Iqos v těhotenství

Anonymní
2.4.20 10:34

Iqos v těhotenství

Dobrý den, omlouvám se za anonym, ale jistě to pochopíte. Je mi 28 let a doma mám dcerku 2,5 roku. Od 15 let kouřím. Když jsem zjistila těhotenství s dcerkou, kouřit jsem přestala hned. Bylo mi špatně a cigarety mi nechutnaly, takže to bylo jednoduché. Po porodu jsem měla poporodní deprese a po měsíci těchto stavu a zkoušení kojení jsem opět začala kouřit. Poporodní deprese u mě probíhala hůře, protože se asi 5 let léčím na panickou poruchu s uzkostmi. Cca v roce věku dcerky mi začalo strašně vadit, že smrdim kouřem. Rozhodla jsem se přejít na IQOS a kouřím ho až do teď. Minulý týden jsem zjistila, že jsem těhotná. Ukázalo se mi to celkem brzy, dva dny před očekávanou MS. Jsem asi v 5 tt. Samozřejmě jsem s tím chtěla hned přestat, ale zjistila jsem, že odvyknuti od iqosu je mnohem horší, než od cigaret. Navíc mi ani není zatím špatně, takže je to ještě horší. Kouřila jsem cca 12 denně. Teď jsem schopná si dát jen dvě za den. Vice opravdu ne. Ale i tak mám strašné výčitky. Jenže když si zkusím nedat vůbec, strašně těžko se mi dýchá, je mi zima, mám úzkosti. Vůbec nevím, co dělat. Nechci miminku ublížit, ale nedokáži přestat úplně. Měla jste to některá taky tak? Děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3899
2.4.20 10:43

Kouřila bych co nejmíň dokážu… a nevycitala bych si, že nejsem 100%, ale treba jen 90%. Ideální to není, ale počítám, že nějaké brutální abstaky jsou horší než 2 iqos za den. Udrz to na těch dvou a třeba za měsíc to stáhneš na 1 za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
2.4.20 11:07

Měla jsem taky poporodni depresi a těžkou formu, skončila jsem na práškách, ale berlicku jsem v cigarach nehledala. Začala jsem pak jak největší blbka až s příchodem leta a pivicka atd. Plánovali jsme dítě a přestala jsem už predtim, protože jsem nechtěla jako se synem kouřit a najít těhotensky test. Vyznamne mi k tomu pomohla karantena, protože sedím doma na zadku a ven kvůli cigáru fakt nepůjdu. Přestaň hned, první tři dny jsou na pytel, pak je to dobrý. Fakt se na to vykašli, zbytečný… hlavně už neohrozujes svoje zdraví, ale toho miminka, které si nemůže vybrat jestli bude anebo nebude kouřit. Buď zodpovědná, vždyť davas život někomu dalšímu, tak mu ho kvůli jedné nebo dvou cigaretam, zbytecne neohrozuj. Nestojí to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
2.4.20 11:43

Já byla zvyklá kouřit i krabičku denně a než jsem zjistila, že jsem těhotná, trvalo to 2 měsíce, protože jsem neměla menstruaci a vysoké hodnoty hormonů a nečekala jsem, že to půjde tak rychle. A já si po dobu těch 2 měsíců vykurovala krabku denně, ladovala do sebe své oblíbené energetaky. Po zjištění těhotenství jsem to postupně stahovala a nakonec jsem skončila na 1,5 cigaretě denně, půlku rano po obědě a před spanim. Kdyz k tomu ještě vezmu, že jsem v té době hodně cvičila a ladovala do sebe i protein drinky a jiné suplementy, tak jsem rada, že Malý je naštěstí bez nasledku. Horší pro mě bylo odbourat ty energetaky. Iqos teď také kouřím a jak říkáš, je to mnohem horší se toho zbavit než obyčejných cigaret. Každopádně držím palce. Já sama věřím tomu, že pro dítě je mnohem horší stres z abstinence, že 1 nebo 2 cigarety denně :nevim: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.20 11:45

@Verurizeckova mě karantena právě ublizila :,( pořád sedime na sluníčku na balkoně. Já beru prášky na psychiku už 5 let, v těhotenství jsem je vysazovala. Po porodu to zase přišlo. Asi se jich už nezbavím. Ale těhotenství to nezačalo. Brala jsem je už před tím. Díky tomu jsem přestala úplně pít a jediná cigareta pro mě je úleva, odpočinek :cry:

• Citovat
  • Upravit
15858
2.4.20 11:48

Proč si feťáci pořizují děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.20 11:49

