Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky ![]()
Vím, že je tu spoustu diskuzí o IUI, ale i přesto bych další ráda založila ![]()
Za nedlouho nás čeká první IUI, 22.5. jsme začali stimulovat menopurem a je možné, že už tento cyklus proběhne IUI. Teda, když nám nějaký ten folikul vyroste ![]()
Ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti s IUI a na kolikátý pokuse se vám to povedlo? Hlavně by mě zajímali zkušenosti žen s polycystickými vajčeníky, který jsou i problémem u nás.
Předem děkuji za všechny odpovědi ![]()
Švagrová stimulovala jen Clostilbegytem, IUI podstoupili 6× za sebou a nauspěšně, teď jedou IVF. promiň anonym
@Niiika88 Ahoj, já jsem byla stimulovaná Gonalem (injekce) a podařila se nám hned napoprvé holčička. Příští rok to samé. Na vaječnících se mi napřed utvořilo desítky vajíček. Najednou se mi ale růst u všech zastavil a zůstalo jen jedno jediné. Naše Michalka. A to mi bylo už skoro 35 let.
já mám taky PCO, první stimulace menopurem - bez reakce, druhá stimulace menopurem- óbr reakce, hodně folikulů, stoplo se to. poslali mne na laparoskopii - skarifikaci vaječníků, pak 2 cykly přirozený - neotěhotněla jsem, třetí stimulace menopurem, reagovala jsem správně, proběhla IUI a hned se podařilo ![]()
a bonus - dceři bylo cca 8m a otěhotněla jsem přirozeně - nečekaně, neplánovaně
, máme 2m syna
![]()
ať Vám to vyjde
![]()
@Anonymní píše: Švagrová stimulovala jen Clostilbegytem, IUI podstoupili 6× za sebou a nauspěšně, teď jedou IVF. promiň anonym
Vůbec nevadí, že je to anonym. Za každou reakci jsem ráda. I přesto, že u švagrové IUI nebylo úspěšné a podařilo se až IVF
Nejdůležitější je, že se to povedlo ![]()
@fiona313 To je krásný, gratuluju
Gonal neznám
Třeba mi ho navrhne až potom jestli menopur nezabere
Jsem zvědavá, co mi doktor řekne na pátečním ultrazvuku, to bych měla být 11DC, tak snad už tam aspoň jedno bude ![]()
@Marbora Gratuluju k oběma miminkům
Na laparce jsem už byla na podzim, ale žádnou skarifikaci mi nedělali. Doktor říkal, že je to až krajní řešení
Mám radost, když slyším, že se IUI přeci jen někomu podařilo
Jsem strašně zvědavá jak budou vypadat folikuli v pátek 11DC ![]()
@Niiika88 Mě napřed dávali Clostilbegyt (pilulky) a mělo být domácí snaženíčko. Po 2 měsících jsem nedostávala menstruaci a zjistilo se, že mi ten lék snížil děložní sliznici tak, že nemám z čeho menstruovat. No a já nelenila, spojila se s jiným CAR po netu v poradně a oni mi poradili radikálně změnit léčbu. A zadařilo se. Zatím vydrž, uvidíš jak to dopadne. Třeba to byla jen u mě náhoda. Jsem taky po 2 IVF a tak moje vaječníky už mohly reagovat jinak. PCO je nepříjemná diagnóza, ale mimčo určitě bude. Já jsem důkaz toho, že i s PCO můžeš přirozeně otěhotnět. Nám se to podařilo vlastně celkem 3×, ale 2× to nedopadlo.
Teď máme zdravé miminko a čekáme na konec roku, aby jsme do toho šli znovu. Musíme rok čekat kvůli císařskému řezu. ![]()
@fiona313 Taky jsem brala clostík, půl roku. Jenže můj doktor mě nehlídal a vůbec neřešil ty moje vaječníky. O těch jsem se dozvěděla až v sanusu. Jé tak vám se IUI povedlo až po IVF… Já spíš doufám, že IVF nebudeme potřebovat
Teď nám na něj nějak nezbývají finance, předěláváme totiž bydlení… Ale dobrá zpráva je, že nakonec to IUI dopadlo. Tak jsem napnutá jak to bude u nás
Nejradši bych to už věděla ![]()
@Niiika88 Já vím, že je to těžké. Měla jsem ti ale upřesnit, že ty těhotenství nebyly z IVF, ty se nepovedly, neotěhotněla jsem. První dvě těhotenství byly počaté přirozenou cestou, podruhé jsme čekali dokonce dvojčátka, ale neudržely se. Pak následovalo kvůli potratům 2×IVF s PGD a pak, až když nám došly finance, tak bylo IUI. V té době jsme si s manželem řekli, že to zkusíme s IUI, to hradí pojišťovna 6× do roka. No a 10 dní po IUI jsem hleděla na 2 čárky. Jenže vzhledem k potratům jsme si to od začátku neužívali, spíš jsme jen čekali, kdy o miminko zase přijdeme. A vidíš, dnes mi v postýlce spinká malá slečna.
@fiona313 To je mi líto, že jste to měli takhle těžké
Ale štěstíčko k vám naštěstí přišlo
Já doufám, že u nás na IVF nedojde…moc bych si přála, aby to vyšlo s IUI.
Ahojky holky ![]()
Chtěla jsem se s vámi podělit o výsledky včerejšího ultrazvuku. Jsou takové, že nemám žádný dominantí folík. Největší je jenom 8mm. Takže mi doktor zvětšil dávkování, včera a o víkendu píchám dvě ampulky
A v pondělí tam jdu znova. Říkal, že to se rozhodneme co dál. Buď nějaký narostou nebo ne a příští cyklus začneme s větším dávkováním od začátku. Říkal, že polycystický vaječníky jsou nevyzpytatelný a nikdy se neví, co udělají a jak zareagují. Takže příští cyklus může být úplně jiný. Možná bych byla ráda, kdyby se to nechalo až na příští cykl, protože by mi zůstal zbytek ampulek a nechal by se na něj.
Z té zprávy moc nadšená nejsem a je mi to líto ![]()
to je přesně to, proč mě poslali na skarifikaci - protože bylo obtížné,,vyladit,, davky menopuru tak, abych zareagovala správně, to bych tam asi chodila doteď.
I moje gyndařka to pak zhodnotila tak, po té skarifikaci ty vaječníky, pracují,, lépe (chodila jsem tam na folikulometrii ty cykly bez stimulace)
@Niiika88 Hlavně klid, víš jak jsem to měla já. Přesný opak. Už se v CAR děsili, že budu mít desítky vajíček a ono nakonec zůstalo jen jedno. Po tom zvýšení dávek ti opravdu můžou nějaká vajíčka narůst. Kdyby to nemělo cenu, tak by to stopli už teď. Držím palce ať to dobře dopadne.
@Marbora Ptala jsem se doktora v sanusu na skarifikaci a on říkal, že je to až mezní řešení. Prý se tím vaječníky poškozují. Tak uvidíme, jak dopadne kontrola zítra a jak zaberou příští cyklus…a kdyžtak bysme se zeptali znovu na tu skarifikaci.
@fiona313 Děkuju, zítra určitě napíšu jak to dopadlo
To víš, ale ty stresíky nejde nějak nemít, vždyť to znáš ![]()