Punkce cysty nebo oocytů bez narkozy

2719
11.11.15 13:58

Punkce cysty nebo oocytů bez narkozy

Trochu tu otázku už řeším i jinde ale ráda bych se zeptala, kdo jste byl na punkci cysty - (v tomto případě je to totéž jako punkce oocytů v nativu), tak jak to probíhalo, dlouho trvalo a zejména - jak moc to bolelo:-)?
Mám to před sebou (cystu) a trošku se děsím, tak zjištuji kde se dá co nejvíc infa. děkuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
337
11.11.15 14:50

Absolvovala jsem punkci cyst bez narkozy pred par lety a pro me to byl des. Cele to trvalo jen par minut a boleloto jen pri „vpichu“, takze par sekund. Ale projela mnou ohromna bolest. Cele jsem to probrecela. Na druhou stranu je to par sekund brutus bolesti, ale clovek do sebe nemusi nechat nacpat svinstva narkozy. A je pravda, ze me boli vsechno vic nez ostatni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2719
11.11.15 15:01

@saralinda aha no tos me moc neuklidnila :mrgreen: no tak snad to preziju tech par sekund hruzy :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41424
11.11.15 15:26

@exPražačka Já teda nakonec musela do celkové narkózy, která trvala cca minut, ale co jsem tak odposlouchala od ostatních, tak i bez narkózy se to prý dá v pohodě zvládnout. Já tedy šla raději na soukromou kliniku a tam si to všichni chválili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2719
11.11.15 15:32

@Keyllah no mně právě narkozu nějak nechtějí dát, asi proto, že mě za pár týdnů čeká při OPU oocytu při IVF tak abych neměla dvě hned za sebou..? nevím, ale primář tvrdí, že se to dá v pohodě zvládnout bez narkozy. to mám nejradši když chlap co nemá pipinu, poučuje co se dá a nedá zvládnout.
shnu to asi takto: většina žen se shoduje, že to je bolestivý, ale jen chvličku… takže nestojí za to jít do narkozy. Tak to asi zkusím zvládnout. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41424
11.11.15 15:36
@exPražačka píše:
@Keyllah no mně právě narkozu nějak nechtějí dát, asi proto, že mě za pár týdnů čeká při OPU oocytu při IVF tak abych neměla dvě hned za sebou..? nevím, ale primář tvrdí, že se to dá v pohodě zvládnout bez narkozy. to mám nejradši když chlap co nemá pipinu, poučuje co se dá a nedá zvládnout.
shnu to asi takto: většina žen se shoduje, že to je bolestivý, ale jen chvličku… takže nestojí za to jít do narkozy. Tak to asi zkusím zvládnout. :think:

To zvládneš! Ono to třeba zabolí nebo bude nepříjemné, ale než si stihneš říct „au, sakra, to teda dost bolí“ už bude bolest pryč. Na tom je nejlepší, že ta bolest nepokračuje, nemá žádnou dohru…já jsem pak vůbec nic necítila, nic mě nebolelo, netlačilo. Držím palce, ať vše klapne! Navíc, čím míň narkóz, tím pro tebe lépe :-)) Kdybych neměla ty cysty dvě a každou u jiného vejcovodu, taky bych do toho šla bez narkózy, ale doktorka měla trochu obavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2719
11.11.15 15:45

@Keyllah jasný to chápu, já už měla x cyst operovaných laparoskopicky. tohle je pro mě premiéra co se týče vyndavání spodkem… ale jsem si jistá, že to zmáknu a děkuji moc za podporu :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41424
11.11.15 16:26
@exPražačka píše:
@Keyllah jasný to chápu, já už měla x cyst operovaných laparoskopicky. tohle je pro mě premiéra co se týče vyndavání spodkem… ale jsem si jistá, že to zmáknu a děkuji moc za podporu :*

A jak probíhá ta laparoskopie? Mě se cysty udělaly znovu a tentokrát mě to asi laparoskopicky nemine :-( měla jsi potom nějaké problémy? Následky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2719
11.11.15 16:32

@Keyllah vůbec, já nemám s laparkou nejmenší prbém. zaprvé miluju narkozu a operace cysty je max 20-30 minut. potom jsem ještě byla s oprací myomu, to už bylo delší - myom byl hodně velký asi 7cm!
jinak žádné komplikace, tyhle laparoskopie cyst jsou pro doktory dneska už opravdu rutina - není se ale vůbec čeho bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41424
11.11.15 19:00
@exPražačka píše:
@Keyllah vůbec, já nemám s laparkou nejmenší prbém. zaprvé miluju narkozu a operace cysty je max 20-30 minut. potom jsem ještě byla s oprací myomu, to už bylo delší - myom byl hodně velký asi 7cm!
jinak žádné komplikace, tyhle laparoskopie cyst jsou pro doktory dneska už opravdu rutina - není se ale vůbec čeho bát.

Díky za uklidnění :-) já se těch svých dvou cystiček nějak nemůžu zbavit.-)) asi už je i pojmenuju :-)) tak držím palce, ať ti vše dobře dopadne! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2719
13.11.15 11:19

Holky hlásím, že jsem punkci přežila zcela bez úhony. Nebolelo to vůbec. Jediná nepříjemná byla dezinfekce, ale bolest fakt žádná. Byla to chvilička a hned jsem šla do práce. Bála jsem se opravdu zbytečně :-) děkuji všem za podporu v mých chvílích strachu :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
17.5.18 21:09

Prosím, nevíte, jak dlouho po punkci není možný sex?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.