IVF - ET/KET 2026

• Fotoalbum (103)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
340
19.12.25 12:08

@Luci377 musim to mít před odběrem vajíček a zatím to předběžně vypadá na odběr 2.1 nebo 3.1., tak proto do konce roku.
Neni to jen o krvi a moci, ale i ekg a nějaké další věci před anestezii…
Každopádně, vždy jsem si myslela, že jednám s inteligentními lidmi, že to je soukromá klinika, že se tam umí nějak chovat :mrgreen: ale jsou totálně zmatení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
19.12.25 12:21

@Kitokato však veškeré toto vyšetření vám v nemocnici udělají 🙂…jasně rozumím, nelibilo by se nám to žádné, ještě když je člověk celkové z toho všeho nervózní :hug: víte jak to je no, přestože by se tohle rozhodně nemelo stávat a už vůbec ne na soukromé klinice, pořád tam pracují jen lidi a teď na konci roku to je všude takový šílený :nevim: zkuste se domluvit na tu žádanku do nemocnice a uvidíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
19.12.25 12:30

@Luci377 Jee, tak to já vůbec nevim… ještě jsem se ptala sestry, jestli mám zkoušet nějaké nemocnice v okolí :mrgreen: a ona, že neví
No zkusím počkat dnes do 14 hodin, a pokud to v CARu odmítnou udělat, tak budu obvolavat nemocnice. Moc díky za radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
19.12.25 13:52

Ahoj holky, přidávám se k vám. Dnes jsem měla konzultaci po neúspěšném KET (od dcery 2., 1. v červenci) ze začátku prosince. Chtěla jsem jít na transfer hned další cyklus, ale čekají nás další odklady 😔 paní doktorka doporučila HSK zda v děloze nejsou nějaké srůsty, do toho ještě svátky, tak budu brát norethisteron, aby to vyšlo po, chtěla jsem to nechat na další cyklus, ale to tam lékař nebude, tak by to byly další 2 cykly čekání a kdo ví jak by to bylo pak. Ale teda toho norethisteronu se dost bojím, co tak čtu. Nemáte některá zkušenost?
Zároveň se dnes vzaly stěry, ale říkala, že to bývá negativní.
Ještě jsem se ptala na implantační okno a to říkala, že co testovali u žen co otěhotněly, tak bylo neměnné. Tak nevím co s náma ještě dál.
Manžel je objednaný na spermiogram, ať víme aktuální stav (před pár lety měl morfologii 0.5%), zda doufat v domácí zázrak nebo kdybychom se odhodlali do dalšího ivf, ať víme na čem jsme. Jinak máme ještě 2 zdravá embrya a 1 mozaiku, tu bychom ale neměli odvahu.
Všem moc přeji ať je nový rok úspěšný a příští rok slavíte vánoce s miminky v náruči 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
19.12.25 14:18

@muminek5 ahoj, je mi to moc líto, drž se.
Kam chodíš do CARu? U nás má mezi svatky otevřeno a funguji standardně, což mě dost překvapilo. Nevzdávej to, máte 2 embrya, šance je veliká :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
19.12.25 22:40

@muminek5 ahojky, to mě moc mrzí. Vím, že každé oddálení je hrozný. Člověk si přijde, že pořád jen čeká :roll: ale věřím, že každá se dočkáme jak přijde správný čas :srdce: s norethist. zkušenost bohužel nemám :nevim: ale zase si říkám že by určitě doktorka ví co dělá a nedala by ti nic co by ti ublížilo. Každopádně jak říká @Kitokato máte ještě dvě zdravý emryjka tak bych neztrácela naději :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
19.12.25 22:40

@Kitokato jak jsi nakonec dopadla s tím předoperačním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
20.12.25 08:34

@Luci377 včera asi po 4 telefonátech do CARu, kdy jsem je prosila ať se konečně vyjádří, protože je pátek a nemám tolik času si to sehnat jinde, mi ve 3 odpoledne řekli, že není problém, mám dorazit příští týden ráno a vše udělají :mrgreen:
Nádhera :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
20.12.25 08:41

Měla některá z vás OHSS? To mě snad děsí vic než samostaně stimulace a odběr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
20.12.25 09:03

@Kitokato taky dobrý :D ale aspoň že tak 🙂
Jinak s ohss jsem se nesetkala, někde jsem četla že to často mívají dárkyně vajíček, tím že kliniky chtějí získat co nejvíce vajíček tak dávají vyšší dávky ale nevím co je na tom pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
20.12.25 23:48

@Kitokato @Luci377 holky děkuju moc za podporu, vím, že jsou horší věci v rámci ivf něž čekání na transfer, jen mě to vždy tak trochu semene, pak se nastavím na nový plán a je to lepší. Na druhou stranu jsem ráda, že se to udělá, jsem po císaři, a to riziko srůstů nebo něco s jizvou tam je, tak aspoň nebudem plýtvat embrya, jen se nemůžu zbavit vnitřního pocitu, že jedno bude chybět, protože dcera byla až páté, samozřejmě vím, že je to blbost srovnávat, ale 🙈 zároveň chci asi zkusit sanakin
@Kitokato chodím do reprofit ostrava, oni mají otevřeno, ale ta hsk se dělá bohužel jinde.
Tobě moc držím palce ať je stimulace co nejvíce úspěšná 🍀 a jsem ráda, že jste to vyřešili s tím předoperačním vyšetřením 😊
@Luci377 na tebe moc myslím ať najdeš dvě čárky 🙏
Ten norethisteron, ublížit snad úplně ne, ale je to dobré svinstvo, ale moc možností není, jen progesteron by tu ms tak dlouho neudržel, tak budu doufat, že zrovna mně to sedne 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
21.12.25 13:06

