Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
To je super, že máte ještě další v mrazáčku. Já byla hodně smutná při ET, když jsem se dozvěděla, že zůstala jen dvě a nedá se zamrazit nic. Proto jsem si říkala, že když to nevyjde, že to celé se bude muset absolvovat znovu. To mě na tom všem mrzelo nejvíc. Navíc jsem si říkala, že když mi dávají obě, přestože věděli, že jsem byla radši pro jedno, že asi nevypadají moc dobře.. a nakonec to zatím vypadá moc dobře. Na ultrazvuk jdu v pátek. Už se moc těším. Zítra jdu na kontrolu ke svému gyndaři, protože jsem na neschopence, tak možná mi bude dělat ultrazvuk i on. Uvidíme. Já zůstala totiž doma, protože dělám dost nepříjemnou práci, kde je hodně stresu a křiku.. teď mám pokoj. A můj prvňáček (za dva měsíce), si to skutečně užívá.
@Petinaa - jeee, Petinaaa, tak třeba to taky budou dvojčátka, tak se pak k nám přidej - diskuze dvojčátka 2013, je nás tam docela dost s dovjtým štěstíčkem ![]()
Teeeda holky…já tu pár dní nejsem a tady je tolik nových zpráv
Všem těhulkám gratuluju…hrozně krásně se to čte. A tak nějak mě to dobíjí ![]()
Někdo tu psal, že i u stimulace prý nevadí cysta…tak to tedy nevím, protože mě zase říkali v Caru, že to vadí a hned po prohlídce jsem šla na zákrok kde mi ji odsáli. Teď jsem na synarelu a zítra jdu na kontrolu a dovezu si dom pero na píchání do bříška. Ale už bych to všechno chtěla mít za sebou a vědět výsledek. Tohle čekání je hrozné, že ![]()
Danny7 to je super přístup, já sem strašná posera, ale neležím, to jen ty první tři dny. V sobotu sem šla s mužem do lesa a dotáhla sem si klíště-no ohromný. S tou dovčou je to bezva nápad, já sem si začala píchat merional na dovolené v Chorvatsku a pokud by to neklaplo, chtěli sme se tam v září vrátit
No asi už nikam nepojedeme ![]()
Holky, dyť co jinýho zbyde.. a jak jinak se z toho nezbláznit..a pak, když čtu, kdo a čím si prošel, tak si říkám, že proti vám jsem břídil a vůbec nemám nárok truchlit, když 1. pokus nevyšel..
v pátek to budou 2 týdny od KET a já nevim proč, ale jsem si z 95% jistá, že to nevyšlo.. a docela se mi ulevilo.. samozřejmě jsem probrečela celý večer, ale mám nějakou jistotu, mě strašně ubíjí ta nejistota.. to se pořád hlídám a sonduju, jestli mě někde nepíchlo nebo tak.. taky už by měli vymyslet něco, aby to bylo 100%, ne?? ![]()
![]()
![]()
A proč si myslíš, že to nevyšlo? testovalas?? já teda do 14 dní po transferu neměla jedinej příznak, pak mě už trošku pobolívalo bříško…
@Danny7 píše:
Holky, dyť co jinýho zbyde.. a jak jinak se z toho nezbláznit..a pak, když čtu, kdo a čím si prošel, tak si říkám, že proti vám jsem břídil a vůbec nemám nárok truchlit, když 1. pokus nevyšel..v pátek to budou 2 týdny od KET a já nevim proč, ale jsem si z 95% jistá, že to nevyšlo.. a docela se mi ulevilo.. samozřejmě jsem probrečela celý večer, ale mám nějakou jistotu, mě strašně ubíjí ta nejistota.. to se pořád hlídám a sonduju, jestli mě někde nepíchlo nebo tak.. taky už by měli vymyslet něco, aby to bylo 100%, ne??
Testovala.. a negativní… pravda - byl to 6. den večer.. no zítra ráno druhý pokus..
mě pobolívá bříško tak od cca 5. dne… ale velmi jemně.. ![]()
Danny zdravím
, já jsem taky Arťačka
Tak třeba tě zítra testík příjemně překvapí, moc bych ti to přála.
Já dneska na ultrazvuku pouze tři pěkné folikuly a 4 menší tak na hraně, takže budu doufat, že alespoň nějaká kvalitní vajíčka budou. Na OPU jdu ve středu, tak mám fakt strach aby z toho něco bylo.
