Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Hezký den všem
Je tu někdo kdo podstoupil nebo podstoupí IUI nyní v prosinci???
Ráda bych si s někým zjednodušila čekání na výsledek ![]()
Podstoupili jsme naší první inseminaci 2.12., takže jsem nyní 2.DPO a těch dalších 12 dní do testování bude nekonečných..
Příspěvek upraven 04.12.15 v 09:04
Jinak doma už máme dvouletého chlapečka, který se nám podařil na poprvé..
O druhé se snažíme 10 měcíců.. Od červa chodím do CARU, protože jsem měla silné premenstruační a menstruační bolesti a krvácela jsem skoro celý cyklus..
Zjistili mi, že neovuluju a že mám nízkou děložní sliznici..
Píchala jsem si Menopur, ale reakce na to nebyla dobrá, ovu nakonec stejně plnohodnotně neproběhla.. Další dva měsíce jsem bojovala s cystami, dokonce jsem ležela v nemocnici a snažit jsme se nemohli.. Pak mě poslali na laparoskopii, aby se vyloučili srůsty - protože první porod skončil císařem.. Vaječníky mám průchodné, ale našli mi Endometriózu, takže alespoń vím, proč mám ty bolesti a krvácení.. Zároveň mi řekli, že endometrióza ovlivňuje činnost vaječníků a z toho důvodu zřejmě neovuluju.. Ale tento cyklus mi ještě zkusili pořádně nakopnout vaječníky.. Brala jsem 3-7.DC Clostilbegyt a 3-10.DC jsem k tomu píchala Menopur.. Překvapivě se mi prý udělalo hodně foliklů, takže jsem si měla hned 10.DC píchnout Pregnyl a za dva dny inseminace..
Manžel má nadprůměrné spermio.. Inseminace proběhla trochu dramaticky, docela jsem si užila - doktorka se tou pipetkou nemohla dostat skrz čípek a říkala, že mám ostrůvek endometriózy i uvnitř čípku, takže se skrz čípek dostávala asi 10-15 minut, ale snad se nakonec povedlo…
Z toho důvodu tomu dávám veliké naděje.. Když bylo konečně hodně velkých folíků, manžel má super spermio a do toho se překonala ta překážka v čípku.. Co více by mohlo pomoct
Ale stejně se bojím zklamání.. Naví testování vyjde asi na 16-17.12 a já mám 17.12. narozeniny, takže pokud to neklapne, bude to těžké
Tlačí nás čas, máme čas na snažení už jen do ledna, takže opravdu velmi doufááám ve zdárný pokus ![]()
Připojí někdo svůj příběh???
Ahojky,
já mám za sebou dvě IUI (říjen, listopad), momentálně očekávám MS(dnes test negat.po 14dnech od IUI
) takže mě čeká pravděpodobně další pokus v prosinci…ale ještě před tím se chci objednat na HyFOSy (sono průchodnosti vejcovodů), doteď mi ho nedělali a já si ho vyžádala
Jinak mám taky endometriální cystu na vaječníku(2cm), zatím bez operace, prý je malá a horm. profil mám OK…ale tak mě napadlo, že když mám endometriózu ve vaječníku tak proč by nemohla být i vejcovodu…tak proto ten důvod jít na sono vejcovodů…jakmile dostanu MS tak se musím objednat…jinak u mě ovulace probíhá přirozeně bez léků…partner lehce zhoršený spermiogram tak zobe vitamíny…
Přeji Ti hodně štěstí ať to vyjde…pokud máš mechanickou překážku na čípku a manžel super spermio tak dle mého názoru je celkem jasná příčina, která byla právě IUI „vyřešena“… ![]()
@Anett33 Téda, no jí jsem byla 26.10. na laparoskopii a vejcovody mám průchozí a na vaječnících ani vejcovodech endošku nemám.. ale mám ji v děloze, na peritoneu a teď teda už vím, že i v čípku.. Nejhlavněší problém bylo to že jsem vůbec neovulovala.. ale teď to vypadalo slibně.. manžel spermio super a přes tu překážku se snad spermie taky dostali, takže opravdu doufám, že to vyjde
Ale to čekání.. navíc mě od toho IU pořád bolí břicho, tak nad tím nejde moc nepřemýšlet..
