3 a více potratů

567
29.6.10 23:14

3 a více potratů

Ahojky,je tu někdo komu se nedaří/nedařilo/ těhotenství dotáhnou do porodu :-( ?Máte za sebou 3a více potratů?Můžete mi poradit co a jak vám pomohlo?Já už jsem překonala hranici pěti a jsem dost bezradná.Doktoři na nic nepřišli.Moc děkuju :-)za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
30.6.10 05:48

Masacku, to je mi líto :kytka:
Já znám holčinu, co za sebou měla několik potratů, cca ve stejném tt. Pomohlo změnit dr (chodila ke starší paní, která neaplikovala nové metody), přihlásila se k mladému dr, který udělal všechná možná i nemožná vyšetření, zjistili špatnou srážlivost krve tuším, nasadil léky a dnes má zdravé dítě. Vysvětlovali to tím, že ta špatná srážlivost krve vždy miminku „ucpala“ přívod živin, takže vlastně zemřelo.

• Citovat
  • Upravit
3212
30.6.10 08:41

Ahoj, mam známou které se taky dlouho nedařilo. Šla na imunilogické vyšetření a měla trombomutace. Byla přeléčená a má zdravou holčičku :palec:
Držím palce. A jaké máš za sebou vyšetření? Geetiku, imuno atd máš hotové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
30.6.10 13:17

Holky taky mám všechno možné vyšetření.Genetika,imunologie všechno.Taky mám špatnou srážlivost krve-trombofilní mutace.Sice na to beru prášky ale stejně to nedopadlo.Prý jsem je brala krátce tak musím jen věřit že další těhotenství dopadne dobře.Mám totiž 3potraty pak se mi naštěstí narodila zdravá dcera-těhotenství bez problémů a po ní zase 4× potrat.Léčená jsem až teď od dubna.
Musím věřit nic jiného mi stejně nezbývá.

Příspěvek upraven 30.06.10 v 13:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
1.7.10 16:23
masacek píše:
Ahojky,je tu někdo komu se nedaří/nedařilo/ těhotenství dotáhnou do porodu :-( ?Máte za sebou 3a více potratů?Můžete mi poradit co a jak vám pomohlo?Já už jsem překonala hranici pěti a jsem dost bezradná.Doktoři na nic nepřišli.Moc děkuju :-)za rady.

Masacek, presne toto teraz prezivam ja ja. V aprili sme prisli o tretie babatko, mame dve zdrave deticky. Ja ale ovsem vobec netusim kde je problem a lekari sa vyjadruju stylom, ze to bude z nevysvetlitelnych pricin, lebo dved zdrave deticky mame… je mi moc luto tvojich strat, viem, ze to boli a je to velka zataz na psychiku. u mna sa snad cela masineria vysetreni rozbehne teraz, konecne mi dali doporucenie k vysetreniam.

pri tehu s dcerkou si nemala vobec ziadne problemy? ja sa zamyslam nad tym ci je mozne mat problemy so zrazanlivostou krvi a naprik tomu dva krat bezproblemovo priviest dieta na svet… tiez ma kopec otazok a ziadne odpovede. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
1.7.10 18:14

Já jsem s dcerou žádné problémy neměla tak mi taky přijde divné že někdy to je v pořádku a pak se takhle nedaří a nedaří.
Moc ti držím pěsti ať nic moc nezjistí ale něco malinkatého by to chtělo aby to člověka uklidnilo a upnul se k léčbě.Já už nevím co bych podstoupila.Teď jsem se ještě objednala na kineziologii,protože to prý může být i vnitřní blok.Já nevím ale ty nervy jak zjistím že jsem těhotná jsou fakt hrozný.Už se šíleně pozoruju atd.Ale asi moc dobře víš o čem mluvím.
Kdy ty potrácíš a jak?Já pokaždé jinak což taky prý je divný.Jednou samovolně,podruhé,zamlklý v 6tt,10tt.Je to prostě různý.Co bereš za prášky?Mě napsali Prednison a Anopyrin,pak beru B6,B12 a kyselinu listovou.Kdy jsi objednaná???
Tak moc držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
1.7.10 22:39

