Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tofik píše:
Holky, nevíte, jak se počítají týdny těhotenství u ET?
Mně pokaždé v CAR počítali tehotenstvi podle OPU minus 14 dni, ja mela ale dlouhý protokol a tam je to jinak.
@Tofik tak ono kazdy den hraje roli… a jak to pak skace dvojnasobne, tak uz jsou to vysoka cisla ![]()
Ahoj holky, rada sa k vam pridam ak mozem, lebo prezivam podobnu dramu cakania. Dnes som bola na transfer jedneho embryjka vyvinuteho do stvrteho dna kultivace. Prislo to zrazu, volali mi rano, pretoze z troch embryi ktore boli vcera uplne v poradku dnes ostalo len jedno. Tak uz ho mam v sebe a este mi to asi nedoslo ![]()
@Liškamyš ale to bylo vždycky po dvou týdnech, kdy se jde do CAR na krev. jak se cítíš?
@Ginalea ahoj, vítej mezi námi
Držím palce, ať je to bojovníček a pěkně se zavrtá
@Tofik holky…asi se to sem vubec nehodi…tady by dal za miminko kazdy cokoliv…ale ja mam celkem depku…hrozny strach, ze to s dvojcaty nedopadne dobre
Sance, ze se chytnou dve embryjka dvojkove kvality byla malinka a ja jsem to proste podcenila. V CAR mluvili o moznosti redukce, ale na to se taky necitim, takze jsem proste v pasti… Jinak fyzicky je mi naprosto ok.
Neda se nic…jen doufat, ze tentokrat to dopadne jinak a lépe.
@Ginalea Ahoj a Vítej, přeji ať se uchytí ten tvůj bojovníček
@Liškamyš ona ta redukce je možná ale taky riziková, já slyšela že pak klidně můžeš přijít i o to druhý ![]()
@Liškamyš chápu Tvé obavy po zkušenosti co máš. Já se bojím trochu taky a to jsem měla jen zamlklé těhotenství v 7.tt. Ale pokud u vás není problém z hlediska financí, místa apod., tak bych zkusila myslet pozitivně (já se o to taky snažím
) a věřit, že to mimča zvládnou. Proč jsi rodila tak brzy? Zjistili, v čem byl problém?
@Ginalea ahojky vítám tě, jsme na tomstejně, já jdu zítra na ET
![]()
@Tofik s mistem, fnancemi, nervy problem neni vubec…jediny problem je ten, ze kdybych mela zase privest na svet takove chrobacky, tak bych si to strasne vycitala. Pricinou prvniho porodu byly zrejme opakovane zanety (chlamydie, ureaplasmata…kdejake svinstvo, pritom jsem nemela cele tehotenstvi sex
…tyto zanety postupne nahlodavaly cipek az uplne zmeknul a ja se zacla otevirat. Od 13 tt mi tvrdlo bricho. Kdyz jsem se ptala lekaru, jake je riziko, ze se to bude opakovat v druhem tehotenstvi, tak mi bylo receno, ze stejne jako u kohokoliv jineho…ze to byla nahoda. Ovsem az moje gynekolozka zjisti, ze tam jsou dvojcata, tak ji odvezou nohama napred.
@agiss prave, ze slysela…
Zatim o ni neuvazuju…Musim orestac cist ty diskuze a zacit myslet pozitivne!
@Liškamyš Já úplně nevím, co jsou všechny ty záněty, cos psala, ale mně naposledy na zánět pomohly čípky, volně prodejné, Klion. Gyndař mi něco předepsal, ale po tom jsem myslela, že se poeám, jak to bolelo, tak jsem zašla do lékárny a koupila volně prodejný čípky. Asi bych zašla do osvědčené lékárny, kde poradí, co brát i preventivně. Prostě snažit se o maximální prevenci, aby sis pak nemusela nic vyčítat. ![]()