Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
To s tím pelíškem je k sežrání. Taky si myslím, že to člověk musí brát s nadhledem, jinak by se prostě zbláznil. Jen sem byla zvědavá, jestli tohle řeší i jiný holky a jak s tím bojujou.
přesně tak…s nadhledem. a hýčkej si pelíšek, ono se tam tomu prckovi…nebo prckům bude líbit ![]()
Ahoj holky, je tu nějaká maminka, které nařídili zhubnout před těhotenstvím jako mě? Opravdu přiberu při hormonech, které se dávají při ivf? ![]()
Ahoj holky, nevíte kolik je váhový limit pro IVF, kolik přesně.V jaké váze vám doktor provedl IVF?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nevíte kolik je váhový limit pro IVF, kolik přesně.V jaké váze vám doktor provedl IVF?
Me se na vahu nikdy dr neptal mela jsem pres 90 kilo pred ivf. Byla jsem 4 krat.
Mě právě doktor řekl, že než na IVF bych měla jít, tak musím zhubnout, neřekl mi právě kolik, vážím 124kg, ale nějak to nejde dolů. Takže mi to neprovede, protože jsem obézní, jestli teda chce, abych shodila 20 a více kg, tak to teda do léta neshodím. Jsem z toho celá nesvá. Tak jestli někdo neví, kolik musí být váha.
@Anonymní píše:
Mě se dr na váhu ptal, počítal BMI, ale bylo v normě, tak nic neříkal.
@Anonymní píše:
Mě právě doktor řekl, že než na IVF bych měla jít, tak musím zhubnout, neřekl mi právě kolik, vážím 124kg, ale nějak to nejde dolů. Takže mi to neprovede, protože jsem obézní, jestli teda chce, abych shodila 20 a více kg, tak to teda do léta neshodím. Jsem z toho celá nesvá. Tak jestli někdo neví, kolik musí být váha.
No já nevím já snad ani kdybych na ivf nesla tak bych se snažila zhubnout. Vždyť to číslo je šílený. Určitě do léta něco zvládneš. Vždyť to pak musí být pořádný zahul na tělo když bys otěhotněla. Poslední měsíce si představit ani nedokážu. Otázkou je proč ta váha je tak vysoká. Pokud je to otázka jídla tak je to jednodušší. Úprav jídelníček začni se víc o dost vic hýbat a do léta máš 10 dole minimálně. Ono takhle u vysokých vah to jde z počátku dost rychle. Držím palce ![]()
@Anonymní píše:
124 kg je fakt na IVF hodně. Ber to tak, že při stimulaci něco přibereš, organismus se vlivem hormonu celkově zavodní, případně vzrůstající váha vlivem těhotenství. 20 kg do léta by šlo zvládnout, vloni jsem z podobné váhy dala dolů za 3 měsíce 25 kg. Když tak mi písni zprávu, probereme to.
Příspěvek upraven 03.01.19 v 20:48
Me se ptal na váhu, ale nic neříkal. Mela jsem určitě nadváhu, nebyla jsem obézní. Tak tam zkus zavolat, že ses zapomnela zeptat a je to ![]()
Ofiko hranice váhy pro IVF není, navíc je zásadnější BMI nebo třeba procento tuku v těle než čistá váha. Ale protože nadváha fakt snižuje úspěšnost a zvyšuje náklady IVF, dost lékařů se snaží pacientky přimět k redukci. (třeba v Gennetu chtějí údajně BMI do 40) Věřím, že 12-15 kilo by do léta mohlo jít dolů, ne?
takže to asi vypadá, že myslel asi 30 kg, no zhubnu , co půjde.
@Anonymní píše:
takže to asi vypadá, že myslel asi 30 kg, no zhubnu , co půjde.
Ahoj-zvolna menim jidelnicek,jestli bys chtela sparing partnera,ozvi se. Ja ne kvuli ivf,ale taky kvuli detem..
Dobrý den, letos chceme jít s partnerem do caru a já jsem při těle, sice dlouhodobě držím dietu, ale že bych zakrátko byla tintítko, asi ne. Kolik je nutné mít při těch zákrocích kg. Mám v současnosti 125 kg, něco snad ještě shodím, ale bojím se, že nás pak vyhodí z caru, kvůli mé váze, tělo prostě nehubne a nehubne. Zhubnu max. 5 kg a pak se to zastaví. Partner je normální váha, takže asi vada bude v té váze, ale než zhubnu 20 kg a více, tak uběhne dlouhá doba a my nemůžeme čekat dlouho kvůli věku nás obou. A teď, co dělat. Snažíme se i doma, ale jestli je velký problém moje váha, tak to dítě nebudeme mít nikdy. Podle gynekoložky jsem já v pořádku.
já jsem jedna z těch to psychicky nezvládla…skončila jsem u psychiatra a přišla kvůli tomu o partnera…takže vím, že se s tímhle musí opatrně - ta psychika u IVF je fakt křehká, kdo nezažil, neví! ale já to všechno dneska beru, že to tak mělo být - mám skvělýho partnera, kterej se mnou zvládnul další neúspěchy, ne jak bejvalej a pokud máš dobrýho partnera - tak toho si hlavně važ a váha? já po hormonech taky přibrala a říkala jsem si, že jsem si udělala aspoň hezkej pelíšek pro mimčo…a asi jo
tak vzhůru do boje