Matka, uplne viem ako sa pozorujes a co sa ti vsetko prehana hlavou… ja snad uz ani nebudem testovat, lebo tymi dvoma palickami na teste len znasobim strach, ktory v sebe nosim… a tej je zakazdym vacsi a vacsi. naozaj ani neviem co je lepsie, ci ze lekari pricinu nenajdu alebo sa nieco predsalen podari najst… kazdopadne je to na psychiku.
ja som mam vsetky tri razy zamlknute tehu, v 7, 12 a 13tt… nastastie som nemusela na kyret, podla lekarov sa uz mozeme opat snazit o babatko. objednana som koncom jula na slovensku a uvidim kedy ma objednaju tu… ale uz teraz citim, ze strach je obrovsky ale tuzba po tretom babatku o moc silnejsia…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
2.7.10 08:26

Tak to jsi měla obrovské štěstí že jsi nemusela na revizi.To z tebe odešlo samo?Já to měla jen jednou v 5tt.teď naposledy jsem měla revizi ale už 5dní po ani nešpiním.Za jak dlouho se můžete snažit?Já to chci taky co nejdřív zkoušet znova.I když se strašně bojím zase těch nervů které s // přijdou.Poznala jsi na sobě že je něco špatně.Nějaké příznaky atd.Já vůbec nic.Někdy mi bylo šíleně špatně ještě 3dny po revizi.Prsa mě bolela,ale někdy mi ze dne na den bylo dobře.Asi se to vypozorovat nedá.Potřebovala bych UTZ domů :lol: .
Ale určitě se nám to povede MUSÍ!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
2.7.10 11:39

Matka, absolutne nic som na sebe nepoznala, dokonca som si teraz pri poslednom tehu robila kazdy pondelok jeden test, aby som sa uistila, ze je vsetko ako ma byt.. este den predtym ako som sa dozvedela, ze mimisovi nebije srdiecko uz dva tyzdne som si robila test a vysiel silne pozitivny… dost ma to potom cele stvalo, ze ma vlastne telo zavadza… uz viem, ze ani tie testy nic neznamenaju… mam stastie, ze tu mam moznost pockat na spontanne riesenie, nie je s tym problem, prezila som si to teda cele doma a myslim, ze to tak bolo lepsie. vieme, ze nase posledne babatko bol chlapcek… snazim sa podla lekarky mozeme uz teraz, s malym som otehotnela hned po prvej ms, ale teraz mam kus strach…
predtym si sa pytala co beriem, tak ja zatial len kyselinu listovu, vit. E a C.
musi nam to raz opat vyjst, to je jasne a aj vyjde!!! len to bude kus namahave nestresovat sa od prvej chvile…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
2.7.10 14:10

Takže myslíš že hned po první MS nejsem blázen?Vy už se snažite nebo už jsi těhu?Testy vůbec nic neřeší ani nezjistí to vím.Prosím tě jak dlouho ti trvalo než to tělo dostalo z těla ven při zamlklém potratu.mě strašili že to může trvat klidně i dva měsíce pak se to zkazí a budu mít zánět,můžu umřít.Taky jsem na revizi nechtěla jít ale bála jsem se protože jsem vůbec nešpinila.měla jsem to v sobě 10dnů mrtvý.Odešlo ti to v pohodě?Nezlobíš se že tě tak zpovídám.I když doufám že už to nebudu potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
2.7.10 18:00

