Irobot Roomba
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Irobot Roomba
Hledala jsem ve starších diskuzích, ale doba pokročila a jsou na trhu úplně nové věci. Máme doma Roombu, ale tenkrát jsme ji kupovali v zahraničí z druhé ruky, tj. bez záruky a víc času strávila v opravně, než vysáváním. Naposledy jsem ji naštvaně kopla pod postel, protože pořád se jí něco nelíbí a chce něco vyčistit, i když je úplně vyčištěná - hádat se s ní nebudu ![]()
Prostě a jednoduše, koupili jsme si asi nějakej kšunt, šedej dovoz a kdo-ví, jestli vůbec originál - myslím, že ani ne.
Mezitím se nám narodilo dítě a začalo se plazit a my máme doma dva psy - dlouhá hedvábná srst a i když jsem si to dříve tak nepřipouštěla, máme doma asi všude chlupy. A teď co? A než dávat zase prachy za opravu a zase se bát, aby se nepo*, raději bych něco nového, se zárukou.
Luxovat každý den (někdy i 2×) klasickým mě nebaví, uvažuju nad koupí tyčového, ale úplně nejvíc by se mi líbila zase Roomba - prostě ji zavřít do pokoje, ať si vysává.
Chci se tedy zeptat, jakou byste mi doporučili? Jaká je fakt dobrá na psí chlupy? (máme plovoučku a sektorový koberec).
Případně nevíte, co se starou Roombou, nedá se třeba nějak prodat na díly? ![]()
Děkuju
P. S. Můj muž sice žbrblá, že normálním vysavačem by to měl za 10 minut hotový (a má pravdu), ale on to vysávat nebude a já raději budu ten čas trávit s dítětem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
máme roombu pet. Máme dva psy. Já jsem teda líná jí přenášet z místnosti do místnosti, takže u mě vede koště. Ale až budou děti, počítám s ní na 100%.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, díky a jestli se můžu zeptat, kterou tu PETku máte? Je jich víc druhů. Případně jak dlouho a jestli je poruchová. Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady je PET jenom jedna
http://irobot.cz/produkty/
Poruchová není. Máme jí necelej rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme Roombu 564 PET. Máme ji doma dva roky zatím bez poruchy. Ale teď už je novější řada, jak se liší nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
máme 2 kočky a také roombu pet. V bytě parkety, sektor. koberec a dlažbu. Je supr, přejede i lehce zvýšené prahy, pěkně odchlupí. Jen se občas zasekne pod pohovkou či radiatorem-blbá výška, to máme vyřešeno tak, že pod nimi máme strčené různé zábrany. Dělám to tak, že jdu s malou ven a robot to doma mezitím krásně vysaje.
Máme ji cca 2roky a bez poruchy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pinkie Mám Roombu tři roky, takže s novými modely neporadím, ale k tomu, že chce vyčistit a ty nevíš co, nám pomohlo jí rozebrat dostat se k k takovým těm ozubeným kolečkům z vnější strany kartáčů, vyndat je a vyčistit to tam (dostávají se tam chlupy a prach) a pak jede jak nová ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zvedáte židle, kytky a tak? Manžel totiž vždycky zvedá všechno, co je na zemi. A to bych měla už 3× zameteno a 2× vytřeno. Myslela jsem na začátku, že bude jezdit furt a bude furt čisto. Neni to tak. Mrzí mě to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda co se malý narodil, tak roombu moc nepoužívám, klasickým vysavačem to mám fakt za 10 minut, kdežto roomba mi tu lítá hodinu
Dřív jsem jí měla naprogramovanou, že uklízela, když jsme byli v práci, což s malým jaksi odpadlo. Jinak taky máme psa, takže než vypustím dítě, musím ráno vyluxovat a vytřít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já počítám s luxováním i stíráním, ale jde mi o ty chlupy a jemnou špínu, co se udělá za pár hodin, prostě abych nemusela vysávat 2× denně. Kde jsou ty časy, kdy jsem luxovala 1× týdně ![]()
Nejhorší je, když ležím spolu s malou na dece na zemi a vidím ten bordel na plovoucí podlaze pár hodin po luxování, kterej shora není vůbec vidět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zidle nezvedame, kytky nemame-kocky by je ocesaly:-) nez jdu ven, dam detsky hracky nekam pryc a dalsi veci, co by prekazely. Vypustim robota a vysaje to pekne, nejen ze je nadrzka plna chlupu ale prave i toho jemneho prachu. Nekdy se zadari, ze ho poustim fakt kazdy den a pokazdy je plnej prave i toho prachu, nechapu, kde se tak rychle bere.
Treba i nam dobre vysaje rohoze v koupelne, maji delsi chlup-s tema vzdy zapasim s normalnim luxem, jen vyklepat z okna nejdou…A cisteni je v pohode, ty kartace jdou jednoduse rozebrat a ocistit.
jasny ze klasicky lux nenahradi, ale jestli jsi pravidelne z domu a mas tak moznost ho poustet bez sve pritomnosti, tak je to dle mne dobry pomocnik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslela jsem, že jsem tu naší Roombu nějak rozchodila, ale zase blbne, točí se nesmyslně dokola a chce čistit senzory, i když jsou vyčištěný. ![]()
Chci se zeptat vás, co máte Roombu (originál a ne jako já asi šunt), na její neřesti, tzn. co Roomba přehlídne, jestli nechá někde smetí, drobky a tak.
Děkuju za odpovědi
P. S. Můj muž novou Roombu moc nechce, raději by tyčovej vysavač, ale to bych vysávala já a ne on, takže se chci rozhodnout já. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mne spokojenost, vezme vše, maximálně se nedostane do koutů, kam nedosáhne tím svým rotačním štětečkem. U nás to jsou třeba místa pod radiátorem, když už se pod ním nezasekne, tak tím štětečkem se pod radiátor úplně nedostane…
Ale jak už jsem psala, klasický vysavač nenahradí - hl. v situacích, když jsi doma a potřebuješ vyluxovat a nechceš se o roombu přerazit nebo vyluxovat něco rozsypaného. My máme jak tyčovej vysvač, tak roombu a pro jistotu ještě malý ruční - ten hl. na odchlupení pohovky, rychlé vysátí drobného bordelu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pinkie Mně roomba špatně vysává pod stolem, mezi těma nohama od židlí a stolu se jí to pořádně nedaří, což je asi pochopitelné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, když budu spát ve vedlejší místnosti kde vysává Roomba, uslyším ji? Tedy spíš mi jde o dceru, jestli jí to probudí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit