Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chlapy takhle malé děti neberou…dej mu čas…až se prcek nauči chodit, mluvit a bude s ním sranda, tak ho to bude bavit víc
jinak chlap je evidentně pracovitý typ a pro ty prostě houpaní kočárku není dostatečná práce
zbytečně se nestresuj, nehádej a važ si toho, že doma udělá aspoň něco
vztah je o kompromisech, nemůžeš po něm chtít, aby zvládal vše… a jak říkám, až prcek trošku vyroste, bude to úplně jiný, neboj ![]()
Ještě podotýkám, že když jdeme nakoupit tak chce vozit zásadně on, to je pyšný tatínek, jo a dýl mu jí nechat nemohu, kojím
@Marketa_vr Děkuji, tím se také uklidnuji, ale občas bych si chtěla odfrknout, tím myslím třeba v klidu vybalit nákup bez přítomnosti kohokliv i to považuji za relax
Proč si vážit toho dobrého co máme, když se vždycky dají najít chyby, na co je možné nadávat, viď?
První tři měsíce se chlap o mimino taky moc nezajímal. Buď ráda že koupe, ten můj ji akorát prvních pár dní občas přebalil. S kočárem venku byl 2×-v obojím případě když jsem mu ji vnutila, protože jsem potřebovala např. k holiči. Doma se nezdržoval a až pak jsme přišla na to, že chodí za jinou.. Ale to není váš případ ![]()
@Timinka píše:
Proč si vážit toho dobrého co máme, když se vždycky dají najít chyby, na co je možné nadávat, viď?
Hmmm, takže pracovitý chlap, který každý večer koupe dítě, vždy rád pohlídá se po návratu z práce nehrne do další… ![]()
Co bych za to dala, kdyby můj alespon jednou vykoupal děti
Anonymko, taky mám cholerika, taky se hádáme (naštěstí teda nepoužívá, že jsem blbá, ale jsem pordelář a nejsem schopna dávat věci na místo podle něho), ale je to dobrý chlap. A malá hodně trpěla na reflux a v noci se často budila, ale jelikož on chodil do práce, tak jsem k ní vstávala taky jen já, ale třeba jsem šla spát v
n si jí nechal u tv a nechal mě vyspat třeba do půlnoci, pak mě vzbudil na kojení a šel spát. Jinak s novorozencem je to náročné a chlapi vesměs jsou radši, když se o tak malé dítě postará manželka. Jinak podotýkám, že máme byt, takže manžel chodil i na procházky, kdybysme měli dům, tak by měl taky práce nad hlavu. Vydrž, bude líp, s většíma dětma to už je lepší. Ale s manželem si promluv, že ti vadí jeho urážky v hádce, že nejsi blbá ani stupidní a pokud ano, pak je s tebou dobrovolně a je nejspíš taky blbý a stupidní, když si tě vybral
K.
Nevím, kde se mi tam vzal tenhle -
- smajlík, neměl tam být. K.
@Timinka píše:
přesně tak, chlapi se neradi starají o prtataa se kterými není moc srandy, oni až kdytž jsou větší, nehádejte se, nech tomu volný čas ![]()
No máš na něj moc vysoké nároky, nekoukala bych moc na americký filmy a vážila si toho co máš…hele oni prostě neví co s tím dítětem dělat, je pár jedinců, které zajímá to mrňavé mimino, ale pro většinu chlapů, dokud alespoň nechodí, tak neví co s ním mají dělat…
můj muž miluje děti, ale do prvního roku ho občas pochoval, tak jednou týdně vykoupal, občas nakrmil a pak si s ním sednul k telce
…no a teď, když mají čas, jezdí s ním na odrážedle, kopou do balónu, hrají si na písku, posílají si auta…atd…prostě už je to pro něj parťák ![]()
Co bys chtela vic??? Zatim si muzes odfrknout, kdyz ditko spi. Co budes rikat, az zacne chodit a budes ho mit porad za zadkem??
