Iphone za vysvědčení

Anonymní
30.5.23 22:37

iphone za vysvědčení

Ahoj, syn (6.) třída se vcelku pěkně učí, sportuje, ani mladej moc nezlobí, a teď nás ale překvapil prosbou, že by si za vysvědčení moc přál iphone. Já byla dost v šoku teda… to je dneska běžné, že třeba pár dětí ve třídě iphone má? Je mi asi jasné, že by patřil spíš k té „šťastné“ menšině, ale zas netuším jak moc výjimečné to u dnešních 12 letých dětí je. Třeba je to trend a má už ho každý druhý, třeba repas a tak a jen já jsem mimo :lol: Koupili bychom nějaký starší, jemu jde hlavně o to logo (což mě jako nemateriální matku na tom asi vytáčí nejvíc, ale budiž :lol: ) jen by mě zajímalo, jak běžné to mezi dětmi je?

Poraďte, jsem boomer a moje největší přání ve 12 letech bylo Tamagoči od Vietnamců :lol: :zed:

Kam ten svět spěje :mrgreen:

jinak s tím problémy nemám, podmínkou bude krásné vysvědčení, samozřejmě.

jo a rodičovskou kontrolu dáváte, nebo je to pro děcka ostuda, když ji mají aktivovanou? :lol:

(anonym - pst, dárek za výzo )

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35781
30.5.23 23:06

Jako že doteď žádný telefon neměl? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15940
30.5.23 23:19

Ahoj,
chápu, že ti to možná přijde zvláštní. Každý jsme vyrůstali jinak. Byla jiná doba, no. :nevim:
Ale je to tak. Pro dnešní dobu úplně normální.
Určitě mu to kup, bude mít radost.
A velkou! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3490
30.5.23 23:27

Iphone maji dnes i podstatne mladsi deti, co jsem si vsimla (treba jedna neter uz ve 3.tride…ale tam maji Iphone i rodice, tj jiny telefon by ji asi nekoupili). Syn (taky letos 12 let) po nem ale nastesti netouzi, dostal novy smartphone k Vanocum, ktery si sam vybral, ale je to nejaky bezny Samsung nebo Motorola, ted nevim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68956
31.5.23 00:04

Já se přiznám, že pro mě je telefon z kategorie spotřební zboží, takže jsem si na nějaké značky nikdy moc nepotrpěla, moc toho od něj nechci. Takže dítě (podobně staré) má smartfoun spíš s ohledem na odolnost, i tak teda lepší, než mám sama, ale s mobilem asi ve třídě nevyčnívá na žádnou stranu, popravdě to moc neřeší. Že budou mezi spolužáky ajfouny, vůbec nepochybuji. U nás jsou dárky za vysvědčení spíš symbolické, zajdem do cukrárny, dostane nějakou tu stovku od babičky, ale tohle má každ nastavené jinak. Jak jste to slavili doteď?
Pokud tě to nezruinuje a jinak si syn nevymýšlí, že potřebuje mít všecko značkové a podle nejnovější módy, tak bych mu klidně radost udělala. I s ohledem na to, čím volá teď a jak dlouho to má - pokud by třeba dostal od minulého Ježíška nový mobil za mnoho peněz dle svého přání, považovala bych to za blbost. Jen bych se teda u svého dítěte trochu bála, co bude chtít za rok :lol:

Rodičovskou kontrolu máme a je mi nějak jedno, co si o tom kdo myslí. Dítě občas vymýšlí kraviny. Jako ne, že bychom denně sledovali, co tam dělá, četli maily a tak, ale jednak tam má omezení, ať tam nevisí celý den, nemůže si tam stáhnout cokoliv a v případě potřeby lze kouknout, kam leze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8645
31.5.23 00:12

No nevím, zda v menšině, u nás v páté třídě ho prý nemají jen 4 děti ve třídě :lol: ale kupovat jí ho fakt nehodlám, dostala nový telefon k Vánocům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11469
31.5.23 01:52

Ja chci taky ajfon, mamííííí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
31.5.23 03:01

Ano je to mozne, nejcasteji pokud pouzivaji rodice, tak sobe koupi novy a pouzity daji diteti. Koupit z druhe ruky bych nedoporucovala. Nebo taky lidi kupuji na splatky, kazdou chvili je na ne nekde akce, protoze jsou docela zadane. Ono ve vysledku je to jedno, kazdy at poridi podle toho kolik ma financi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
31.5.23 03:11
@Anonymní píše:
Ahoj, syn (6.) třída se vcelku pěkně učí, sportuje, ani mladej moc nezlobí, a teď nás ale překvapil prosbou, že by si za vysvědčení moc přál iphone. Já byla dost v šoku teda… to je dneska běžné, že třeba pár dětí ve třídě iphone má? Je mi asi jasné, že by patřil spíš k té „šťastné“ menšině, ale zas netuším jak moc výjimečné to u dnešních 12 letých dětí je. Třeba je to trend a má už ho každý druhý, třeba repas a tak a jen já jsem mimo :lol: Koupili bychom nějaký starší, jemu jde hlavně o to logo (což mě jako nemateriální matku na tom asi vytáčí nejvíc, ale budiž :lol: ) jen by mě zajímalo, jak běžné to mezi dětmi je?

Poraďte, jsem boomer a moje největší přání ve 12 letech bylo Tamagoči od Vietnamců :lol: :zed:

Kam ten svět spěje :mrgreen:

jinak s tím problémy nemám, podmínkou bude krásné vysvědčení, samozřejmě.

jo a rodičovskou kontrolu dáváte, nebo je to pro děcka ostuda, když ji mají aktivovanou? :lol:

(anonym - pst, dárek za výzo )

Dcera je v 1. A ma taky iPhone. Kupovala jsem ho, abych ji ji mohla sledovat, kde je, kdyz se někde zapomene. Ale ma starsi za 1800Kc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
31.5.23 05:38

U synovce (11 let) ve třídě už je Iphone pomalu standard a začínají se tam rozmáhat i Apple Watch :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
31.5.23 05:39

Pro mě je to teda i za vysvědčení se samými jedničkami dost drahý dárek, ale záleží na zvyklostech a poměrech rodiny. Navíc teda taky netuším, kolik stojí nějaké starší, to je fakt. Ale když dostane v 6. třídě telefon třeba za pětku, tak co pak ty další roky? A za maturitu, titul na VŠ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
31.5.23 05:50

Moje deti měly tento telefon, nejnovější typ, jako první ve třídě.
Rikaly mi, ze byly na nej vždy moc pysne :)
Ale bylo to vždy, něco za něco.
Pokud měly hezke známky a chovaly se tak, jak měly.
Snažila jsem se dětem udělat hezke dětství, aby měly na co vzpomínat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.23 06:44

@ProfZav

ne, cílíme na dobré vysvědčení. zamaká, když chce a největí dárky se u nás kupují za dobré známky, bohužel se nám neosvědčila lepší motivace. koupíme ho určitě, jen mě zajímalo jak moc důležitý fenomén to je :lol:

Tak super a tu rodičovskou kontrolu mu ta teda dám, když to není vysloveně mezi dětmi ostuda :mrgreen:

pak se to v 15 dá přensatavit, že

• Citovat
  • Upravit
24652
31.5.23 06:51

Koupila bych. U nás v okolí mají děcka iphony hodně. Třeba ne úplně nejnovější, ale mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
31.5.23 07:06

Kup mu ho ale nemusí mít ten nejlepší typ. Syn ho dostal k Vánocům ve 12 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí