatím to berou v pohodě. Kdyby ale tohle přání projevili, tak bych se s nimi dohodla, že buď starší do cca 5k, nebo si na něj přidají. Obě děti ještě neměly na vysvědčení dvojku a takhle drahé dárky opravdu nedáváme.

no ale u vás je dost možné, ž vytáhnout známky po vaše děti není vlstně nic moc pracného. Ale pro toho našeho juniora jo, a když vidím, že je z trojky málem jednička, skáčeme tu všichni metr vysoko a vím, že on pro to musí vždycky udělat strašně, strašně moc.

teda, já tak závidím dětem, které bez větších úsilí nosí domů jedničky a dvojky… :oops:

bych jim za to snesla modré z nebe… ale to je tím, že u nás je jednička vykoupená třeba dvě hodiny denně učením se, a to je to pak ještě spíš z té trojk na tu dvojku… ale slavíme to taky.

Mám uplě depku že nemám chytré dítě… moc bych si to přála… no, nedá se nic dělat. má pár dys, snaží se…myslím, že děláme maximum :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.23 14:08
@AnastazieB píše:
Nemyslím si, že by mezi dětmi v 5./6. třídě bylo běžné, aby měly Iphone (a to žijeme v centru Prahy). Ano, některé ho určitě mají, častokrát starší po rodičích. A u syna na ZŠ se tedy takové věci neřeší, jaký kdo má mobil. Navíc ho ani ve škole používat nesmí. Pro syna je důležité, že může sledovat YT a že se mu tam vejdou všechny hry, které chce. Jestli to je Iphone nebo ne, to neřeší. A já bych si mobil za 15t nekoupila ani pro sebe, natož dítěti.Jo a rodičovskou kontrolu má, ale víceméně přístup omezený nemá, jen večerku a případně občas ten telefon zablokuju, aby si šel udělat úkoly nebo tak něco. A pak se taky občas kouknu na jeho polohu.

ale to s tím blokováním kvůli úkolům by se nám třeba i hodilo. Ale to musím mít iphone i já, nebo ne? to se dělá odkud? z pc?

• Citovat
  • Upravit
53190
31.5.23 14:08
@Anonymní píše:
no ale u vás je dost možné, ž vytáhnout známky po vaše děti není vlstně nic moc pracného. Ale pro toho našeho juniora jo, a když vidím, že je z trojky málem jednička, skáčeme tu všichni metr vysoko a vím, že on pro to musí vždycky udělat strašně, strašně moc.

teda, já tak závidím dětem, které bez větších úsilí nosí domů jedničky a dvojky… :oops:

bych jim za to snesla modré z nebe… ale to je tím, že u nás je jednička vykoupená třeba dvě hodiny denně učením se, a to je to pak ještě spíš z té trojk na tu dvojku… ale slavíme to taky.

Mám uplě depku že nemám chytré dítě… moc bych si to přála… no, nedá se nic dělat. má pár dys, snaží se…myslím, že děláme maximum :nevim:

Jo, máš pravdu, u nás to není o žádném vydření, poprvé teď v pololetí musel syn doma mrknout na učivo, aby napsal dobře vlastivědu a neměl dvojku, ale jinak to jde kolem něj. Ale nemyslím, že je to velká výhoda. Když se měl učit na přijímačky na 8G, tak měl pocit, že to není potřeba, že to zvládne stejně jako ve škole ;) Tvůj syn bude lépe připravený na drill na střední :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.23 14:39
@unuděná píše:
Jo, máš pravdu, u nás to není o žádném vydření, poprvé teď v pololetí musel syn doma mrknout na učivo, aby napsal dobře vlastivědu a neměl dvojku, ale jinak to jde kolem něj. Ale nemyslím, že je to velká výhoda. Když se měl učit na přijímačky na 8G, tak měl pocit, že to není potřeba, že to zvládne stejně jako ve škole ;) Tvůj syn bude lépe připravený na drill na střední :mavam:

ale na gym. mužeme zapomenout.

chápu, a díky za tu utechu, ale asi obě víme, že bys s námi radsi neměnila.
dekuju ale za podporu i tak.

• Citovat
  • Upravit
53190
31.5.23 14:45
@Anonymní píše:
ale na gym. mužeme zapomenout.chápu, a díky za tu utechu, ale asi obě víme, že bys s námi radsi neměnila.
dekuju ale za podporu i tak.

No jasný, pro mě jako rodiče je to takhle mnohem větší pohoda, ani nevím, co se děti učí 8) Chtělo by to zlatou střední cestu - potřebu a chuť se trochu připravovat, aby byly jedničky no :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
31.5.23 16:16

Děti to berou jinak, nějaký poměr cena/výkon jim je šumák.
Já mám dceru starší, ale to jabko jsem ji před rokem koupila, ale starší, repasovaný + ochranné sklo na display za 5,5 tis. Půlku si dala sama.
Pak jsem zjistila, že dělá hezké fotky (věrnější barvy) a pořídila jsem si ho taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
31.5.23 16:28
@evi3 píše:
Děti to berou jinak, nějaký poměr cena/výkon jim je šumák.
Já mám dceru starší, ale to jabko jsem ji před rokem koupila, ale starší, repasovaný + ochranné sklo na display za 5,5 tis. Půlku si dala sama.
Pak jsem zjistila, že dělá hezké fotky (věrnější barvy) a pořídila jsem si ho taky :lol:

Tak záleží na dítěti a k čemu ho rodiče vedou. Mám dítě na druhém stupni a je pro něj důležitější poměr cena/výkon, než značka.

A teda za vysvědčení bych mobil nekupovala.

• Citovat
  • Upravit
13752
31.5.23 19:16
@Anonymní píše:
ale to s tím blokováním kvůli úkolům by se nám třeba i hodilo. Ale to musím mít iphone i já, nebo ne? to se dělá odkud? z pc?

To je normální funkce Googlu. Je to Family Link. V podstatě bez toho ani dítěti Google účet nezařídíš, pokud mu tam teda uvedeš správný věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
31.5.23 19:31

Starší dítě teď dostane k 15. narozeninám nový mobil. Jabko nechce a ani mladší ho nemá. Prý ani neví kolik dětí ve třídě ho má a neberou ho to ani značkové věci. Zase chce jiné věci - dobrý věci na sport, cestovat atd. Jsem ráda, že je nechyta pro mě nesmyslná touha po nějaké značce jen aby to měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
1.6.23 07:25
@ProfZav píše:
Pro mě je to teda i za vysvědčení se samými jedničkami dost drahý dárek, ale záleží na zvyklostech a poměrech rodiny. Navíc teda taky netuším, kolik stojí nějaké starší, to je fakt. Ale když dostane v 6. třídě telefon třeba za pětku, tak co pak ty další roky? A za maturitu, titul na VŠ?

Mobil za 5k stejně nevydrží déle, než 2 až 3 roky. Jinak při maturitě si dítě na mobil už přispěje a na VŠ si ho snad koupí z ze svých vydělaných peněz, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí