Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Romčinka
přeju ať ti to teď rychle uběhne a samé radostné zprávy!
@Hanesi pětidenní embrya, exp. blastocysty
s použitým embryoglue ![]()
Holky, jaké máte zkušenosti s embryglue? Kdesi jsem četla, že je to zbytečné, ale na stránkách našeho CARu píšou, že to má prokazatelné účinky. Nevíte kolik se cca připlácí?
@Nili já mam embryoglue teď, výsledek ještě nevím. Bratrancova přítelkyně ho měla taky při šestém pokusu a povedlo se
u nás sme platili 1650,– bratranec 3000,– asi jak kde, určitě mají nějaké stránky kde mají i ceny?
@Nili u nás v CARu 2500,– měla jsem jen jeden pokus, tak jsem si ho nechala dát.
V těch skoro 50000,– co jsme za to dali, se ty dva litry už ztratily.
@Nili píše:
Holky, jaké máte zkušenosti s embryglue? Kdesi jsem četla, že je to zbytečné, ale na stránkách našeho CARu píšou, že to má prokazatelné účinky. Nevíte kolik se cca připlácí?
U nas v CARu se plati 3000. Dnes jsem se na to dr ptala, tak mi rekla, ze to embryoglue za ty prachy nestoji si ho davat. Ze kdyz uz je embryo v poradku, tak mu staci to prostredi co bude mit
@agiss díky za info. jojo, ceník mají, ale zrovna emryoglue jsem tam nenašla, i když na webu ho jinak zmiňují. já se ještě pobavím s doktorkou, ale přikláním se k použití
@Violka81 Info z našeho CARu: http://www.ivfbrno.cz/…metody/t1046#glue
Misim jeste reagovat na ten negativni prispevek.
Rikam si, ze kdyby tam nahore opravdu nekdo byl, tak se toto vsechno nedeje! Tolik zloby, deti by bylo jako smeti a nepotrebovaly bysme pomoc CARu. Holt bohuzel nejsme svate, aby do nas vztoupil Buh svaty
@lumr já taky doufám že to nebude již potřeba
![]()
@Nili moc děkuji no čekání bude dlouhé
Jinak já se na embryo glue ptala a embryoložka mi řekla at to dám že zkazit se tím nedá nic a že některé studie ukazují že upěšnost je o 8-9 % vyšší, tak jsem to dnes zkusila no
Jinak jsem platila 3500kč
@Violka81 řekla bych že už to mají všude, jen někde se k tomu přiklání a někde ne ![]()
@Mazlucha ten příspěvek radši ani nekomentuju ![]()
@Mazlucha díky, naše doktorko mluvila v podobném smyslu tak obecně, že když je bude všechno vypadat OK, tak by ty vychytávky nechala případně až na další pokusy, že při prvním je to zbytečné. Uvidíme pak ještě podle počtu a kvality vajíček, jaké metody přesně zvolit.
Jinak je super, že si tady o tom člověk může tak povykládat Já o tom nerada mluvim s kamoškama, mám je ráda, ale jsou fakt hrozny drbny a nechci aby to pak probíraly dál s lidma, co je skoro neznám… tak radši už nic neřikám a když se někdo na rovinu zeptá, tak mluvim tak neurčitě jako „jo, nějak to řešime, snad to bude brzo“. ![]()