IVF - ET/KET 2026

• Fotoalbum (88)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5563
17.12.25 12:14

@Kitokato Bohužel zatím bez úspěchu, máme problém s oplodněním, takže se nám z 16 vajíček oplodnily jen 3 a k ET pak už bylo jen jedno a nic k mražení. Druhý cyklus byl obdobný :zed:
My měli ICSI (to je v dnešní době základ), PK, MFSS (máme problém ve spermiogramu) a pak před transferem asistovaný hatching. Teď si úplně nepamatuju co je escope :think:

Hele váha, já mám nadváhu sama o sobě, ale taky jsem zadržovala hodně vody. Tou dobou jsem dělala z domu, tak jsem žila ve vytahaných legínách a triku, takže jsem nemusela řešit diskomfort v kalhotech. U druhého cyklu jsem regulérně nabrala, měla jsem fakt hrozný a neukojitelný hlad celou dobu stimulace, takže se vzduchu jsem ty kila rozhodně nenabrala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
17.12.25 12:41

Escope je permanentní monitoring embryí, údajně zvyšuje šanci o 12,5% :mrgreen: uplne nevim, jestli tomu věřit :mrgreen:
Přeji ať se pro tentokrat zadari :kytka: máte v planu hned ET?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5563
17.12.25 13:07

@Kitokato Hele, pokud na to máte peníze, tak bych do toho monitoringu šla. Ona je pak menší potřeba manipulace s těmi embryi, což je pro ně jedině dobře.
Upřímně, já bych radši asi KET, tím že nám ET 2× nevyšel, tak bych chtěla zkusit něco jiného. Navíc mám u dlouhého protokolu vyšší pravděpodobnost OHSS, tak uvidíme jak to bude a co doporučí doktorka. Nad tímhle nepřemýšlím ani neplánuji, teď operuji v nastavení „ono to nějak dopadne“ a snažím se nestresovat s možnostmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
17.12.25 16:49

Ahoj holky, tak my dneska byli na konzultaci, nabrali mi krev a 29.12. mam dorazit na prohlidku a nejspis na vysetreni průchodnosti vejcovodu nejakou penou. Mate s tim vysetrenim nektera zkusenost?
A zatim mame IUI na leden a IVF na unor. Myslela jsem, ze tich IUI udelame vic, ale nevim, jestli je na co cekat.

Jinak vsem, ktere ted stimulujete nebo cekate drzim palce :)

@Gracetheworld k jake doktorce/doktorovi v Clayo chodis? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
17.12.25 19:09
@Tykla píše: Více

Vyšetření na 10 minut, pustí ti dovnitř pěnu a na monitoru budeš sledovat společně s doktorkou, jak se tekutina posouvá vejcovody. Ja jsem po tom docela dost zašpinila, ale jinak to mohu přirovnat k silnější MS bolesti. Není vůbec čeho se bát.
Ohledně iui, záleží jakou máte nebo nemáte diagnózu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
17.12.25 20:00
@Kitokato píše: Více

Diky za popis, zni to docela v pohode :)
A diagnozu jsme meli “jen” horsi spermiogram, ostatni vysledky byly ok, ale je to 5 let dozadu, takze ted nam budou delat vysetreni znova, tak uvidime :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5563
18.12.25 08:51
@Tykla píše: Více

Chodím k doktorce Jarošové, co ty? V kolik tam toho 29. jdeš? Se tam možná potkáme :D J8 jdu 29. 12. na kontrolu a nafasovat stimulaci.

Průchodnost vejcovodů pěnou mi dělali v Gennetu, pro mě to byla taková skoro běžná gynekologická prohlídka. Cítila jsem jenom tlak v podbřišku a pak cca hodinku po jen velmi mírné jakoby menstruační křeče. Nešpinila jsem vůbec. Je to vyšetření tak na 10 minut, žádná hrůza.

