Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj baby, dnes sme boli s manzelom prvykrat v centre asist. reprodukcie a pri sone lekar diktoval sestricke nalez retencnu cysticku krcka maternice velkosti 6 mm. Nechcel mi vsak k tomu nic blizsie povedat, ze az po kompletnych vysetreniach, takze teraz som velmi znepokojena. Co to znamena? Moze to suvisiet s prebiehajucou menstruaciou? Moze mi branit v otehotneni? Mate s tym niekto skusenosti? Ja som z toho taka nestastna, ja sa asi toho nasho vysnivaneho dietatka nedockam ![]()
mmatulienko,
nikde jsem nenašla, že by to vadilo. Takže bych si s tím zatím nedělala starosti, fakt ne. Psychika má při snažení o miminko důležitou úlohu, tak nevěš hlavu ![]()
Já né,ale zkus zde gynekologickou poradnu a moc držím palce.
Snažila sem se o tom něco vyhledat,ale to ty určitě také a nikde není psáno jaký a zda to nějaký vliv má
Já né,ale zkus zde gynekologickou poradnu a moc držím palce.
Snažila sem se o tom něco vyhledat,ale to ty určitě také a nikde není psáno jaký a zda to nějaký vliv má
dakujem vam velmi pekne za odpovede
je pravda, ze psychika dokaze cloveka aj zabit, asi sa prilis obavam a sustredim na to
Ahoj holky, nikdo pořad nic? Zkouším diskuzi obnovit. Mě dnes našli 3 mm cystu v čipku
Ahoj, taky mi nedávno Dr. v děložní stěně v myometriu našel několik útvarů, dohromady 10mmx10mm, řekl že se jedná o kolekci ovul nabothi. Řekl, že je to nezvyklý nález u nerodičky.. bral mi krev na ca 19-9 a ca 123 a výsledky v pořádku (hodnoty cca 3). Teď čekám na stěr z čípku a poté se na to chce kouknout hysteroskopem. Měly jste některá něco podobného? Na utz to vypadalo několik koleček u sebe..
Anonym: zdrav. stav
Není to vůbec nic. Jenom se ucpal vývod jedné žlázky v krčku děložnim (žlázky tam byt musí, aby byl hlen pro spermie
) a hromadici se hlen udělal takovou cysticku. Zcela nezhoubná a naprosto běžná záležitost. Blbec doktor že Tě nervuje a nevysvětlil dokonce když ses navic ptala
@Kantorek píše: Vícedíky moc, snad je to ono.. spíš asi myslel, že 1 je asi normální, ale byla to kolekce.. bylo jich několik u sebe
@Kantorek Doktor chce udělat tu Hysteroskopii Ideálně ve velmi krátké celkové narkóze. Říkal že bez narkózy to je taky možné ale že je to snad náročnější. Tak nevím jestli chce vzít i nějaké vzorky. A dá se s tím něco dělat? Nějak vysát propíchnout? ![]()