Asi bys měla přibrzdit, podle mě toho po manželovi chceš moc. Jak píšou ostatní - málokterý chlap je z miminka unešenej. Samozřejmě, že malou miluje. Ale starat se o kojence, to prostě není chlapům genově dáno, uvidíš, až malá začne chodit a komunikovat, tak se to zlepší.
Muj muz nikdy malou nevykoupal a neprebalil, luxus jit sama do obchodu jsem si dovolila tak po dvou letech. Ze by k miminku vstaval…nevim proc…nakojit ho pri nejlepsi vuli jaksi nemuze
tak jsem manzelovi doporucila at jde obcas spat jinam at se vyspi, ma velmi narocnou praci takze by mne hanba triskala ho honit i doma
Nechapu co chces, ty jsi doma, partner chodi do prace. Bud rada, ze ti pomuze aspon s necim.
Stejne tak nechapu, ze si nechavas nadavat…myslim, ze az vase decko zacne brat rozum a opakovat to co slysi tak se mas na co tesit, mela bych strach aby mne pak muj vlastni potomek nezacal laskyplne castovat vyrazy ze jsem stupidni. Myslim, ze si vzajemne nemate co vycitat.
Ahoj všem, obracím se pro radu co dělám špatně. Je to pro mě choulostivé, proto anonymní. S manželem máme plánované miminko a v podstatě od jejího měsíce věku se pro mě často hádáme ( před tím jsem to neznala). Pokusím se to napsat výstižně a stručně. Moje představa o tom jak si budeme péči o nyní 6 měsíční mimko dělit byla nereálná. Manžel je pracovitý, dobře se stará o baráček, vydělává, nakoupí, vysaje atd. ale…když přijde domů ( snažím se mu hned mimčo nedat, dát mu čas na odpočinek) tak mám pocit, že dělá všechno jen se nestará o mimčo. Když je doma tak pravidelně koupe ( já jsem s nimi v pokoji a povídáme si), ale jinak sám od sebe nic. Např. o víkendu dělá na zahradě a já se starám, tak jsem v týdnu vše co bylo třeba na zahradě udělala a myslela jsem si, že se potom bude věnovat malé a on mi téměř vynadal, proč dělám mužské práce. Nebo když už tedy si spolu hrají, tak mi jí každou chvilku dává ( já v tu dobu rozhodně neležím), jdu se napít, jdu na záchod…argument, že když není doma, také zvládnu se s ní napít atd.tak mi začal nadávat ( bohužel že jsem blbá, stupidní, to mi říkal při hádce vždy, s tím jsem do manželství šla, že je horká hlava, pak ho to mrzí, ale v hádce si to přesto neodpustí a to jsou pro něj slušné výrazy a já jsem podle něj přecitlivělá a to nepíšu vše ošklivé a mnohem horší co mi dokáže říct)). V noci k ní vstávám zásadně pouze já, to mi nevadí, nechávám ho odpočinout. Moje představa byla taková, že když bude doma řekne, hele dej mi jí, ty jí máš pořád, odpočin si. Nebo když ho poprosím at jí uspí v kočáře, tak mi za chvilku řekl, nemohla by jsi jí pohoupat ty, já bych šel něco dodělat na zahradu, nebo na návštěvě na zahradě, on sedí a povídá a já vozím. To je pouze v krátkosti. Už jsme se o tom bavil mnohokrát, ale závěr je takový, že žena je k tomu, aby se starala o domácnost a muž o výdělek. Podotýkám, že on jí miluje, jsem přesvědčená, že on miluje mě a já jeho, ale tohle mě neuvěřitelně užírá a proto prosím jak se mám chovat, abych nenásilnou formou donutila manžela víc se starat. Ještě když si naplánuji např. kadeřnici celkem i ochotně pohlídá. Musím říct, že jsem i někdy unavená. O domácnost se starám ukázkově ( ne kvůli němu, mám to taky ráda). Dneska ráno mi řekl, že už raději z domu odchází než přichází…jo a když se nehádáme máme krásné manželstí. Omlouvám se je to asi napsané páte přes deváte, psala jsem jak mě to napadlo. Děkuji za rady, moc mi to pomůže