Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky. Ja mam na vas opravdu blby dotaz a proto prosim. Jen o normalni komentare. Jdu k veci na bazene jsem chytla bradavici a ta se mi rozlezla po pate. Dnes jsem dostala od kozni pripravek. Je tak napsane ziravina. A ma otazka zni. Mam za sebou ivf. A cekam na embryo transfer. Ted cekam na mesicky. A chci se zeptat nemuze mi to nejak uskodit? Kdyz si to tim potiram? Mam strach. Radeji se na vse ptam. A mam strach, miminko moc chceme a ja mam strach. Jeste mam cas nez mi embryjko vrati. Ale i tak mam strach. Aby to nejak neuskodilo. Kdyz se na to podivam jinak. Tak by nemelo je to jen ziravina a je jen na pate, ale i tak mam strach. Dekuji za odpoved. A prosin vas nerypejte. Opravdu mne to trapi. Hezkou dobrou noc a dekuji za odpoved.
![]()
Ahoj, mělo by to mít jen lokální účinek, takže by to problém být neměl. V příbalovém letáku by měli psát, zda je těhotenství kontraindikace nebo ne.
Spíš to zkus aspoň trochu zaléčit, než ti embryo transferují, protože když se to povede a budeš těhotná, tak ti to hormony mohou dost rozdistribuovat všechny ty kožní neřády po těle a do té doby, než dokojíš, s tím nebude chtít nikdo nic dělat. Mně se v těhu rozlezly fibromky mezi prsy a na břiše a na krku a nikdo s tím nechtěl udělat nic, dokud dítě neodstavím, aby mi nezůstaly jizvy nebo fleky. Velká znamínka na zádech mi odstranili chirurgicky i při kojení, ale jizvičky tam jsou.
Přípravek neznám, ale mám nejlepší zkušenost s likvidací bradavic cibulí. Můj syn rovněž chytil v bazénu bradavice. V lékárně jsem mu koupila postupně přípravků několik, ale nevyhojilo se to. Možná si to aplikoval nepořádně, už byl středoškolák, a tak jsem na to nedozírala. Postupně se mu bradavice rozlezly úplně po celé plosce nohy. Nešly vůbec spočítat. Už sotva mohl chodit. A pak jsem našla na internetu ten jednoduchý návod s cibulí.
Cibule se pokrájí na plátky a vloží se do sklenice do octa na 24 hodin, do ledničky. Pak se plátky přiloží na bradavice. Nějak se to zafixuje. Předtím se noha vykoupe v lavoru ve slabém roztoku hypermangánu. Ráno a večer totéž. Cibule se musí připravovat průběžně, aby byla čerstvě akčí.
Děsivě rozlezlé bradavice byly za 3 týdny všechny pryč a kůže plosky nohy byla úplně zdravá. Už nikdy žádné bradavice od té doby neměl, a je to víc jak 10 let.
Dekuji holky za odpovedi. Ja dostala ten pripravek, tak ho zkusim a pokud to nepomuze, tak urcite zkusim tu cibuli. Moc dekuji. A v lekarne jsem na predpis dostala jen lahvicku nic vic. Je to pripravene v lekarne. Tak ze k tomu letacek ani nebyl. Moc vam dekuji holky!
![]()