Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ardilera píše:
@Rodik1995 ovu testy jsou hrozný nervypřikládám na ukázku moje, ale ten měsíc jsem úplně pozitivní nestihla, ale bylo poznat, že je výrazně tmavší a bt to za 2 dny potvrdila. A taky tam v průběhu mám některý míň výrazný než jiný, prostě i záleží jak zrovna koncentrovaná je moč, tak se tím sledováním intenzity tolik nestresuj
Naopak den před jsem měla nejslabší, tak si říkám času dost nebudu měřit podruhé, a o den později odpoledne už bylo po a slábnul
Ještě že v jednom balení jsou jen 3 jinak bych byla pořád na záchodě
Teď jsem si udělala poslední a přijde mi že čárka sílí
Tak uvidíme
@Ardilera píše:
@Rodik1995 ovu testy jsou hrozný nervypřikládám na ukázku moje, ale ten měsíc jsem úplně pozitivní nestihla, ale bylo poznat, že je výrazně tmavší a bt to za 2 dny potvrdila. A taky tam v průběhu mám některý míň výrazný než jiný, prostě i záleží jak zrovna koncentrovaná je moč, tak se tím sledováním intenzity tolik nestresuj
Naopak den před jsem měla nejslabší, tak si říkám času dost nebudu měřit podruhé, a o den později odpoledne už bylo po a slábnul
Co myslíš?
Sílí ta čárka? Mě přijde že trošku ano. První test je dělán včera cca v 17:30 druhý dnes cca 8:30 a ten poslední teď.
@Ardilera Taky jsme o tom v CARu vůbec nemluvili, že jde manžel k andrologovi. Kdyby bylo na nich, tak ho ani nikdo nevyšetří.
Asi to tak udělám, ale souhlasil, že by se mnou šel
.
Psychika je hrozná mrcha. Občas si říkám jestli nám to svým přemýšlením nekazím i já.
Ještě, že máme takové snaživé chlapy. Tak snad to k něčemu bude a něco konečně pomůže. ![]()
@Rodik1995 já myslím, že ten z dneška večer už je výrazně tmavší, zítra bych otestovala aspoň 2× a uvidíš, ale vypadá to dobře
@Kaj.maňačka Máme to stejně já se dokonce, teď před tím iui ptala, abych je donutila udělat veškerý další vyšetření před 3.ivf. A na vše včetně androloga se tvářil, že je to zbytečný
a že se domluvíme až podle spermigramu, ale nechce se mi pořád na něco čekat, tak jsem si říkala, že si to zařídíme sami. A asi ještě zajdu i 3dc na nový hormonální profil s amh. Nevíte náhodou někdo jestli vadí, že jsem teď měla utrogestan takže odběr bude tak cca 6dní po dobrání, jestli to bude mít vliv?
@Ardilera Rozumím, člověk se snaží zvýšit šance, jak se jen dá. ![]()
Asi si taky budu muset říct, aby nám udělali alespoň tu reprodukční imunologii, jestli nemám imunitu proti spermiím. To jediné nám tak nějak z toho „základu“ chybí.
@Kaj.maňačka imunologii jsem si nechala udělat teď, protože mám protilátky proti štítné žláze, tak jestli náhodou neútočí i na něco jiného, ale naštěstí vše ostatní je v normě. Ale překvapilo mě, že se dělal odběr jen mě, já myslela, že se u reprodukce dělá imunologie celého páru ![]()
@Ardilera To je jedna z věcí, co si myslím, že by se mohla dělat i před IUI, protože když jsou protilátky proti spermiím, tak jsou to úplně zbytečně promarněné pokusy
.
Já nevím no, je divné, že neudělali i partnerovi.
Četla jsem, že chlapi můžou mít protilátky proti vlastním spermiím a to je může zabíjet. Ale to je spíš při problému s malým, nebo žádným množstvím spermií.
Ještě jsem četla, že tekutiny, ve kterých se spermie vyvíjí a které se ke spermiím přidávají můžou mít špatné enzymy. Tím pádem potom může být sperma méně kvalitní a pohyblivé. Ale to si nejsem jistá, jestli vyšetřují přímo na iminologii (ale myslím, že jo)..
@Ardilera my byli v Praze u pana vlka super přístup vše…přítel taky horší spermie skoro žádné zlepšení po vitamínech..takže můžeme jen doufat ![]()
Tak jsem dneska byla na kouzultaci v CARu. Opravdu bych nečekala další komplikace, ale jsou. Manžel měl prý ve spermiogramu před IUI shlukující se spermie. Takže půjde na kontrolní spermiogram a pokud tam ty shluky budou taky, tak má pravděpodobně silnou imunitu proti vlastnímu spermatu. Takže to snižuje už tak nízké šance.
Zase nadruhou stranu jsme prý měli pěknou dávku na IUI. Že po utřízení a připravení spermií to bylo 99% pohyblivých a i hezké množství.
Takže pokud budou výsledky špatné, tak buď IVF, nebo 3-6 měsíců kortikoidy pro manžela a sex pouze s kondomem.
Na vstupním spermiogramu to ale prý neměl. Tak budeme doufat, že to byla jen jednorázová záležitost. ![]()
Ahoj holky, tak jsem ještě teď testla test na ovu a co myslíte já si myslím, že to tam je ale nechám si poradit ![]()
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat od Úterý večer testuji ovu testy a furt jsou pozitvní, zítra by měla dorazit MS ale žádné příznaky a těhu test jsem si dělala také v Úterý a negativní. První dvě fotky ovu testu tento týden a třetí foto s minulého týdnu.
@Rodik1995 A kolikátý den cyklu jsi? Mě přijde pozitivní max ten 2.na 1.fotce ostatní jsou negativní, ale na žádném není pozitivní tak, že by byli stejně silné nebo silnější než kontrolní (ale to si mohla minout, není to úplně dobře vidět na fotce). Jestli je ten druhý z vrchu ze středy, tak myslím, že by čtvrtek/pátek mohla být ovu. A z čeho soudíš tu ms? On už pozitivní byl a teď tmavnou podruhé, nebo ovu ještě nebyla a tím bude posunutá i ms? Promiň úplně jsem to nepochopila ![]()
Proto nemám ráda ovu testy, člověk z nich je jen zmatený, teplota se mi osvědčila mnohem víc.
Ahoj tak dneska jsem si dělala poprvé v tom to cyklu ovulační test jsem 13DC
Co myslíte? Vím ještě není úplně celá zbarvena ale náznak Ovu tam asi je