Mě po prvním IUI bolelo taky břicho…opravdu jsem myslela, že to klaplo…takové zvláštní pocity jsem nikdy neměla, ale pak přišlo zklamání
takže po 2 IUI jsem se „snažila“ to moc neřešit…Bereš po IUI Utrogestan? Mě ho po prvním IUI nenasadili a teď už ano…ale po včerejším negat. testu jsem ho vysadila a očekávám kdy se dostaví MS…
Ještě k té laparoskopii…jak dlouho jsi byla v nemocnici a jak je dlouhá následná rekonvalescence??? Nemáš nějaký doporučený tip na endometriózu…co se týče bylin, čajů, vitaminů apod.??? Díky.
@Anett33 No jsem zvědavá, pro mě to bude opravdu velké zklamání pokud to nevyjde.. Jsem 4.DPO a stále břicho i záda bolí.. navíc mám hojný výtok, tak nevím co se děje.. pak na to člověk nemá myslet
Utrouš nemám.. brala jsem ho před pár měsíci, ale nedělal mi vůbec dobře a dr. říkal, že ho brát nemusím, že je to spíš tak na psychickou podporu, že to úplně prokázané účinky nemá..
Jeden den mi udělali laparo, druhý den mě pustili.. pak 14 dní žádná fyzická námaha, netahat nic těžkého a pak hned snažení.. Bylinky na to podle mě nepomůžou.. Nejlepší léčba je těhotenství a nebo hormonální léčka na 6 měsíců a pak hned otěhotnět…
Ahoj, dnes jsem byla na krvi - hormonální profil. A objednala sem se na naší první inseminaci na úterý 15.12. Ve středu mi sdělí výsledky krve a když nebude problém, příští týden se jde na to. Snažíme se rok a půl… Ráda si s někým popovídám, protože na rady typu, nemysli na to a pak to půjde, na ty jsem už alergická… Kdo si neprochází tím, že se mu nedaří, to nepochopí…
Ahojky, tak pokud Vám vyšly i ostatní výsledky ok tak snad to vyjde
Mě dělali před IUI horm. profil a test na trombofilní mutace +pohl. choroby,4D sono k potvrzení a upřesnění mé cysty, jinak asi není nutné tento UZ dělat a partner spermio…+krev. Já jsem po 2IUI a nyní mě čeká UZ průchodnosti vejcovodů, který jsem si musela sama aktivně „vydupat“
Ale na ten jdu až v lednu tak jsem se rozhodla, že v prosinci už na IUI nejdu dokud nebudu mít výsledek toho UZ… Ano…psychika dělá hodně…ale pokud člověk absolvuje spoustu vyšetření atd. tak na TO nejde nemyslet…po prvním nezdařeném IUI jsem byla dost mimo
ale nyní už jsem další neúspěch snášela o něco lépe ![]()
@Anett33 Jojo, jinak vše vyšlo OK.. No já jsem v tohle 1.IUI opravdu věřila, protože vše vypadalo velmi pozitivně - hodně folíků, super spermio, spermiím se IUI hodně ušetřila cesta, pila jsem i různé bylinky a tak.. Ale teď mě to už nějak přechází
Od ovulace/inseminace mě pořád bolí v podbřišku a v zádech.. Včera jsem volala do CARU, že mě to furt tak pobolívá jestli je to normální, že mám takovou tlakovou bolest v podbřišku a v kříži a oblasti ledvin, a že mě občas píchne - ostrá bolest v oblasti vaječníků a dělohy.. Dr. říkal, že pokud se to nebude zhoršovat, tak to nemám řešit, že to může být důsledek stimulace(Menopur, Clostilbegyt) a i vlivem Pregnylu.. Ale dnes mě to bolí ještě víc :/Nejvíc na pravé straně, na levé míň, ale i když třeba sedím, každý otřes, chůze.. ach jo
Bojím se, že nakonec ovulace neproběhla a že se mi třeba opět vytvořili cysty.. nebo nevím proč to tak bolí..
Tak snad Ti to vyšetření v lednu vyjde dobře a povede se..
My už nemáme čas, takže pokud to nevyjde teď a v následujícím cyklu, tak v září nastoupím zase na pár let do práce a budem to řešit až a x let.. jestli vůbec
Ale zatím vůbec nevím jakse psychicky vyrovnám s tím, že teď prostě to dítko v dohledné době nebude ![]()
@koblizeq Ahoj vítám Tě.. Takže ty jsi teď byla na první návštěvě v CARu? Nebo už víte nějaký problém proč to nejde? Přeju Ti aby Ti výsledky vyšli dobře a podařilo se hned na 1. pokus
A ty už nějaké dítko máš nebo to bude první?