ja som teraz naposledy isla na prve sono, bola som podla ms presne 13tt, ale lekar nevidel akciu, plod podla neho zodpovedal 10+4tt… isla som na kontrolne sono do nemocnice kde to potvrdili (to bolo 20.4.10), dali mi termin do nemocnice na 25.4.10, ale ked som sa spytala ci nemozem nejaky cas pockat, tak mi lekarka povedala, ze kludne mozem, ze sa mam prist ukazat o tyzden a aj do spravy napisala, ze si ja ako pacientka zelam pockat na spontanne riesenie… a predpisala mi kvapky, ktore sa na slovensku podavaju po kyretazi v podobe injekcie a poslala ma domov.. s tym, ze ak by som velmi krvacala mam prist. spinila som od dalsieho dna a nas plodik som potratila doma 24.4… nasledujuci den som isla na kontrolne sono a o tyzden opat… maternica cista, stiahnuta… ja som strasne rada, ze som do tej nemocnice nemusela… psychicky by som sa s tym zrovnavala ovela tazsie… a predchadzajuce potraty prebehli rovnako, len s tym rozdielom, ze tento krat som nasho drobceka videla a sama ho zaniesla do nemocnice na biopsiu…
osobne nechapem preco su na slovensku a asi aj v cechach vsetky zeny tlacene do takeho zakroku akym kyret je. a k zapalu moze zena prist rovnako po kyrete ako bez neho, aj zvysky mozu zostat v maternici napriek kyretu. a kyretom sa odialuje aj dalsie snazenie nakolko bol krcok nasilne otvoreny a vystelka maternice zoskriabana…
my sa momentalne snazime nesnazit, ale podla dokiho mozeme… tehu si zelam, ale zatial hladam odvahu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
3.7.10 10:05

Tak to jsi to fakt zvládla skvěle.Já tu kyretáž taky nesnáším.Pak to šestinedělí atd.To ti testy jako biopsii dělali poprvé?Nebo už z dřívějška?A zjistí se tím něco?Nám to tady posílají jen na histologii ale tam mi na nic nikdy nepřišli.
já jsem na tom úplně stejně.Strašně moc bych už chtěla zase začít se snažením ale nemám odvahu a ani chuť do těch nervů.Jak vidím dvě čárky na testu začínají mi neskutečné nervy a pozorování které jsem strašně odsuzovala a nesnášela.Pořád přemýšlím co můžu a co ne.I s tulením přestávám.Zkrátka bych potřebovala vypnout hlavu ale to bohužel nejde.Jak staré máš děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
8.7.10 13:57

Ahoj holky tak jak se máte?Kdy jste se začaly po potratu nejdříve snažit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15584
8.7.10 14:08

Masacek a jaké trombofilní mutace máš? Určitě to chce jíst femibion a pokud máš mutaci, která může způsobovat srážlivost, tak to chce miniheparin - naředí krev. Nevím jestli jsi z prahy - řeší to v trombotickém centru na karlovo náměstí, je třeba žádanka od gyndr. bývá to častá příčina opakovaných potratů, bohužel moc doktorů to neřeší.
Jinak taky nesouhlasím, že se tu plošně všichni posílají na revizi. Já to chápu u zamlklého, i když bych radši taky zkusila tabletky na děložní stahy jako v cizině. Já jsem si u spontánního potratu prosadila, že revizi nechci a odešlo to samo. Tak jsme se začali snažit hned po první MS. Ted jsem měla zamlklý potrat a hcg klesalo pomalu, tak jsem na revizi musela, čekali jsme 2 ms a te´d to znovu zkoušíme. Mám trombofilní mutaci MTHFR, genetiku a imunologii jsem ještě netestovala.
Ještě mně napadají testy na infekce (borelioza, listerioza, toxoplazmoza, CMV), štítnou žlázu, hormonální profil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
8.7.10 14:17

andik já jsem už léčena na ty mutace.Jinak nic jiného mi nenašli.Beru Prednison a Anopyrin na ředění krve.Femibion 800 beru taky a ještě BU-MED.jenže jsem to prý brala krátce jen 2.měsíce.Tak mi nezbývá jen věřit.Já chci počkat na 1.porevizní MS a pak tomu nechám volný průběh.Bojím se jen těch nervů až otěhotním.Potřebovala bych vyčistit hlavu a myslet na něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí