Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lumr díky to je fajn mám to z ruky a musím být do večera v práci
na zítra držím pesticky ![]()
@Violka81 Kupovala jsem je minuly mesic
Dekuji. Rano tam budu volat, aby mi rekli, jak dopadlo rozmrazeni
Vsak pondeli uz je take za chvilku ![]()
@hakna píše:
@Tofik ano ve zprávě, že mi bylo zavedeno 1× BI3aatak aspoň že je kvalitní
dostala jsem obrázek tabulku, kde byly den za dnem jak se všechny z mých 9-ti kusů vyvíjeli, pěkně přehledně a číslo 6 bylo nelpěknější tak mi ho vybrali, ještě mám 2 zmražená
Bl bych řekal že je blastocysta, aa kvalita ale ta trojka to nevím ![]()
@Hanesi třeba blastocysta č. 3? Já myslím, že je to jedno. Aspoň, že je AA ![]()
@lumr ano to uteče…vleče se to teď co teprve potom
…taky mám nejdříve ráno volat jak dopadlo rozmrazeni ![]()
@Violka81 Snad bude vse v poradku.. Bude to zase nekonecne cekani.. Uz beres Utrogestan?
@lumr jj bolí, občas se do toho přidají záda. Když občas cítím mokro, hned letím na záchod
@Violka81 no právě, vleče se to neskutečně
@Hanesi holky Děkuji, snad to do soboty bude dobrý ![]()
@Mystik píše:
@barca77 já s tebou souhlasím, casem, prostudováním, kde čeho, samozřejmě nejsem lékař, tak mam tento názor taky. POčet vložených embryí nezvyšuje šance, ale možnost opakování transferu. Tady jedné holce někde vložili dvoubuněčné embryo, no to je do nebe volající. Prostě někde to neumí, někde na to kašlou, ale pak prostě nenabízí nejlepší služby.
Holky souhlasím s vámi…ano je to věc názoru ale také je to hodně o přístupu centra, jak vysvětlí plusy i mínusy tohohto rozhodnutí. U náse nezamarazují po víc jak dvou na pijetě a doporučují zamrazení po jednom. Je to sice dražší záležitost, ale ne zase o tolik. Zamrazují jen expandující blastocysty, aby nedocházelo k „odpadu“ při rozmrazování. Já měla jen 4 KETy ale ani jednou nebyl s rozmrazením problém.
Dvojčátka jsou krásná idea, ale obrovské riziko pro maminku a miminka. A o tom by každá budoucí maminka, která si nechá vložit dvě embrya měla být informovaná, detailně. Nechci aby to vyznělo, že to někomu rozmlouvám nebo kritizuji, jen si myslím, že ne všude o tom dost informují a pak jsou zbytečné následné komplikace nebo stresy…Mám kolem sebe hned několik takových případů, bohužel, takže nemluvím jen teoreticky ![]()
Ale holky co už máte dvojčátka potvrzené, ze srdce vám přeji aby se vám jakékoliv komplikace vyhly a dvojčátka jste donosily až do finále
![]()
@agiss píše:
@lumr jj bolí, občas se do toho přidají záda. Když občas cítím mokro, hned letím na záchod@Violka81 no právě, vleče se to neskutečně
@Hanesi holky Děkuji, snad to do soboty bude dobrý
Já taky pořád lítala na záchod, že cítím mokro
a taky tam mokro bylo, je to všechno hodně zvlhčené plus ty hormony co se zavádí, prostě stále pocit na MS…a to trvá až do konce prvního trimestru
![]()
Ty jsi měla kolikadenní embryo? A v jaké fázy bylo?
@agiss Verim, ze to dobre dopadne
Taky budu nervozni. Navic se manzel rozhodl, ze me o vikendu udrzi lezet ![]()
@Hanesi mně tedy v centru říkali, že doporučuji zavádět jedno emryjko pokud jsou to první pokusy, ale samozřejmě pokud bych chtěla dvě dělají to… ovšem člověk musí počítat s 2× takovou zátěží pro tělo…pro mě pase já se lecim se stitnou zlazou tak budu zkoušet vždy po 1ks…
@lumr koukni na její příspěvky..je jasné odkud vítr vane… fanatická víra v Boha a nenávist ke všem, kdo se nechová v souladu a jak známo umělé oplodnění je trnem v oku od samého počátku.
@Mystik Tohle nikdy nepochopim. Hraji se na nevim co, ale tohle muze napsat do takove diskuze jen naprosty necita..