Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj cvano, tak jak jsi na tom? Doufám, že je vše ok ![]()
Minulý týden jsem napsala deníček pro všechny - bojový plán na cysty ![]()
Liando, ještě pár měsíců a bude tu kluk jako buk
to je krásný - a je to i povzbuzující - že i s endomrchou lze otěhotnět ![]()
ahoj no byla jsem u noveho gyndare a rikal ze mi ten muj ex doktor napsal slabe leky a ze sam si netroufa nejake napsat ze to meli napsat v te nemocnici tak 17.6jdu zas do nemocnice zjistit lečbu
a jak dlouho bude trvat ale jako pri tech lekach slabych co mam zatim nekrvacim tam endomrcha se nekrmi tak jsem zatím v klidu…moje nervy ale!:(takze buh vi kdy budu zkouset mimi:(
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat jestli při ms trpíte bolestma,mě také našli endosku mám neúspěšně ivf a teď čekám na druhé ale musím prvně čekat na vysledky genetiky a imunologie a pak se uvidí, myslíte si ze ma endoska vliv na úspěch ivf?řekli mi ze nejlepší na endosku je otěhotnět ale jak to udělat když to nejde?!
![]()
Ahoj Minko, škoda že není silnější slovo než trpět bolestma
Včera jsem skoro nemohla chodit, přítel mě vedl na záchod jako mou babičku, který je přes 80!
Četla jsem tvůj příspěvek i v diskuzy Endometrióza. Jsme na tom podobně - tak jsem před druhým pokusem o mimi + endomrcha v břiše. Buď šŤastná, že ti ty testy udělají teď, před druhým pokusem. A že ti začali něco dělat s tou alergií atd.
Otěhotnět se dá i přes ni. Sice do sebe musíme cpát léky a injekce, ale určitě se podaří ![]()
Endo. vliv na úspěch ivf má. Teď nevím jestli jste měli isci nebo ivf. Nám doktor doporučil isci - protože vajíčko se brání endomrše a má dost tuhý obal, proto by se do něj spermie při ivf nedostala (to by musel být fakt superman), takže tu nej spermošku vpíchnou do vajíčka ![]()
A kde tu mrchu máš? Já přímo ve vaječnících, takže poprvé jsem měla málo místa na folíky, no dost to bolelo, když rostli, ale ne tolik jak při MS.
Co bereš proti bolesti? Do mě cpali přes dva roky Indometacin-čípky. Pak jsem přišla do CARu a tak doktor valil oči, proč mě cpali tímhle driákem ![]()
Já mám totiž ještě naraženou kostrč:( No a nakonec jsem zjistila, že mi ulevuje kontryhelový čaj, bolesti jsou hned snesitelnější ![]()
No mám ji někde v děloze ve spodní časti , já jsem samolekař algifenove kapky a klid při ms,jinak je pravda ze můj doktor mi o endošce neřekl já jsem se na to musela zeptat.mám předplatné časaku máma a já a tam jsem si poprvé přečetla co je to endoška a jake ma příznaky no hned jsem věděla ze ji mám doktor me poslal na laparku ta pry byla v pořádku no nevím našli mi ji až ted v březnu při punkci.bylo mi řečeno že to nemám řešit.my jsme si nechali dělat při ivf icsi úkryt byli spermie v poho přišlo mi to jistější.jenže můj první pokus se nepočítá jelikož nedošlo k transferu.a ted čekám
Neřešit endošku…co je to za doktora ???? ![]()
Jinak holky, já ICSI neměla, i když jsem chtěla - pro jistotu - no než jsem stihla protestovat proti embryoložce, která řekla, že je to v našem případě zbytečné, tak jsem byla na chodbě a v té době jsem byla hodně nezkušená, co se IVF týče, tak jsem to nechala být…no trnula jsem, zda se oplodní…měla jsem jen dvě vajka…no oplodnili se obě, chytlo se jedno ![]()
Ahoj já upřímně řečeno co se tyče me první návštěvy v caru nevěděla jsem o co jde ted uz se mnou jen tak nikdo nezamava cloveku by měli na první schůzce dat co nejvice informaci je to moc formální a když se doktor zeptá jestli máme nejaké otazky na co se mám ptat kdyz nevím vo co go ![]()
Ahoj Cvano (a všechny další dámy samozřejmě),
promiňte, že Tě takhle otravuju, ale pročítala jsem si tu od Tebe fůru příspěvků a měla jsem pocit že máme trochu podobný osud - endometriozu, Homolku a Synarel. Já teď končim s užíváním Synarelu po třech měsících a vůbec nikde nemůžu najít, za jak dlouho po vysazení začnu normálně fungovat, kdy se spustí ovulace atd. Tak jsem Tě chtěla požádat, jestli bys mi nemohla napsat, jak si to měla Ty. Mám jít v lednu/únoru na kontrolní laparo se stanovením průchodnosti vejcovodů, ale vůbec se mi tam nechce a zase se bojim, co mi řeknou. Rovnou mi dnes doktor řekl, ať podepíšu souhlas, že když nebudou funkční, ať mi je rovnou vezmou. Tak jsem zase nějako poklesla na psýše. Trochu doufám, že by třeba byla šance do té operace otěhotnět přirozeně a vůbec na ní nejít…ale…
Prosim Tě, jak si o měla po tom vysazení? Poslední měsíc zvládám strašně špatně (návaly, deprese, váha) tak bych byla vděčná za jakoukoli pozitivní zprávu.
Předem Ti moc děkuju a ještě jednou se omlouvám, že jsem se tak na Tebe „vrhla“.
krásný víkend!
Ahojky holky, ja mam take endometriozu a mam ji snad vsude
HlaVne ale na vajecnikach, vejcovodech, deloze a na strevech. Mam za sebou uz dve operace, jednu mensi- laparoskopii a druhou velkou. Lecila jsem se v Sanusu v Hk kde se i ted chystame na prvni pokus IVF
tak kez by nam to vyslo. Na Endometriozu mi podavali hormonalni prasky Visane, ktere mi teda vubec nepomahali a ja i presto krvacela. Uz mi hrozilo, ze mi vezmou vejcovody a nakonec i vajecniky a tak jsem se na doktori tak trochu vyprdla a zacla se lecit podle Arujvedy a po pul roce leceni od te doby co jsem s lecbou zacla jsem konecne skoro zdrava a diky tomu se muzeme pokouset o IVF
Chtela bych Vam vsem tuto lecbu opravdu doporucit, protoze umi fakt zazraky ![]()