Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jinak tedy nosí většinou jedničky… z matiky má jen jedničky, diktát byl asi dvakrát dvojka, jinak čtení a tak vše ji jde… s učením problémy žádné výrazné nemá. Není to nadprůměrné, ale tak nějak normálně bych řekla… nemám srovnání.
Vzhledem k tomu, že je červen za dveřmi, bych to řešila už jen důraznější domluvou.. Za chvíli nebude k vydržení se všemi dětmi. Ve druhé třídě uvidíš, třeba už nebude co řešit.
Jestli ona se trošku nenudi…co ti řekne když se zeptáš proč se porad takhle vybavuje v hodinách? Já jsem se taky v 1-3tride relativně nudila…látka byla pro mě hodně jednoducha takže jsem v hodinách koukala kde co lítá a bavila se se sousedem v lavici…navíc k mojí smůle jsme byli malá škola a až do druhého stupně byli vždy 2 třídy spojené…takže pri samostatné práci jsem často nepracovala a poslouchala co dělá ta druhá třída…takže jsem pak třeba dostala pětku protože sem třeba z 10 příkladů vypočetla 1…ale zase sem umělá to co vykládala těm druhym…a protože jsme byli většinou ta mladší třída tak se to další rok opakovalo…protože vykládanou látku jsem si pamatovala většinou už z toho jak sem ji poslouchala rok před tím.. ![]()
Jinak pořád dokolečka vysvětlovat…a kdyby to bylo příští rok v 1. čtvrtletí pořád tak asi pedagogickopsychologicka poradna… ![]()
Jestli nosi poznamky a je ji to cele vurt a jeste si vymysli, ja bych ji trest dala. Navic duraznou domluvu, a sdeleni ze se stydim za to, co mi ucitelka psala. Decka maji ve skole sekat latinu a kdyz se nudi, nema otravovat ostatni.
Vyhnit bych to nenechala. Pres prazdniny si odpocine a treba se to vyresi pak samo.
@tulipán píše:
Jestli nosi poznamky a je ji to cele vurt a jeste si vymysli, ja bych ji trest dala. Navic duraznou domluvu, a sdeleni ze se stydim za to, co mi ucitelka psala. Decka maji ve skole sekat latinu a kdyz se nudi, nema otravovat ostatni.Vyhnit bych to nenechala. Pres prazdniny si odpocine a treba se to vyresi pak samo.
Zatím má z vašich trestů „čurinu“. Prostě je nebere vážně. Bude třeba přitvrdit. Nemyslím si, že se to vyřeší samo a po prázdninách může být hůř.
Maminka mi rikala, ze jsem v prvni tride taky porad zvatlala. Mela jsem ale skvelou ucitelku, ktera se sama tomu smala. Udajne me pry vzdy napomenula, ja ji kyvla, ze rozumim, dopovedela jsem spoluzakum, co jsem potrebovala, a az pak se pry zklidnila. Proste jsem jim to musela v tu chvili rict.
![]()
Podle mě si toto má řešit učitelka ve škole, co ty s tím naděláš?
Moje dítko stihlo kecat i v monte třídě, prostě to zvládalo rychle a než se naučilo, že má makat nad rámec požadovaného, a že všem to nejde stejně rychle, tak jsme se s učitelkou jen zasmály, že se stále vykecává a doma jsem zopakovala, že nemá rušit.
Řekla bych, že se dcera nudí, takže bych případně hledala jinou třídu, kde dceru zabaví víc.
@Aleriga píše:
Podle mě si toto má řešit učitelka ve škole, co ty s tím naděláš?
Prosím o přesný a účinný popis, jak ro řešit ve škole. ![]()
@truelly píše:
Prosím o přesný a účinný popis, jak ro řešit ve škole.
Prosím o přesný a účinný popis, jak doma řešit něco, co se děje ve škole.
@Jahru píše:
Prosím o přesný a účinný popis, jak doma řešit něco, co se děje ve škole.
Doma bez problémů uplatnil nejrůznější sankce. Od zákazu mobilů, kroužků, zrušené dovolené atd.
Ve škole můžu dítě jen a jen prosit ať změní své chování, pokud nepomáhá, informovat rodiče, pokud opět nepomáhá, zvát rodiče na výchovou komisi a opět vysvětlit a domluvit se písemně na společném řešení situace. A když ani tehdy rodič nespolupracuje, pak stanovit další, pro dítě velmi nemilé sankce ve škole.
Holky prosím radu. Dcera chodí do první třídy. První stížnost jsem dostala od učitelky v dubnu na třídních schůzkách, že se baví v hodině se spolužákem… pak donesla dvě poznámky…vyrušuje, baví se i po napomenutí… Probírala jsem to s učitelkou…Dceři domluvila, bavili se o tom hodně… učitelka mi říkala že se baví fakt hodně x krát za den ji napomíná a ona stejně znovu a znovu.

Kontaktovala jsem ji po pár dnech emailem, a dneska mi psala že to není v normě stále, že se otáčí za spolužačkou. V matice nepočítá prý jen při vyvolání a celkově je pomalá v matice hodně… doma jak s ní počítám příklady střílí mi výsledky úplně v pohodě hned… že tedy i po napomenutí se několikrát za den baví a otáčí… Nevím co dělat? Mluvit? Nebo nějaká poradna? Nebo vyčkávát? Má smysl tresty, zákazy? Měla už předtím zákaz na tablet… včera povolený nebot mi tvrdila jak se nebaví atd a že učitelka ji napomíná jen jednou za den… ha ještě si pěkně vymýšlela… dneska jsem s ní nemluvila… spí, já přijela pozdě… mail jsem četla pryč…aspon jsem se uklidnila