Zkušenosti s ivf lečbou - úspěch na 11.pokus

Mám za sebou 5 ivf, byla jsem i v Německu a Španělsku. Neměla jsem nikdy žádný problém s kvalitou embryí, ale chytlo se mi až po 11tý pokus v 41 letech. V IVF Cube. Mohu doporučit keroukoli z lékařek, mají tam výbornou laboratoř, měla jsem tam nej výsledky s PGTA+ICSI. V Gennetu vládl celkem chaos, i administrativní (dělali mi tam 2 transfery, u jednoho z nich pan doktor štěloval rozlišení a hádali se se sestrou, kdo za to může, že to není vidět, v podstatě to tam dával naslepo). Je tam ovšem dr. Černá, ke které se můžete objednat, i když nejste v Gennetu, je dobré u ni vyloučit patologickou buněčnou imunitu. Nedoporučuju Helios, poradna dr. Texla je myslím dost nepolíbená moderní vědou, navíc své moderní přístroje, které tak vyzdvihuje (inkubátory) mají už dnes všechny car. Neuměl pomoci s implantačním selháním, jeho jediné řešení byla darovaná vajíčka.

Co se mi osvědčilo za vyšetření:

1. VFN Praha– vyšetření karyotypu, je to na pojišťovnu (zda nemá jeden z partnerů genetické chromozomální vady) – nutné pro genetické vyšetření embryí na pojišťovnu během ivf (ale pokud PGTA nezvažujete, tak neřešte)

2. Na ÚHKT v Praze, pokročilé genetické testy (kompatibilita KIR HLA) – je to zadarmo na pojištovnu

3. Diagnostická hysteroskopie – žádanku gynekolog, před posledním úspěšným cyklem jsem šla 25. den cyklu (chodí se 20-24.den zpravidla) k dr. Barboře Špondrové v Brně (GYNMEDA), na to potřebujete žádanku od svého gynekologa (na diagnostickou hysteroskopii). Ta mi udělala „rozbrázdění“ dělohy vzhledem k mým 10 neúspěšným pokusům, kdy se pozoruje z praxe, že se po kyretáži či HSK často ženy těhotní i když nevíme proč (bylo to opravdu silné poškrábání, ne jen biopsie)a zároveň se to analyzuje, jestli tam je všechno v pořádku (je to zadarmo). Pak mě odkázala na dr. Petra Kováře v Hlučíně / nebo Havířově je jeho specializované pracoviště, on se také specializuje na hysteroskopii a řeší i neplodnost – ten mi 5. den menstruace odstranil polypy, na začátku cyklu, kdy je sliznice nízká, jdou dobře vidět, a můžou bránit uhnízdění (stálo to celé 300 Kč), pak to poprvé v tom samém menstruačním cyklu vyšlo. Samozřejmě v tom mohlo hrát roli i něco jiného, to s jistotou nevím.

4. Vyšetření imunitního profilu dělohy (biopsii z dělohy) – to už vám často udělá IVF centrum, (záněty, agresivní buňky – já jsem třeba první tři IVF jsem měla nevhodný imunitní profil děloze, poměr cytotoxických a angiogenních děložních NK buněk, měla jsem tam asi nějaký pozůstatek zánětu z močáku, mohlo být i ze stresu, řešilo se složitě s imunoložkou, zabralo až dát tomu čas, omezit stres, skoro žádný alkohol, dobře jíst, spát a denně cvičit a za rok byl vzorek OK, poměr se úplně obrátil.

5. Byla jsem v Praze u reprodukční imunoložky Černé, která řeší jestli žena nemá patologickou buněčnou imunitu (to jsou ty embryotoxické cytokiny IFN-gama a TNF-alfa 6), kdy buňky napadají plod – má svou žačku, v IVF centru v Olomouci (mudr. Koubková),

6. Našla jsem si i TCM lékaře (houby, akupunktura, čaje), srovnané tělo mi pomohlo dost i na psychiku.

7. Spermiogram – partner je starší. Neměl zprvu dobré výsledky, pomohlo nám nedržet abstinenci (toto nedoporučuju nijak paušálně, četla jsem to jen v nějaké studii, zkuste si to třeba cvičně s a bez abstinence a uvidíte, jestli tam bude rozdíl + užíval Profertil (je to drahé, ale doporučila nám to doktorka) jedno z toho nebo oboje pomohlo, spermio měl pak uplně v normě 😊(dával si 3měsíční kůru před ivf)

8. Brala jsem první týden po vložení aspirin tady u toho úspěšného pokusu. Nevím jestli to hrálo roli.

9. Neosvědčilo se mi řešit okno implantace (Era test), vypadá to, že to skutečně nehraje roli, jak tvrdí jedna metastudie.

Držím vám všem moc palce a nevzdávejte to, pokud výsledky dávají aspoň trochu naději

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
21.12.25 16:24

@Gracetheworld ahojky tak dnes 10. Den. Zařekla jsem se, že se nebudu celý víkend testovat, ale odpo jsem to nevydržela a udělala si pár testů. Podle kliniky mám testovat v úterý 23.12. A jelikož budou svátky taky na klinice budou až 29.12… jak se znám, tak budu testovat denně do toho 29.12. Abych měla jistotu, že čárka nemizí 🥹 otestuji i zítra ráno, a snad už čárky budou silnější, jsem z toho taková nervózní..zkoušela jsem i nějaký test z DR Maxe 25 citlivost a ten byl dnes odpo negativní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
21.12.25 19:09

@barbora5ivf gratuluji k úspěchu :srdce: muselo to být náročné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
21.12.25 19:09

@Koralenka doporučuji testovat ob den, lépe uvidíš jestli čárka sílí 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.