Irobot Roomba

5199
17.3.13 09:37

Irobot Roomba

Hledala jsem ve starších diskuzích, ale doba pokročila a jsou na trhu úplně nové věci. Máme doma Roombu, ale tenkrát jsme ji kupovali v zahraničí z druhé ruky, tj. bez záruky a víc času strávila v opravně, než vysáváním. Naposledy jsem ji naštvaně kopla pod postel, protože pořád se jí něco nelíbí a chce něco vyčistit, i když je úplně vyčištěná - hádat se s ní nebudu :mrgreen:
Prostě a jednoduše, koupili jsme si asi nějakej kšunt, šedej dovoz a kdo-ví, jestli vůbec originál - myslím, že ani ne.

Mezitím se nám narodilo dítě a začalo se plazit a my máme doma dva psy - dlouhá hedvábná srst a i když jsem si to dříve tak nepřipouštěla, máme doma asi všude chlupy. A teď co? A než dávat zase prachy za opravu a zase se bát, aby se nepo*, raději bych něco nového, se zárukou.
Luxovat každý den (někdy i 2×) klasickým mě nebaví, uvažuju nad koupí tyčového, ale úplně nejvíc by se mi líbila zase Roomba - prostě ji zavřít do pokoje, ať si vysává.
Chci se tedy zeptat, jakou byste mi doporučili? Jaká je fakt dobrá na psí chlupy? (máme plovoučku a sektorový koberec).

Případně nevíte, co se starou Roombou, nedá se třeba nějak prodat na díly? :lol:

Děkuju

P. S. Můj muž sice žbrblá, že normálním vysavačem by to měl za 10 minut hotový (a má pravdu), ale on to vysávat nebude a já raději budu ten čas trávit s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16906
17.3.13 10:18

Ahoj,
máme roombu pet. Máme dva psy. Já jsem teda líná jí přenášet z místnosti do místnosti, takže u mě vede koště. Ale až budou děti, počítám s ní na 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
17.3.13 10:21

Aha, díky a jestli se můžu zeptat, kterou tu PETku máte? Je jich víc druhů. Případně jak dlouho a jestli je poruchová. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
17.3.13 10:24

Tady je PET jenom jedna
http://irobot.cz/produkty/
Poruchová není. Máme jí necelej rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
17.3.13 10:25

Máme Roombu 564 PET. Máme ji doma dva roky zatím bez poruchy. Ale teď už je novější řada, jak se liší nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
17.3.13 10:32

Ahoj,
máme 2 kočky a také roombu pet. V bytě parkety, sektor. koberec a dlažbu. Je supr, přejede i lehce zvýšené prahy, pěkně odchlupí. Jen se občas zasekne pod pohovkou či radiatorem-blbá výška, to máme vyřešeno tak, že pod nimi máme strčené různé zábrany. Dělám to tak, že jdu s malou ven a robot to doma mezitím krásně vysaje.
Máme ji cca 2roky a bez poruchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
17.3.13 10:36

@Pinkie Mám Roombu tři roky, takže s novými modely neporadím, ale k tomu, že chce vyčistit a ty nevíš co, nám pomohlo jí rozebrat dostat se k k takovým těm ozubeným kolečkům z vnější strany kartáčů, vyndat je a vyčistit to tam (dostávají se tam chlupy a prach) a pak jede jak nová ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
17.3.13 11:09

Zvedáte židle, kytky a tak? Manžel totiž vždycky zvedá všechno, co je na zemi. A to bych měla už 3× zameteno a 2× vytřeno. Myslela jsem na začátku, že bude jezdit furt a bude furt čisto. Neni to tak. Mrzí mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
17.3.13 11:21

Já teda co se malý narodil, tak roombu moc nepoužívám, klasickým vysavačem to mám fakt za 10 minut, kdežto roomba mi tu lítá hodinu :nevim: Dřív jsem jí měla naprogramovanou, že uklízela, když jsme byli v práci, což s malým jaksi odpadlo. Jinak taky máme psa, takže než vypustím dítě, musím ráno vyluxovat a vytřít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
17.3.13 11:37

Já počítám s luxováním i stíráním, ale jde mi o ty chlupy a jemnou špínu, co se udělá za pár hodin, prostě abych nemusela vysávat 2× denně. Kde jsou ty časy, kdy jsem luxovala 1× týdně :mrgreen:
Nejhorší je, když ležím spolu s malou na dece na zemi a vidím ten bordel na plovoucí podlaze pár hodin po luxování, kterej shora není vůbec vidět :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
17.3.13 12:48

Zidle nezvedame, kytky nemame-kocky by je ocesaly:-) nez jdu ven, dam detsky hracky nekam pryc a dalsi veci, co by prekazely. Vypustim robota a vysaje to pekne, nejen ze je nadrzka plna chlupu ale prave i toho jemneho prachu. Nekdy se zadari, ze ho poustim fakt kazdy den a pokazdy je plnej prave i toho prachu, nechapu, kde se tak rychle bere.
Treba i nam dobre vysaje rohoze v koupelne, maji delsi chlup-s tema vzdy zapasim s normalnim luxem, jen vyklepat z okna nejdou…A cisteni je v pohode, ty kartace jdou jednoduse rozebrat a ocistit.
jasny ze klasicky lux nenahradi, ale jestli jsi pravidelne z domu a mas tak moznost ho poustet bez sve pritomnosti, tak je to dle mne dobry pomocnik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
20.3.13 11:40

Myslela jsem, že jsem tu naší Roombu nějak rozchodila, ale zase blbne, točí se nesmyslně dokola a chce čistit senzory, i když jsou vyčištěný. :cert:

Chci se zeptat vás, co máte Roombu (originál a ne jako já asi šunt), na její neřesti, tzn. co Roomba přehlídne, jestli nechá někde smetí, drobky a tak.

Děkuju za odpovědi

P. S. Můj muž novou Roombu moc nechce, raději by tyčovej vysavač, ale to bych vysávala já a ne on, takže se chci rozhodnout já. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
20.3.13 12:23

Za mne spokojenost, vezme vše, maximálně se nedostane do koutů, kam nedosáhne tím svým rotačním štětečkem. U nás to jsou třeba místa pod radiátorem, když už se pod ním nezasekne, tak tím štětečkem se pod radiátor úplně nedostane…
Ale jak už jsem psala, klasický vysavač nenahradí - hl. v situacích, když jsi doma a potřebuješ vyluxovat a nechceš se o roombu přerazit nebo vyluxovat něco rozsypaného. My máme jak tyčovej vysvač, tak roombu a pro jistotu ještě malý ruční - ten hl. na odchlupení pohovky, rychlé vysátí drobného bordelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
20.3.13 17:27

@Pinkie Mně roomba špatně vysává pod stolem, mezi těma nohama od židlí a stolu se jí to pořádně nedaří, což je asi pochopitelné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
3.5.13 19:45

Holky, když budu spát ve vedlejší místnosti kde vysává Roomba, uslyším ji? Tedy spíš mi jde o dceru, jestli jí to probudí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí