Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
prosím poraďte, šli by jste do IUI s 5 zralými folikuly po CC a Pregnylem nebo raději volily přirozenou cestu? Jde mi o to miminalizovat riziko dvojčat a maximalizovat variantu abych vůbec otěhotněla.
V minulosti 2 IUI - jedno nevyšlo vůbec a druhé dvojčata která za pár dní taky nevyšla
díky za radu
no, neviem, ci Ti doktor dovoli IUI s piatimi folikmi. ale vlastne asi hej, ked sa takto pytas ![]()
skusila by som asi skor prirodzene, ale na druhu stranu, ten rozdiel v uspesnosti nie je az taky velky.
kamoska mala tiez 5 folikov, iui jej zamietli, tak skusili prirodzene a uchytilo sa jedno.
druha zase mala 3, skusila prirodzene a uchytili sa dve.
myslim, ze sa to neda ziadno vyrazne ovplyvnit. co ma byt, to bude.
urob tak, ako to Ty citis. ![]()
zelam Ti, aby to bolo dobre rozhodnutie ![]()
kamarádka šla do IUI se 2 zralýma a chytlo se jedno. Těžko radit, můžou se chytit všechny nebo taky žádné, nebo jedno, dvě a tak dál ((-: Jinak ani těch dvojčat bych se nebála, je to s nima veselejší a jednodušší (((-: vlastní zkušenost. Asi jsem neporadila. Snad někdo povolanější.
Ach jo..tak stejně nevím jestli do toho jít - chtěla bych jen jedno mimi
Adri já bych do IUI nešla. A IVF vám nenavrhli? To už by se dalo. Pokud byste finančně utáhli, tak bych volila spíš takto. Mohla by sis pak zvolit počet vložených embryí. Měla to takto od nás Linda z Psychiky snažilky, ale nepamatuju si kolik měla folikulů, myslím že i víc než 5.
Děkuji, přemýšlela jsem o tom, asi do toho nakonec nepůjdu, fakt mám strach z dvojčat.
IVF budu mít možnost až po 3 dalších pokusech IUI.
A finančně bych to neutáhla, pokud bych měla IVF platit
adriane, ale kocky to mysleli asi tak, ze by si hned sla na punkciu a vlozili by Ti len jedno vajko a 4 zamrazili.
to nestoji vela, maximalne do 10 000 cz.
vyhodou je, ze by urcite neboli dvojcata a niekedy v buducnosti, keby si chcela dalsie dietatko, uz by Ti vlozili len to zamrazene.
ale neviem, ci to tam, kam chodis, takto robia.
v niektorych centrach ano.
Aha,no ale to mi neumožní, nechodím do reprodukčního centra, jen u nás do nemocnice.
Buď IUI teď nebo bez IUI..jiná varianta není
v tom pripade to skus tak ako som hore pisala. proste urob to, co sa Ti zda prirodzenejsie. skus pocuvat srdce a nie rozum ![]()
btw, rozdiel v uspesnosti medzi prirodzenym stykom a iui je len nejakych 5%.
Ahoj Adriane,
já jsem podstoupila IUI s 6 folikuly. Nakonec jsem čekala dvojčátka…což jsem tedy vůbec nechtěla. Kvůli svému zdravotnímu stavu jsem pak musela na redukci, takže máme jednoho zdravého chlapečka.
Kdybych byla ovšem zdravá, nechala bych si obě.
Ta pravděpodobnost dvojčat byla velká, přítel měl i hodně dobrý spermiogram. Musíš si asi říct, co je pro tebe přijatelnější. Já zpětně nelituji, na druhé miminko jsme čekali hrozně dlouho a tak si říkám, že to takhle asi všechno mělo být a s těmi všemi riziky jsem do toho šla. I těch dvojčátek ![]()
Tak držím palce ať se rozhodneš dobře
![]()
Tak jsem po IUI s 5 folikuly, tak jsem zvědavá co mě čeká…navíc jsem zjistila že mám ještě jednu možnost užít Clostilbegyt, neboť jich mám 5 za sebou..tak jsem zvědavá jestli budeme mít k 4 letému synovi ještě 1-5 dětí (s redukcí na 2) nebo nakonec vůbec nic
Adriane prosím napiš jak jsi dopadla,moc by mě to zajímalo, zítra jidu na inseminaci, folíků mám asi 6,tak prosím písni,díky