Já mám dvouletého chlapečka a moc toužíme po tom mu pořídit sourozence.. Niki se nám povedl na 1. pokus o to hůř se mi teď snáší to že to nejde a mám jeden problém za druhým.. Vím, že bych se asi už spíš měla smířit s tím, že v září nastoupím do práce a zkusíme to za pár let, ale nejak mi to nejde..
Jinak taky nesnáším řeči typu nemysli na to a půjde to a kort, když vím, že jsou zdravotní problémy, které nám to početí opravdu mohou brzdit..
Niki se nám povedl na poprvé a stejně jsem ten měsíc na nic jiného nemyslela
Takže to určitě není překážka..
Ahoj, je zvláštní, jak každý doktor postupuje jinak. Nás po roce snažení moje gynekoložka vyslala na spermiogram, nevyšel dobře, tak přítel bral vitamíny a šli jsme za 3 měsíce na kontrolní spermiogram. Mezitím jsem absolvovala laparoskopii, průchodnost vejcovodů, vše v pohodě. Máme pomalý spermie. Tak nás vyslali do centra. První návštěva proběhla v listopadu. Nabrali nám krev, mě udělali kultivaci, dostali jsme antibiotika, našli u nás nějakýho „bacila“. Žádné dítě nemáme a ta touha z obou stran je hodně silná. Já se snažím před okolím být silná, ale občas večer doma bulim. Snažíme se jíst zdravě, sportovat, piju kontryhel, baštim Inofolic. Nám inseminaci doporučili jen na zkoušku, jeden, dva pokusy a pak IVF… A IUI bude bez jakéhkoli stimulace, tak tu šanci vidim velmi malou…
Nika Nut neházej flintu do žita, do září je ještě plno času. Na inseminaci můžeš jít opakovaně…
@koblizeq To věřím, my sice už jedno dítko máme, ale na touze po druhém nám to neubírá.. a to musím podotknout, že jsem se od narození Nikiho nevyspala a stále balancuju na pokraji psychického dna - protože je to hroznej vztekloun, zlobivec a temperamentek.. A stejně si nedokážu představit, že by byl jedináček nebo by měl sourozence až třeba za 4 roky..
My právě máme čas už jen teď v prosinci, max v lednu - v srpnu mi končí rodičovská - takže bych od září buď musela navázat mateřskou s druhým dítkem nebo holt nastoupit do práce.. ale mám takovou práci, že nemůžu nastoupit a hned zas otěhotnět.. Takže buď se do ledna stane zázrak a já otěhotním nebo holt v září nastoupím, ale budu muset nastoupit alespoň na ár let.. máme to takové složitější
Kéž by to teď vyšlo.. viděla jsem to v den té inseminace vážně pozitivně.. měla jsem hóódně folikulů po té brutální stimulaci, manžel super spermiogram - měl 90% pohyblivých spermií a 101 milionů spermií na 1 ml a spermie dr. dostala přes překážku v čípku, tak co víc by se mohlo udělat.. ale od té doby, jak mě stále bolí podbřišek a v zádech a dnes se to ještě zhoršilo, tak už tomu zas tak moc nevěřím, obávám se, že se mi po stimulaci udělaly zase cystyy a proto mám ty bolesti.. Ale naděje umírá poslední, každopádně to čekání je nekonečné
Dnes jsem 6.DPO.
Držim palečky, aby vám to klaplo:) já si mam po obědě zavolat o výsledky krve, zatím je nemají. A potřebovala bych někde načerpat optimismus, že se nám to podaří. Poslední dobou u mě ve všem převládá negativismus. V práci stres: (
Ahojky…mě momentálně zaměstnávají vánoční přípravy a tak na to už tolik nemyslím…prosinec nechávám na „přírodě“
a v lednu uvidíme jak mi vyjde ta průchodnost vejcovodů a případně 3IUI co bude potom…na to raději nemyslím…i když myšlenka se občas objeví
Naštěstí mám partnera, který je mi oporou a 2pejsky, kteří jsou našimi „náhradními dětmi“
zatím… ![]()
Koblizeq Než se vrhnete do IVF nechte se komplexně vyšetřit…genetika, imuno apod.! Já zatím taky na IVF nechci, proto podstupuji každý měsíc nějaké vyš. Ale raději se nechám vyšetřit než se cpát hormonama a nevědět příčinu…i když ne vždy se příčina najde ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.