Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@koblizeq Díky moc, tak bych byla moc ráda.. Dnes už mě břicho ani záda skoro nebolí.. tak nevím co to bylo za bolesti.. trvalo to inseminace 5 dní a pak včera 6. den snad nejhorší a dnes skoro jako když utne.. Nevím co si tom myslet..
@Anett33 Já jsem dnes dodělala veškeré ckroví, takže mám hotovo.. Jen zabalit dárky
Ale teda i když mě maximálně zaměstnávaly přípravy a do toho náš malej, tak na to stejně nejde nemyslet.. Užať je alespoň pondělí a na testu // ![]()
Jinak to budou svátky na h… ![]()
Do IVF se taky nehrnu. Před chvíli sem si volala o výsledky hormonálního profilu, vše v normě, jen prolaktin mam na horní hranici, ale pořád sem se vešla do tabulky. Tak se na nás v úterý prý těší.
@nikanut Typriznaky,co popisujes…ja mela po prvni IUI…za dva dny po IUI…bolesti bricha ale ne silne, neco jak pred MS, ale prece jen to bylo jine…nafoukle bricho…pak se pridala i zacpa…a za cca 8dni nic…zadne tlaky, bricho ok…ja si tehdy myslela ze to 100% vyslo…a pak zklamani
pote jsem se ptala doktorky…pry to mohlo byt Pregnylem…je fakt, ze ten se v tele drzi tak max.11dnu, jak u koho…nevim, ale podruhe IUI jsem nic takoveho nepocitovala..stejne mam pocit, ze tehdy „poprve“ tam k necemu dochazelo…ale to uz se nedozvim a lekarka mi to ani nepotvrdila ani nevyvratila…kazdopadne drzim palce a treba ty tlaky a bolesti znamenalo uhnizdovani ![]()
@Anett33 No to jsi mě moc nepotěšila.. dr. mi taky říkal, že to může být stimulací co jsem měla a Pregnylem.. tak uvidíme no.. Ale u mě to trvala teda už ode dne inseminace..
@Nika Nut Promin…to jsou jen me zkusenosti…kazdy jsme jiny a u tebe to muze mit jinou pricinu… drzim palce ![]()
@Anett33 No v pohodě.. však já vím, že u každého je to jinak.. dnes mě už zas bolí na pravé straně a v oblasti dělohy, jako i na omak je to citlivé, tak jsem teda zvědavá, co se z toho vyvrbí..
@Anett33 Těžko říct
Jsem z těch bolestí nějak na rozpacích.. Od insemina 5 dní bolest zad, podbřišku - v obl. obou vaječníků, ale více vpravo a i dělohy, tak to 6. den vygradovalo a bolesti byly opravdu veliké a včera skoro ústu bolestí, jako cítila jsem to, ale minimálně.. a včera k večeru a dnes už zas bolesti, ale jen mírné a na omak je to citlivé.. nevím..
Pořád přemýšlím kdy testovat.. Na jednu stranu si říkám, že pokud by to vyšlo, tak by bylo zajímavé mít schované na porovnání testíky třeba už od 9-10.DPO.. ale na druhou stranu jestli to opět neklaplo, tak bych nejraději počkala až do 15.DPO na MS.. a případně až pak testla… nevím.. mele se to ve mě..
@Nika Nut Já vždy testovala dle rad CAR, za 14dní po IUI…dříve si myslím to nemá smysl…můžeš mít v sobě zbytek Pegnylu a ten může dát falešně pozitivní výsledek
Pregnyl je vlastně HCG. Okolo cca 11dne po aplikaci vyprchá, ale každý jsme jiný
Je to na tobě…ale já raději vždy vyčkala do 14dne po iui ![]()
Ty tvé bolesti…může to být cokoliv…těhu, zbytky hormonů, cysta?, těžko říct…Taky jsem to zažila…ty tvé stavy…říkala jsem si tehdy, že bych po cca 8-10dnech zašla na sono, ale pak to úplně ze dne na den přešlo…takže jsem nešla…chtěla jsem jít jen k mé gyn. ne do CARU…držím palce! ![]()
@Anett33 Já jsem za posledních 10 měsíců testovala snad jen 3×.. jinak jsem vždy vydržela do termínu MS, která bohužel přišla.. ale teď bych výsledek chtěla vědět co nejdříve, fakt si nechci kazit narozeniny a svátky
Já jsem před pár měsíci zkoušela testovat 6.DPO - jestli mám v těle ještě pregnyl abych věděla, jak dlouho ve mě setrvá a už 6.DPO byl úplně pryč a to jsem měla Pregnyl 10 000.. Teď jsem měla jen Pregnyl 5 000.. tak si myslím, že už bych ani dnes 8.DPO nic neměla.. No každopádně když je těhu test ovlivněn Pregnylem, tak čárka slábne, když těhotenstvím, tak sílí..