Ahoj Pinquin.. tak super..
kolikátý pokus?? hele, mě při UZ neřekli nic moc.. opět se jim to líbilo, říkal, no.. tak asi 6 vpravo.. a vlevo?? no asi taky tak.. pak při OPU jich bylo 15 - z toho 11 vajíček - 10 oplodněno ICSI - ujalo se 7 - výsledek 3 k tomu - 1 zavedený - 2 v mrazáku.. není to nějak málo?? nebo je taková úmrtnost normální? já teda byla dost zaskočená.. ![]()
neboj, ono to dopadne… musí… dle statistik přece pomocí IVF otěhotní 90% zúčastněných..
držím moc palce.. ![]()
Danny, no právě ten „odpad“ je hrozně velký a toho se bojím, že nic nezbyde.
Je to moje první IVF. Já jsem krásně reagovala i na clostilbegyt při IUI a normálně jsem s ovulací problémy neměla, tak mě docela překvapilo, že reaguju takhle málo i při vysokých dávkách puregonu. Ale doktor říkal, že mi možná nesedí ten dlouhý protokol, takže kdyby to nevyšla šla bych určitě do krátkého.
Jinak s těma vajíčkama, po 72 h kultivaci to asi blastocysta nebude, ta je myslím až po té prodloužené po 96, nebo 120 hodinách.
Aha, takže se nesmím divit.. já měla Gonal 225 - první dva dny, pak snížení na 150.. k tomu Cetrotide a nakonec Pregnyl… krátký protokol.. to jsem teprve tady taky zjistila, že jsou 2 možnosti.. ![]()
aha, já právě vůbec nevim.. takže ví bůh, co to bylo..
ale můžeš to pro nás všechno zjistit, až budeš na ET.. neboj, dobře to dopadne..
nemáš ještě žádný děti?? pokud ti nehoří věk, tak to jednou dopadne.. možná ne hned napoprvý, i když bych to přála všem, ale někdy určitě jo.. ![]()
holky, dneska mám PMS jak vyšitý..
hlavně, už nevim, co bych si vymyslela za příznaky..
fakt.. ![]()
![]()
když člověk chce, tak si vsugeruje všechno.. ![]()
Danny7 já to měla hodně podobně 11 vajíček - 7 vhodných na PICSI - a zbyly 4 kvalitní - 1 zavedeno a 3 mrazáčci
myslím, že to bohatě stačí ![]()
Já jsem dnes 5 den po ET a testit asi vůbec nebudu
páč z toho mám pěkný vítr
nepociťuju nic zvláštního ani jiného než jindy ale věřím tomu, že to bude vše OK a že to klapne ![]()
Dnes jsem byla u své Dr jen tak na pokec a seděla tam paní kolem břicha měla pás a bylo slyšet srdíčko jejího miminka
už jsem to slyšela i dřív ale dnes mi to přišlo naprosto úžasné ![]()
Danny, já začínala na 200 puregonu a 7. den mi to zvýšil na 250, takže jsem za injekce vyplácla už přes 6 tisíc
Je mi 30 a děti ještě nemám, no čas snad ještě jo, ale když tady čtu, jak se holky snaží 10 i více let, tak je to fakt hrůza ![]()
@lola34 držím palce, já jestli dojde k ET tak se budu taky bát testovat, takže se ti vůbec nedivím.
Tý jo, taky to nemáš jednoduchý.. ale super, že se povedlo..
už jsi byla na kontrole?? partner má spermio blbý, ale asi se to zlepšit nedá.. baštil vitamíny, macu, ale výsledek byl horší než lepší, tak jsme se na to vykašlali, teď zase trochu lepší, ale žádná velká sláva.. sice nám říkali, že tam mají i horší spermio a spontánní otěhotnění, ale to je spíš zázrak.. bych řekla..
dneska mě zase trochu píchá ve vaječníku.. mě přijde, že vždycky v práci.. ale fakt minimálně, to jen, že si toho člověk všimne.. 
a jinak.. já jsem byla zklamaná, teď už jsem se s tím nějak smířila, takže jedeme dál, užijeme si léto a na podzim někdy půjdeme na KET.. ale to až někdy v říjnu nebo listopadu.. uvidíme..