Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Camiben velká gratulace
tak ať se mrňouskové(mrňousek) drží zuby nehty
![]()
@ajleenka píše:
@maacek Já bohužel neposloužím.
to me mrzi… ale jedno štěstíčko už máš, takže na lano to není ![]()
@maacek Ne, to rozhodně není. Zklamání to bylo, ale už jsem se oklepala a jedeme dál. Je to přesně tak, jsem vděčná alespoň za to jedno, i když touha po dalším je samozřejmě obrovská. Ale já se nevzdám a budu bojovat dál.
Ono to jinak nejde… člověk musí bojovat, my o to jedno bojujeme už fakt dlouho, a občas síly docházej, ale pak mě to vždycky nakopne a chci znovu a znovu…
@maacek Přesně tak. Chce to se oklepat a jít dál.
Jak je to s KETem, jak to probíhá? Je před ním potřeba brát nějaké hormony nebo je možné ho rovnou provést v přirozeném cyklu? Jde mi o to, že car bude mít teď dovolenou a jdu tam od pondělí za 14 dní, což by mi už měl běžet další cyklus - dle toho kdy dorazí ms. Tak jestli se rovnou stihne KET nebo budeme muset čekat na začátek dalšího. A další ivf se dělá po 3 měsících nejdříve?
@ajleenka píše:
Jak je to s KETem, jak to probíhá? Je před ním potřeba brát nějaké hormony nebo je možné ho rovnou provést v přirozeném cyklu? Jde mi o to, že car bude mít teď dovolenou a jdu tam od pondělí za 14 dní, což by mi už měl běžet další cyklus - dle toho kdy dorazí ms. Tak jestli se rovnou stihne KET nebo budeme muset čekat na začátek dalšího. A další ivf se dělá po 3 měsících nejdříve?
u Ketu jde jen o sliznici, pokud naroste sama, tak jde KET udelat v prirozenem cyklu a po nem byt jen na utrogestanu.
pokud sliznice neroste, nebo se ji nechce, tak je to s hormonama, nejcasteji s estrofemem…
@maacek Tak to bych měla mít ok, protože sliznici jsem vždycky měla kolem 10mm, když jsme plánovali iui. Teď před ivf byla i 12mm. Tak snad to stihneme. Předpokládám, že se to dělá kolem ovulace? A jak se zabrání tomu, aby potom ovulace neproběhla? Nebo to nevadí, kdyby proběhla? Případně raději předtím půst?
@ajleenka píše:
@maacek Tak to bych měla mít ok, protože sliznici jsem vždycky měla kolem 10mm, když jsme plánovali iui. Teď před ivf byla i 12mm. Tak snad to stihneme. Předpokládám, že se to dělá kolem ovulace? A jak se zabrání tomu, aby potom ovulace neproběhla? Nebo to nevadí, kdyby proběhla? Případně raději předtím půst?
tak to bude ok, to date bez stimulace ![]()
navic u Ket je lepsi kdyz je to pri probehnuvsi ovulaci ![]()
@ajleenka píše:
omlouvám se, že se leze, ale jeden KET jsem měla stimulovaný, brala jsem DIVINU, ten byl bez ovulace a tento cyklus mě čeká další KET, ten bude v přirozeném cyklu a ovulace musí proběhnout
Ahoj kočky, já měla ket vždy s estrofenem a pak nasazen utroš, já mam pocit, že v přirozeném cyklu se to moc nedělá, ten estrofem není jen na sliznici, ale měl by zabránit i té ovulaci, raději bych to určitě zkonzultovala s Car a možná nechala jeden cyklus proběhnout a jít do ketu až v září, vím, že je to dlouhá doba, ale po té stimulce tělo potřebuje oddych, třeba nějakou dovču a trochu se dát do kupy, já takhle měla v zimě dva kety po sobě a nebylo to dobrý a ta stimulace je ještě mnohem větší zápřah
![]()
Já měla KET taky s Estrofemem…zastavil mi tvorbu vajíčka a pomohl sliznici, aby narostla. My měli jít na KET hned v dalším cyklu po potratu, ale nakonec jsem měla nějakou chřipajznu, sliznice mi nenarostla, tak se to muselo posunout do dalšího cyklu.
Holky, já začínám plašit, nemam vůbec žádné příznaky, ale vůbec, kromě toho, že chodím často čůrat, břicho mne splasklo, v podbřišku mne nebolí, nepíchá, necítím se vůbec jinak, prostě úplně jako kdyby nic nebylo… Vím, že je brzy, ale trochu mne to děsí
![]()