Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, taky se pridam do diskuze
dnes jsme s manzelem absolvovali prvni iui a vubec nevim, co od toho cekat s tim nizkym procentem uspesnosti.. Jinak jsem mela 3 folikuly a manzel spermiogram, ktery nejak nedokazu posoudit, jen hodnoty napsane ve zprave a nikdo nam vlastne nic nerekl. A jinak, jak jste se po iui citily? My byli po zakroku na vanocnich nakupech a tam se mi udelalo divne, zacal me nejdriv bolet podbrisek a celkove me polelo horko, ale za chvilku to preslo a pak uz ok, mela jste to nektera taky tak?
Ahoj, a jake jste měli hodnoty spermiogramu? My byli na IUI včera, v nativu, jen mi pichli pregnyl. A břicho mě boli ještě dnes, jsem nafoukla.
Bylo to 250mil/ml, z toho 42% pohyblivych,86% patologickych forem (to nejak netusim, co si pod tim predstavit,) po uprave 8mil/ml a 88% pohyblivych.. My byli v repromede..nikdo se k tomu nevyjafril, jen nam dali na recepci zpravu s temito vysledky a cau ![]()
My chodíme do Plzně do Natalartu a hned po výkonu si nás oba vzal pan doktor, řekl výsledky a další postup a v případě, že přijde menstruace, tak už jsme objednaný hned první týden v lednu. My ten spermiogram máme špatný, málo spermijek, ještě líný a špatnou morfologii. Tak to vidím v lednu na konzultaci na IVF. Ale ted sem se zklidnila, vím, že pro to mimi děláme maximum. A Efcounek jak dlouho se snažíte?
A NIKA NUT jak se máš?
U nas je to na delsi povidani.. Mame uz sestiletou holcicku, ta se povedla po zamlklem tehotenstvi hned napoprve.. Ale kdyz mela rok a pul, manzel mel autonehodu a zustal na voziku, ochrnuty od pul tela. No a asi pred 3 lety jsme zacali resit druhe, ale s tim snazenim je to horsi..ale da se rict, ze od unora se nam dari snazit se skoro kazdy mesic
ale ty negativni testy kazdy mesic me nici! ![]()
Chápu tve pocity z nedareni se. Nám už uběhl rok a půl a pořád nic. A jak ti je ted? Pořád mě boli v podbřišku. Když sem na gauči, tak je vše oka, ale při chůzi mě tam rejpa. A to si myslím, že nejsem Velká citlivka. A jak dlouho chodíte do centra?
Ja se citim uplne normalne, podbrisek me neboli.. Byli jsme na tom teprve vcera a az ode dneska mam brat utrogestan. A koblizqu vy jste na iui byli kdy? A vase prvni iui? My jsme byli uplne poprve a taky zaroven nase prvni navsteva centra. Chceme to nejdriv parkrat zkusit takto a v krajnim pripade ivf, ale na to se zatim moc necitim.
Manzel uz se me rano ptal, pry jestli nemam ranni nevolnosti
vtipalek
Přítel má obdobný vtípky.
My byli na IUI prvne v utery. A to byla naše třetí návštěva centra. Šlo to rychle, udělali nám naběry krve a rovnou během 3 týdnů se šlo na věc. A utrogestan mi nedali. A už sme objednaný na začátek ledna, jestli to ještě zkusíme, což bych si přála. Ale vidím to, že nám doporučí IVF. Je mi 34, a už není na co čekat…
Doufejme, ze ivf nebude potreba u zadne z nas
sice vim, jake jsou sance, ale prece jen kousicek nadeje tam je ![]()
Úplně to nevzdávám a věřím
držim ti palečky a budu ráda, když si napíšeme:)
Taky drzim palce, at to vyjde
pak dam vedet, jak jsem dopadla ![]()
Ahoj holky,
nemáte uzavřenou skupinku? Taky bych se ráda přidala.. První IUI máme dnes za sebou
teď už jen čekat a čekat.. M.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.