Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, mě dnes přišly výsledky imunologie a vše je v pořádku
akorát tedy pořád nevíme, kde je zakopaný pes, ale mám radost, že výsledky jsou dobré. V pondělí jdu na kontrolní ultrazvuk, kde budeme i výsledky konzultovat s paní doktorkou, ale vše je v normě
A také budeme už plánovat stimulaci v lednu, tento prosincový cyklus bude poslední, kdy se snažíme doma.
Co mě z těch výsledků teda zaráží, (ale možná to nějak chybně interpretuju?) je to, že v sekci Reprodukční blok je výsledek S_AMH (Access) – 2,80, ale na odběrech přímo v centru mi vyšlo AMH 1,28. Nevíte, jestli se výsledek může měnit, anebo to co mi přišlo teď u té imunologie je něco jiného? Dozvím se to kdyžtak v pondělí, ale vy tady taky určitě víte všechno
ahooj
@Vela1 ahojky, AMH se urcite muze menit, s vekem klesa.
Nejsi nahodou na nejake medikaci co by to ovlivnila, pokud je to nejaky rapidni pokles?
Právě že není pokles, ale nárůst, v červenci 2025 mi vyšlo 1,28 a listopad 2025 2,8
ale první výsledky jsou z Fertimedu a druhé z Gennetu. Už jsem se tedy na netu dočetla, že může záležet i na laboratoři a způsobu vyhodnocení výsledků, a také na fázi cyklu, ve které se to odebírá.. no tak uvidim co mi řekne v pondělí doktorka
@Vela1 no tak to bych rekla tim lepe ![]()
Je pravda ze kazda laborator cte krevni vysetreni jinak ![]()
Ahojk holky, mám za sebou dnes odběr vajíček. Odebralo se jich 16 a všechny byly zralý 🤗 zítra mi budou volat, kolik se oplodnilo atd. V úterý v 9.00 jdu na transfer 🤩
@Luci377 drzim palce, at vse klapne a mate pod stromecek darecek
![]()
@Luci377 to je super, taky držím palce ať to dobře dopadne.
Mě čeká odběr v sobotu.
@Liskulaska děkuji
doufám že ano
@nneellaa94 super 😊 tak přeji ať se odebere co nejvíc zdravých vajíček
dej pak vědět 🙂
Ahoj holky, já v pátek byla na kontrole před IVF cyklem a na injekci zoladexu.
Jako takhle rychlé jsem to ani nečekala, plně jsem z toho byla konsternovaná. Do ordinace jsem šla na minutu na čas, pak pokec s doktorkou ohledně dlouhého cyklu a co můžu čekat po aplikaci toho zoladexu, podepsání papírů se sestřičkou a pak teda ten zoladex a do půl hodiny jsem byla zase venku ![]()
Zoladex je teda ale hodně výživná injekce, ještě že sestřička byla šikovná a celou dobu fakt šikovně zakrývala tu injekci tak, že jsem ji neviděla, protože je teda fakt brutální ![]()
Ještě nikd yjsem nebyla tak ráda za svoji špekovou pneumatiku
, fakt nechápu jak to píchají hodně hubeným holkám.
Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala, i když mě transfer čeká patrně až v létě. Aktuálně mám doma půlročního drobečka z našeho druhého KET
jelikož nás tlačí čas a s manželem chceme velkou rodinu, plánuji další transfer co nejdřív to půjde. Máme ještě 6 zmrzlíků, další IVF mi lékaři zatrhli kvůli špatné reakci organismu, tak moc doufám, že tam ještě nějaké miminko bude
je tu nějaký další blázen, co by rád miminka hezky jak na běžícím pásu? ![]()
Jinak všem moc držím palce, ať je pro nás rok 2026 tím úspěšným a dočkáme se vytoužených prďolků ![]()
@Gracetheworld prosimte to zni jak z hororu, to jsou takove ty giga dlouhe jehly? 😁 To bych se tam asi slozila, jsem hrozna posera
i blby ovitrelle mi musi pichat muz a ja musim koukat jinam
![]()
@Nola7 Vítej ![]()
Holky na ty injekce jsem zvědavá, ovitrelle jsem nějak zvládla, tak snad to bude ok
dnes mi doktorka říkala, že v lednu můžu začít stimulaci Rekovelle, pokud nezačne cyklus před koncem roku.. koukala jsem, že to je pero jak na inzulin, tak to bude myslím v poho. Jinak k tomu AMH mi říkala, že ta vyšší hodnota při druhém odběru bude prostě tím, že se to dělalo v jiné laboratoři, ale že si s tím nemám dělat hlavu, že jí stačí kouknout na vaječníky a vidí, že zásoba je v poho.
@Luci377 budu zítra myslet ![]()
@nneellaa94 jak dopadl odběr?
@Vela1 Rekovelle je fajn, s tím perem je to fakt jednoduché a má to takovou maličkou tenoučkou jehličku. Není se čeho bát a pokud jsi zvládla sama ovitrelle, tak tohle dáš s přehledem ![]()
Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala
. Ve středu jdeme poprvé na novou kliniku a v novém roce bychom chtěli nejdříve IUI a pak IVF, ale uvidíme, co nám řeknou. Už jsme v minulosti v CARu byli, ale hlavně na vyšetření a zkoušeli jsme jedno IUI, které bylo neúspěšné. IVF jsem se chtěla vyhnout, ale zdá se, že to jinak asi nepůjde.
@Tykla Ahoj a vítej. Na jakou se chystáte kliniku? Pokud není žádný známý problém, tak si myslím že by IUI mohlo mít smysl, už jen pro to abys pak když tak mohla jít do IVF s čistým svědomím, že jste zkusili fakt všechno. Držíme pěsti aby se zadařilo hned napoprvé ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.