Pokud bys chtěla zkusit více IUI a spermiogram na to bude dostatečně dobrý, tak si myslím že když o to doktorku požádáš, tak ti vyhoví a do IVF tě tlačit nebudou. Určitě ti teda řeknou že statisticky máš s IVF větší šanci, ale pokud by více IUI přispělo k tvé psychické pohodě a srovnání se s tím že „musíte“ na IVF, tak proč je nezkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
18.12.25 09:01

@Tykla taky jsem byla, bylo to trochu nepříjemné ale dalo se to vydržet…zjistili mi neprůchodnost jednoho a poté jsem musela na operaci kdy zjistili že není průchodný ani jeden a tak mě vejcovody odebraly z toho důvodu ivf 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
18.12.25 12:44

@Gracetheworld take mame Jarosovou :D a objenani jsme na 13:20, treba se potkame :)
A spis si musim to IVF jeste nejak nastavit v hlave a pak uvidim, jestli unor rovnou ivf nebo ne, taky jeste bude zalezet, jak vyjdou testy. Na jedne strane porad doufam v zazrak, ale pokud ma byt ivf jedina moznost, tak bych sla klidne hned v unoru. Potrebovala bych vesteckou kouli :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5563
18.12.25 12:56

@Tykla Tak to se tam potkáme určitě, já to mám na 13:00 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
19.12.25 05:44

Tak u mě je průchodnost asi jedna z posledních věcí co se nedělala, což mám dojem že se většinou dělá skoro jako první :mrgreen: ale v podstatě jsme o tom mluvili tak, že po tolika letech by bylo znát výsledek vlastně celkem k ničemu, protože kdyby se zjistilo že průchozí - super, ale stejně neznáme příčinu neplodnosti = takže nutné IVF.. a kdyby se zjistilo, že jsou neprůchozí= zase nutné IVF.
Ale pravdou je, že v říjnu sem prodělala asi biochemické, tak alespoň pravý by měl být ok. Jako kdybych chtěla tak mi to určitě udělají, jediné co mě napadá, že by mohlo být přínosem, tak že se to trochu profoukne, ale co já vím.. :lol: platili jste za to u vás, nebo to hradí pojišťovna? Já to právě v našem centru myslím viděla že se to hradí, tak jsem to neřešila, páč ty argumenty mi vlastně dávaly smysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
19.12.25 08:32

@Vela1 ano, jak říkáš, mě to doktorka navrhla hned na prvním setkání, a platila jsem kolem 2000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5563
19.12.25 08:37
@Vela1 píše: Více

Já za to platila taky nějak kolem 2000. Tehdá jsem taky nechápala proč mě do toho doktorka tlačí, když je jasné že je to k ničemu, protože kvůli fakt špatnému spermiogramu to bez IVF nejspíš nepůjde.
Až teď v novém centru mi doktorka vysvětlila, že je dobré to udělat i když se jde na IVF, že nějaké blokády ve vejcovodech by mohly zvyšovat riziko mimoděložního těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
19.12.25 11:32

Holky, tak ja dnes dostala hromadu injekcí, ALE rovnou s papíry k ivf jsem dostala i žádanku k mému obvodnímu lékaři na predzakrokove vyšetření. Samozrejme muj lékař už do konce roku neordinuje a dnes me na krev, moč atd uz nevezme. Volala jsem to do CARu, a sestřička mě pěkně vystresovala, že nechápe proč me nevezme :mrgreen: posouzení potrebuji v CARU do konce roku 8o
Doktorka mi pri konzultaci rikala, že pokud me nevezme obvodní, tak mě vyšetření udělají primo v CARu. Sestrčka ale behem hovoru rekla “poresime to a ozveme”. Stimulovat mam začít ted o vikendu.
Jsem hotova, ve stresu z injekci, ve stresu z centra, z neplodnosti a ještě mě vystraší takto neprofi přístupem. Termín do Caru na tuhle konzultaci jsem mela 3 tydny dopředu, tu žádanku mohli poslat kdykoliv. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
19.12.25 12:01

@Kitokato achjo to je situace 🤦🏽‍♀️ nestresuj se…nechápu proč to musí být do konce roku když teprve začínáš stimulovat. Ještě je možné domluvit se, aby ti poslali žádanku „adresovanou“ na tvoji nejbližší nemocnici, kde fungují laborky i mezi svátky tak by sis mohla zajít na krev a moč tam 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.