IVF - ET/KET 2026

• Fotoalbum (88)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
322
21.12.25 22:25
@barbora5ivf píše: Více

Moc gratuluji :srdce:, jsi neskutečně silná co vše jsi podstoupila a zvládla. Klobouk dolů i za to, jak jsi to vzala do svých rukou a tolik věcí si zjistila a zařídila. A děkuji za tvou zprávu a užitečné informace pro nás ostatní.
Ráda bych se tě zeptala ohledně toho transferu hned ve stejném cyklu jako HSK (chápu to tedy tak, že jsi měla HSK, za pár dní ovulaci a za dalších transfer, že mezi HSK a transferem už nebyla menstruace).
K panu doktorovi Kováři jsem zrovna objednaná na leden, transfer hned v tom cyklu mě napadl až v autě po kontrole v centru, takže jsem se nezeptala lékařky, ale volala jsem jen koordinátorce a ta řekla, že až další cyklus. U vás na klinice to běžně dělají rovnou, nebo jsi se na to ptala dr. Kováře a ten to schválil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
22.12.25 10:17

@barbora5ivf Velka gratulace :potlesk: Je skvele, ze jste si za uspechem takhle vytrvale sla a dostavil se :srdce: Muzu se zeptat? Podle popisu ruznych vysetreni a metod je videt, ze jste celkem kovana.To mate posbirano od ruznych lekaru nebo nekde cerpate k problematice sama? Jsem ten tip zejsou pro mne onformave docela dilezite, lip se pak se situaci srovnavam, kdyz vim, co jak a proc…Jak moc Vam bylo nabidnuto nebo jste musela zadat sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
22.12.25 12:48

@muminek5
Dekuju moc, chtela jsem to sepsat pro ostatni, vsechny pokusy a slepe ulicky a povzbudit, vim, jak pomahalo me tady cist jakekoli dobre konce.. ohledne HSK uz to byl dost punk. Chtela jsem nejdriv diagnostickou hysteroskopii, proste prohlednout delohu, jestli tam neni nejaky problem, vychazelo to z nejnovejsich studii, najit skryte srusty apod., v ivf centru mi rekli, ze to delaji, ale ze od toho necekaji prinos, ze by to videli na ultrazvuku. Takze jsem se stejne objednala do Gynmedy, kde vim, ze se na to specializuji. Tam jsem se radila. s dr. Spondrovou i ohledne scratchingu a ona mi rekla ze ano, ze vi ze to nekdy pomuze to „prokyprit“ (moje sestrenka otehotnela po scratchingu v 41 letech take, moje mama po kyretazi, zname po hysteroskopiich..), a rekla k memu prekvapeni, ze muzem jit rovnou na to:), vzala to festovne, to nebyl odber vzorku ale rozbrazdeni po celem povrchu. Pak mi dr. Kovare doporucila, ze u nas pilotuje nove pristupy. Toto rozbrazdeni bylo ke konci cyklu pred cyklem kdy jsem uz otehoznela. Na jeho zacatku me vzal dr. KOVAR, 5ty den cyklu, a nasel a odstranil 3 polypy. Pak jsem sla hned na transfer (proti jeho doporuceni, videl tam nejake male zanety, tak jsem rikala.ze to bude z toho poskrabani). A vyslo to:), byl z toho i konflikt v ivf centru, ze jsem byla na osetreni jinde, ale me uz to chvili bylo uplne jedno, sla jsem si po tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
22.12.25 13:16
@Koralenka píše: Více

Ahoj, testovala jsi dnes? Jak to vypadá? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
22.12.25 13:20

@barbora5ivf jsi neuvěřitelná, já vím, že touha po miminku je velká, ale asi bych tomu nezvládla věnovat až tolik. Už teď téměř 2 roky nežijeme normální život, a to jsem teprve u druhého dne ivf stimulace :mrgreen:
Pro mě jsi hrdinka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
22.12.25 13:38
@Kitokato píše: Více
ahojky, ano, ale zdá se mi to pořád slabé na to, že jsem dnes 11. Den od ET🥹
Ty mama testy jsou postupně
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
22.12.25 13:58

@Koralenka držím palce aby vše dobře dopadlo. Neztrácej naději, ještě pořád tam vidím šanci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
22.12.25 14:42

@Ha-Ja zdravim a dekuju moc! No, jsem povolanim vyzkumnice a jsem zvykla si sehnat o problemu vsechny informace:)), takze jsem si nacetla snad vsechny odborne studie co k tomu existuji.. a vzdycky koukala co je noveho.. jde to hrozne rychle kupredu. Clovek ma zakladni info na webu, to je ok a me kamaradky tehotnely na prvni druhy pokus.. takze to nikdy nemusely resit. Ale ja jsem to mela asi v rodine, maminka taky nemohla dlouho otehotnet, pak predemnou potratila, po kyretazi hned otehotnela se mnou ve 30 a pak uz nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
22.12.25 14:49

@Kitokato ahoj, umim si predstavit, cim prochazite,.. napsala jsem to uz hodne z odstupu, ale mlela jsem na konci z posledniho, popravde se mi to tehdy uz precvaklo v hlave, myslela jsem si ze to uz nepujde a musim prestat, ze jsem zkusila vsechno,.. a pozitivni test byl sok;). Drzim moc palce! Jo a u ivf stimulace je dobry se uplne vyhnout alkoholu (to prokazatelne zhorsuje vysledky) a dobre jist, vitaminy a tak. At je vysledek co nejlepsi;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
22.12.25 15:36

Děkuji moc ❤️je to slušný nátřesk na psychiku. Paradoxně si přijdu “víc těhotná” odpoledne, jsem unavena, pobolívá mě podbřišek, mám nalitá prsa.. je mi zle od žaludku a i testy odpo jsou výraznější. Ráno úplně bez příznaků. No zítra budu volat na kliniku, a nejradši bych tam na krev jela už zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
22.12.25 18:21

@barbora5ivf ano ano, já poslední půl rok nepiju alkohol vůbec. Ted jsem vyřadila kávu, před dvěmi týdny, a samozřejmě beru vitaminy, minerály, doplňuju proteinem bílkoviny, a manžel do mě leje 3 litry vody za den :mrgreen: tak doufám, že se vyhnu komplikacím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5563
23.12.25 08:32

@Kitokato Já se teda kofeinu zatím vzdát nedokázala. Alkohol jsem skoro 2 roky nepila vůbec, ale teď si čas od času dám skleničku dobrého vína a odmítám se kvůli tomu cítit provinile. Ono to období odříkání si toho co má člověk rád je hrozně dlouhé, kor když to trvá roky.
A můj ranní hrnek kávy si teda nechávám, i v těhotenství je to prý OK, tak si říkám že to taková hrůza být nemůže a nechci se toho vzdát pokud to nebude vyloženě nutné.

Jinak já začínám být mírně nervózní. Po Zoladexu jsem prý měla dostat MS, ale už je to týden a mrcha pořád nikde. Na kontrolu jdu 29. tak doufám že se do té doby MS spustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
23.12.25 12:12

@Gracetheworld držím palce, ať dorazí co nejdříve a můžeš začít léčbu :kytka: Psala si, že bys měla začít stimulaci je konci měsíce, je to tak?
Jinak, já kafe a prosecco miluju, ale řekla jsem si, že udělám maximum hlavně proto, abych se cítila fyzicky dobře. Vím, že s absencí kofeinu zadržuji míň vody. S proseccem je to horší :mrgreen: Byla jsem docela překvapena, že je i doktorka v Caru před stimulaci řekla “žádný alkohol, kdyžtak jenom střik” :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5563
23.12.25 13:22

Při stimulaci to chce opravdu dodržovat a fakt žádný alkohol. Ono to může mít vliv na vajíčka a to prý i malé množství.
Já mluvila o občasné skleničce při snažení a čekání na IVF a tak, ale ne při stimulaci.

Teoreticky, pokud bude UTZ a krev OK, tak bych mohla začínat stimulaci 29.12. ale bude to záležet na tom jestli je v děloze a vaječnících klid a jestli jsou hormony tam kde mají být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
23.12.25 13:38

Ahoj holky po delsi dobe :) meli jsme posledni IUI, ktere bohuzel nedopadlo, takze 29. budu volat do CAR a objednavat si vstupni konzultaci k IVF. Doufam, ze to bude rychlovka a zacnu se stimulaci jeste v lednu. Nejak jsem z toho vseho uz vycerpana a jeste do toho vanoce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.