Ty bolesti nebo teď bych řekla spíš pobolívání podbřišku nebo citlivost na pohmat opravdu mohou být cokoli - následek docela silné stimulace(injekce i prášky + Pregnyl), čistě teoreticky těhotenství a nebo jak píšeš cysty a toho se bojím nejvíc… Měla jsem je už po první stimulaci Menopurem a teď jsem k Menopuru měla i tablety Clostilbegytu, takže je to možné
Ach jo, jak krásné bylo to první otěhotnění, kdy jsem o ničem nevěděla, otěhotněla jsem na první pokus a dozvěděla jsem se to až v 7+0 tt…
@Nika Nut Aha…tak Pregnyl už asi nebude…tak můžeš testovat…ale já osobně se vždy snažila vydržet a pak stejně nic
To už záleží na tobě jak to cítíš, já osobně bych do toho nešla…denně dělat testy a sledovat jak sílí či mizí čárky…
pro mě by tím bylo každé ráno deprimující a následně celý den přemýšlet nad „čárkama“
To bych pak byla v práci na dvě věci… ![]()
Ještě k těm cystám…oni se vytvoří např. nadměrnou stimulací?! A co pak s nima? Sami se vstřebají nebo odplaví s další MS?
Díky ![]()
@Anett33 Dnes jsem 9.DPO a zatím jsem ještě netestovala.. já jsem nikdy netestovala dřív než den před MS, většinou až v den MS, ale tentokrát nad tím přemýšlím.. No uvidím jak to dopadne.. já bych určitě netestovala každý den, ale ob den, protože HCG narůstá většinou ob den.. No věřím, že pak nebudu přemýšlet nad ničím jiným než nad čárkama, ale teď zase neustále přemýšlím jen nad tím jestli to vyšlo nebo ne, kdy testovat a tak
Takže je to asi fuk
Naštěstí mě dost zaměstnává náš malej čertík a vánoční přípravy, ale stejně je to děs.. už ať vím výsledek :ú
Proč se cysta vytvoří je prakticky neprokazatelné, mohou být na základě hormonálním - tj. buď hormonální změny v těle ženy, či stimulace hormony a nebo může být taky nehormonálního původu.. Pokud je hormonální, buď se může sama postupně zmenšovat až vymizí nebo když ne, tak se dají léky, které ji mají pomoct zmenšit až vymizet a pokud žena na ty léky nereaguje, tak to není způsobeno hormonálně a musí se cysta odstranit chirurgicky, kdy bohužel ve spoustě případů nejde odstranit jen cysta, ale odstaňuje se i vyječníky :/ Tohle všechno už jsem si s těma cystama vyslechla..
@Nika Nut Tak uvidis…do kdy to vydrzis
kazdopadne preji uspech ![]()
Ja totiz cystu mam, ale nemizi, je nehormonalni, puvod: endometriom 2cm, radi neoperovat, pry az nad 4cm…mam ji na vajecniku, ale horm. profil zcela OK, ovulace taktez. Ale tim ze je to v podstate endometrioza tak muze ale i nemusi vadit pri oplodneni, to nikdo 100% nevi…
Uvidime…jinak jinde nic a vejcovody uvidim v lednu zda se tam neco neschovava ![]()
Preji pevne nervy a testik s dvema // ![]()
Držím palečky, aby se nám všem brzy zadařilo
pročítám si různé diskuse a co má některá z nás za sebou. No raději na to nemyslet. Nám se blíží 1. termín IUI, a snažím se být v pohodě, vzala sem si dneska volno, ráno vyrazila do kavárny na něco dobrýho:)prošla jsem se po městě. a na úterý se těšim…Těšim se, že se pro to naše mimi bude něco dít.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.