@kolka01 taky jsem tomu nevěřila. Ale iqos prostě nesmrdi, nemá pachuť, nepálí, nestipe… Asi to tomu tělu chutná více, nebo já nevím. Ale mrzí mě to :,( nikdy jsem neodsuzovala matky kuracky, ale sama jsem si říkala, že tohle pro to malé udělám. U první to šlo bez problému. Možná i tím, že jsem mohla kdykoliv spát, kdykoliv jít ven. Teď tady mám vedle sebe malého ďábla, ktery dává někdy pěkně zabrat a jde to fakt těžko :(

• Citovat
  • Upravit
204
2.4.20 11:55
@Anonymní píše:
@kolka01 taky jsem tomu nevěřila. Ale iqos prostě nesmrdi, nemá pachuť, nepálí, nestipe… Asi to tomu tělu chutná více, nebo já nevím. Ale mrzí mě to :,( nikdy jsem neodsuzovala matky kuracky, ale sama jsem si říkala, že tohle pro to malé udělám. U první to šlo bez problému. Možná i tím, že jsem mohla kdykoliv spát, kdykoliv jít ven. Teď tady mám vedle sebe malého ďábla, ktery dává někdy pěkně zabrat a jde to fakt těžko :(

Tomu úplně rozumím. Já u Iqosu zvládnu teď s 16 měsíčním ďáblem i krabičku a půl denně. Ale nejsem těhotná. Každopádně se drž. A nevšímej si nerudných komentářů :pankac: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.20 12:02

@Zumpa
Kuřáci jsou feťáci? :think:
Zakladatelko, také kouřím iqos v těhotentství. Sice to není úplně nejzdravější, ale pořád lepší než normální cigarety.. pokud to není krabička denně. Já dám třeba 5 cigaret denně. Znám hodně maminek co kouřily v těhotenství a vše proběhlo v pořádku. Naopak znám takové co nekouřily, nepily, vynechaly určité potraviny a prostě všechno přeháněly a nedopadlo to dobře. Miluju ty “ukázkové” maminky co mají potřebu moralizovat ostatní. Je to tvé tělo a to si samo řekne co mu vyhovuje a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1441
2.4.20 12:06

Taky jsem kouřila iqos, ale jak jsem našla // tak jsem s tím sekla ze dne na den. První týden byl těžký, ale pak se to ustálilo. Jsem ve 13 tt a další jsem si už nezapálila. Taky mi nebylo špatně. Zvládneš to taky :kytka: Držím palce :hug:

Jinak je dobré si uvědomit, že iqos pořád obsahuje nikotin, který už po jedné denní dávce zužuje tepny, tím pádem se k miminku dostává méně kyslíku. A to přece nechceš :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
2.4.20 12:15
@Anonymní píše:
@Verurizeckova mě karantena právě ublizila :,( pořád sedime na sluníčku na balkoně. Já beru prášky na psychiku už 5 let, v těhotenství jsem je vysazovala. Po porodu to zase přišlo. Asi se jich už nezbavím. Ale těhotenství to nezačalo. Brala jsem je už před tím. Díky tomu jsem přestala úplně pít a jediná cigareta pro mě je úleva, odpočinek :cry:

Hele já myslím, ze si to obhajujes jako každý zavislak. Pokud si fakt reknes, ze to dělat nechceš, tak to půjde. Ony ty závislosti jsou hlavně o hlavě. Najdi si jako relax něco jiného. Já mám taky 21M kluka co umí zlobit jako dítě… ale když chrni, čtu si, dam si vanu. Proste něco jiného co mě děla stastnou. Přeci nejsi šťastná jen z cigaret, nevěřím tomu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
2.4.20 12:16

Také jsem před otěhotněním kouřila. Rok jsem byla na iqosu. Během cca týdne jsem to stáhla na 2 cigarety. A můžu říct, že mi nedělalo problém přestat kouřit. Bylo to pro mě mnohem jednodušší, než přestat kouřit klasické cigarety. Hodně mi pomohlo, že to „nesmrdí“… A upřímně ani mi to nechybí. Držím pěsti, ať to taky zvládneš a přestaneš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.20 12:29

@Mařena.bublina když nebudu mít ten den chuť, samozřejmě si nedám. Jinak se snažím jen když už mi je fakt zle :roll: maximálně ty dvě no

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.4.20 12:30

@Michella86 to jsi dobrá. Já to mám vyloženě nastavené tak, že celý den přežiju s tím, že se těším, až si večer dám. :roll: z 12 na 1, maximálně 2 během 3 dnů, se mi povedlo to omezit

• Citovat
  • Upravit
2.4.20 12:34

Taky nemám chuť pořád. Třeba 4 dny nekouřím a pak mám chuť si dát ke kafíčku, tak si dám a ten den vykouřím třeba těch 5. Takhle kouřím třeba 5 dní a pak zas 3 dny nekouřím. Nejsem na tom úplně závislá, vydržela bych bez toho. Je to spíš ze zvyku a když mám chuť tak si dám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky