Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
máme za sebou první IVF a kromě hromady prášků a dobrých rad (některé z nich opravdu děsivé), jsme dostali za úkol zhubnout. Máte s tím někdo zkušenost, potřebuju pokecat, jsem z toho fakt špatná.
Haha, též bych potřebovala zhubnout. Po porodu mám stále ještě deset kilo nahoře ze 33 a nějak se to nehejbe. Ale dala jsem si pauzu od hubnutí. Miminko další chceme příští rok, tak s tím ale budu muet něco udělat. Mi teda krom cvičení pomáhá i Hoodya spray.Předpokládám, že IVF nebylo úspěšné asi? Neboj, vyjde další.
díky, to je hezký, když člověk slyší podporu. Opravdu nebylo úspěšný
naděje pořád žije, jen si teď s tou radou o nadváze připadám taková v pasti. Je mi 29 a v podstatě celej život nedělám nic jinýho než, že se snažím zhubnout - taky neúspěšně. Takže mám teď pocit, že žongluju s dvěma problémama najednou ![]()
Teda a kolik ti řekl doktor, že máš shodit?
Já teda před IVF nadváhu neměla, ale teď už joooooo a mám co dávat dolů. Diety držím taky celej život.
Ahoj , já taky před IVF dostala úkol zhubnout. Asi to má něco do sebe, nezhubla jsem sice moc, ale i to možná pomohlo, protože se zadařilo. A vím , že můj dr. to doporučuje všem s nadváhou. Ríkal, že každé kilčo může pomoct . tak hurá do toho - pro mě to byla ohromná motivace…
ahoj, taky jsem festovní a čeká mě IVF a mám strach že to nepůjde kvůli váze, ale už jsem něco schodila, tak snad to bude k úspěchu stačit ![]()
Holky a při jakém BMI vám doktor řkl, že máte shodit? No, já nejdu do dalšího než dám dolů aspon dvacet?
pokud máš lehkou nadváhu tak to nevadí, ale já mám minimálně 20 kilo navrch
je to asi taky hlavní příčina proč nám to nejde přirozeně. No tak snad IVF pomůže
haha goldenko, já mam teď už dost právě po dvou etech braních homonů a těhu, ani antidepresiva tomu extra nijak nepomohla, šlo to po nich nahoru. Takže dolů musím dát dost a to jsem vždycky byla tak akorát, ikdyž jsem se teda musela hlídat dost.
váha a otěhotnění jistě spolu souvisí, ale není to tak, že když má někdo nadváhu, tak nemá šanci!! mám známou a ta neměla nadváhu, ale byla silně obézní…doktor jí ani na IVF nechtěl, dokud nezhubněe, ale ona si to vydupala a zadařilo se napoprvé…a já s naprosto ideální váhou čekala 5 let a zadařilo se až po 4 IUI a 2 IVF - tak nesmutni a vzhůru do boje. co se týče rad jak zhubnout…neexistuje žádná univerzální pro všechny! je dobrý najít si třeba dobrýho trenéra v posilovně, kterej umí poradit i se stravováním i s cvičením a nebo navštívit nutričního poradce…každej má jiný metabolismus, jiný poměr tuku atd…každej potřebuje rady na míru. já můžu jen říct, že hubnout bez předchozí přípravy organismu na to nemá cenu - je dobrý detoxikovat - tedy nějaký bylinky, čaje, kapky, výborná věc je colonhydroterapie a lymfatický masáže - vše odstraní z organismu toxiny, který v těle vážou tuky a taky odvedou přebytečnou vodu z těla…po colonhydroterapii mají lidi dole většinou tak 3-5kg (usazeniny ve střevech) a po lymfatický masáži tak 2kg -to je voda! ![]()
on mi neřekl kokrétní počet kil, řekl, že mám zhubnout, ani nebyl moc agresivní nebo naléhavej, to spíš já jsem si to strašně vzala
já se teď trápím tím, že jsem zhubla pšt kilo a myslím, že je to strašně málo, jako by nic
No u nás je ten hlavní probém kvalita spermatu, o mě až zase tak nejde, ale mám pocit, že když se člověk vyrovnává s takovou věcí jako je IVF, nemyslím si, že se dokážu vyrovnat s depresema z toho, že nehubnu
nervovat se z toho, že nehubneš, to Ti opravdu moc nepomůže - musím říct, že já jsem si radši dala po neúspěšným pokusu 3/4 roku pauzu, protože jsem věděla, že když nebudu v pohodě, tak se to taky nemusí podařit. a vyplatilo se. takže klidně zkus zhubnout a nedávej si limit kila,ale spíš to, aby ses cítila dobře, aby ses sobě líbila a byla ze sebou spokojená. moje kamarádka třeba hubla tak, že si jako motivaci koupila nějaký hezký oblečení o číslo menší a vždycky měla strašnou radost, když si je mohla vzít na sebe
držím palce, hlavně ať se zadaří a věř, že se zadaří i přes nějaký to kilo navíc ![]()
díky, když já jsem sama se sebou v podstatě spokojená už teď a trvalo mi douho než jsem se mířila s tím, že hold miss ze mě nebude. Proto se teď strašně bojím se v tom hrabat. Slyšela jsem i o takovejch, co zkončili na psychině. Jsem hrdá na to, jak jsem v relativním klidu zvládla první IVF. Ale bojím bojím co bude.