Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, brala jste některá Macu od goodie? Pomohla vám nebo spíš rozbazela cyklus? Tento měsíc jsem zrovna ovulaci nesledovala, ale už mám 4 dny zpoždění. Četla jsem recenze od žen, že jim Maca rozhazela cyklus a prodloužila, ne sice od goodie, ale i tak. Máte nějaké zkušenosti?
Ja mam Macu primo od goodie a jsem spokojena. Driv jsem mela nepravidelny cyklus 35-40dni, ovulace az nekdy 22dc. Macu beru pres 2 mesice, cyklus 30dni, ovulace 16dc takze me vse krasne srovnala.
@Mikea Děkuji. Já právě četla mnoho diskuzi, jak to hodně ženám rozhazela cyklus. Mám dnes 6 den zpoždění MS, což se mi právě nestává vůbec a za sebou první měsíc brání maca od goodie. Test negativní, což mě Teda u mě ani nepřekvapuje, i u prvního dítěte jsem měla něco málo na testu až 14 po vynechání MS. U druhého jsem o tom nevěděla takéa měla jsem MS normálně. Ještě chvíli počkám a pak zadju na gyndu. Macu jsme oba dva začali brát hlavně proto, že se nám nedařilo otěhotnět. Ale že by to bylo hned ten první měsíc? Uvidíme
Ja i segra jsme macu od goodie brala, a stalo se nám to stejné, velké zpoždění ms, obě jsme to přestali brat, a darovala jsem ji kamarádce ta takové starosti neměla, asi proste sedí jak komu no 🙄
@Quechua tak to jsem zrovna nepotřebovala slyšet. 🙈 Já už Macu brala tenkrát dlouho, ale že stránky otěhotnět. Cz. A v pohodě. Až teď Teda 6 dní zpoždění.
Ono je i důležité jestli to je čistá Maca nebo je s něčím ještě namíchaná. Já ji nebrala, v té době jsem o tomhle snad ani nevěděla. Kamarádka si ale kupovala čistou Macu peruánskou v prášku od Kratomworld a byla s ní teda spokojená. Ale samozřejmě je to doplněk stravy a na každého to může fungovat jinak. Já tam beru jiný doplňky a za mě teda super. Tak můžeš vyzkoušet.
Ona tahle maca je prý docela “silná” někomu děla nevolnosti a podobný..
ale u doktora vám asi řeknou víc.. jinak myslím ze docela chválí i na podporu těhotenství ten Gynex, ale je pravda ze nevím na co přesně to berete
každopádně držím palce ať je to tehu a ne cyklus vzhuru nohama
@Quechua na podporu otěhotnění. 😊 Jj gynex jsem taky četla, koupím kdyztak. Uvidíme. Ještě se zeptám, jak dlouho jste měly zpoždění, než se menstruace dostavila?
@Maky244 oni jsou to už asi 2roky ale možná až po vysazeni ty maci jsme to dostali ale kecala bych, určitě víc než týden..a včera jsem četla i o čaji kortyhel ci jak se to píše ![]()
@Quechua děkuju 😊 no já ji neberu určite už 14 dní a furt nic.
@Maky244 Ja na ni zase cetla jen samou chvalu 😁 🤷♀️ Ale hlavne na kazdeho vse ucinkuje jinak. Zkousela jsem i zminovany kontryhel ktery mi ten cyklus rozhazel i prodlouzil a jsou holky kterym cyklus upravil, je to tak u vseho.
Asi musis zkouset co ti sedne nejlip.
Goodie ma Macy dve, Maca 4×power, po tom jsem mela po 14ti dnes hrozny krece v brise takze jsem ji prestala brat a lezi mi tu vesmes cele baleni. Ted beru tu druhou, Maca super power extract a ta je v pohode. Po tom je mi dobre a ten cyklus upravil(diky bohu).
A beres to kazdy den? Nebo si davas tyden/vikend pauzu? Nic by se totiz nemelo brat v kuse. Ja ji beru tyden a vikend vynechavam.
Zkus ji vysadit a uvidis co bude.🙂
Holky jak to s váma prosím dopadlo? 😊 otěhotněly jste nebo vám Maca jen rozházela cyklus?
Já jsem začala brát Macu pár dní před ovulací. Teď jsem 23dc/9 dpo a už třetí den mám citlivější prsa i bradavky a bolest/tlak v podbřišku. Trošku i pocit jako kdybych už to měla dostat.
Nechce se mi moc věřit že by Maca měla až takový vliv a byla jsem těhotná.
Druhý měsíc co jsem ji brala jsem otěhotněla. Cyklus jsem vždy měla pravidelný a žádný neblahý vliv jsem nevysledovala (měřila jsem i bazální teplotu). Ale věřím, že někdo může být citlivější a mít to na něj blbý vliv.
Já ji teda přičítám k tomu, že se nám ten mrňous na dovolené povedl. Ještě jsem z hlavy pustila jeden obrovský stres.