Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Čau anonyme - já 1.IVF podstoupila a nechali jsme přirozený oplození, protože už jsem 2× otěhotněla přirozeně, což byla fatální chyba. Z 15 vajíček se oplodnilo pouze 5, z toho zbylo na transfér pouze 2. Výsledek - negativní.A to můj manžel na extrémně dobrý SPG.
Takže za mě, už nikdy bych neriskovala a nezašvihávala si tělo hormonama s tím, že vše ztroskotá na tom, že jsem nedala ICSI. A za druhý, je šance, že se oplodní více vajec a zbyde něco na mrazení.
Toť můj názor.
ICSI nebo PICSI prostě zvyšuje šanci.Dle mě je lepší zainvestovat v tu chvíli, než podstupovat další komplet IVF ![]()
Manža má SPG velice slušný, podstoupili jsme 3× ICSI a 1× PICSI a stejně to nevyšlo.Takže naopka ani záruka to není ![]()
Přeju hodně štěstí, ať se rozhodnete jakkoliv ![]()
my měli ICSI a vyšlo to a to manža nemá spermio nic moc (morfologie 10%), což jsi asi nechtěla slyšet
.. ale pamatuji si, když jsem se ptala doktora, že říkal, že pokud je problém v tom, že mám imunitu vůči manžovo spermiím, tak se vajíčko neoplodní ![]()
ano, z 15ti se oplodnilo 6, 2 ET 3. den (1 dite), zbytek nezmrazili, asi se nevyvijela, nebyli schopni vysvetlit
My měli icsi vždycky..i když je spermio ok nemělo by se to podcenit.Jak píšou tady holky,může stát cokoliv.Já mám kolem cca 20 vajec a oplodnila se nám všechna i mrazák jsme vždycky naplnili ![]()
Ahoj, my jsme si ICSI zaplatili jen u části a zbytek jsme nechali na přírodě. Nakonec při ET 2 blastocysty, které nebyly po ICSI. Náhoda
Ale já jsem zastánce toho, že když už IVF, tak se vším všudu. Pro jistotu a pro pocit, že jsme pro to udělali vše ![]()
holky vsem moc dekuji za reakce.u nas je vse v pohode jen ja mam anovulakaale jinak nez ivf to u nas nepujde.
Ahoj
My měly IVF bez ICSI
Z 19 vajuch se oplodnilo přirozeně 11 !! Po 5 denní kultivaci a 2 mi zavedly.Spermio u nás v normě
.
Držím palečky ![]()
ivco86 tak ti budu drzet pesticky aby ti uz to druhe vyslo.a kolik vas prislo prvni ivf
@hanka1120 píše:
ivco86 tak ti budu drzet pesticky aby ti uz to druhe vyslo.a kolik vas prislo prvni ivf
Hani děkuji ![]()
Nás to první IVF vyšlo na cca 8000 kč
, (léky cca 5000 + 2500 prod.kultivace + 500 katetr) …Nenechávaly jsme mrazáčky ![]()
Já měla 37 vajíček, z toho 20 jsme nachali oplodnic ICSI a chytlo se 70%, těch zbývajících 17 vajíček jsme nechali na klasiku a oplodnilo se 47%.
Obecně jsou prý embrya po klasice kvalitnější, chvíli to tak i vypadalo, ale do konce vydržely ty po ICSI.
Manžel má špatný spermiogram, takže si myslím, že i těch 47% je dost dobrý výsledek, ale za mě, šla bych určitě do ICSI!
I když ve chvíli, kdy manžel zjistil kolik mám vajuch a spočítal si kolik budeme platit, vypadalo to, že ho budu křísit ![]()
@Anonymní píše:
kebinka a kolik vas teda vyslo to ivf?
na cca 10 000 (léky + nějaké poplatky)
řekli jsme si že nejdřív zkusíme trochu levnější veriantu a vyplatila se
manža měl spermio OK a já mám v papírech faktor neplodnosti: overiáoní, susp. tubární ![]()
ale nevím teda jak jsem neplodná pač druhou dceru mám připozeně a to jsem otěhotněla když první dcerce byly 2 měsíce ![]()
HOLKY PODSTOPILI JSTE NEKTERA Z VAS IVF BEZ CISI? SPERMIO MAME DOBRY TAK CHCI VEDET JESTLI TO NEKOMU VYSLO.JITKA